24 Σεπ 2010

ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝ.ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ ΕΚΔΙΔΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 (συνάδελφε Βασίλη σ ευχαριστώ που το ανακάλυψες )

Η κούρσα για το ενεργειακό «Ελ Ντοράντο» του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου (όπως γράφει και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος που κυκλοφορεί) ξεκίνησε, αλλά για την ώρα τρέχει μόνη της η Τουρκία, απειλώντας όπως να πυροδοτήσει γενικευμένη ελληνοτουρκική κρίση: Η Turkiye Petrolleri Anonim Ortakligi/TPAO ολοκλήρωσε σε μόλις δύο μήνες (Ιούλιος-Αυγουστος) τις πρώτες τρεις διαγωνιστικές φάσεις που θεωρούνται απαραίτητες για να θεμελιώσουν ερευνητικά δικαιώματα ξένοι πετρελαϊκοί όμιλοι στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Φωτογραφία VASVAL
Τα παιδιά του ΕΠΑΛ στους δρόμουσ αυτή την φορά ..
Σήμερα σταμάτησαν την κυκλοφορία αναζητώντας με τον τρόπο αυτό μια λύση για το κτιριακό πρόβλημα του σχολείου τουσ  που τόσα χρόνια εκκρεμεί.Ακούει επιτέλους κανείς;

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ



Η σοβαρή και προγραμματισμένη προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή για να αλλάξει συνολικά την εικόνα της Κορίνθου βρίσκει απήχηση όχι μόνο στους συνδημότες μας αλλά και σε ανώτερα κυβερνητικά στελέχη.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

της Τζένης Σουκαρά


Οι ραγδαίες οι εξελίξεις στο δήμο Βέλου Βόχας ,αλλάζουν το υπάρχον σκηνικό και διαμορφώνουν ένα καινούργιο ,αλλά σαφώς πιο ξεκάθαρο τοπίο.
Δημιούργημα ζυμώσεων και αναγκαίων αποφάσεων που ανοίγουν διεξόδους σε ένα τοπίο πολιτικό εξαιρετικά πολωμένο ,με έναν άκρατο τοπικισμό που διατηρούσε  βαλτωμένη την οποιαδήποτε διάθεση εξέλιξης και αλλαγής στον τρόπο σκέψης, χάραξης πολιτικής, χρηστής διαχείρισης και διοίκησης των δημοτικών πραγμάτων .

ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ FULGOR ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕΟΛΑ

Απόψε το βράδυ η εκπομπή Απέναντι σε Όλα φιλοξενεί το θέμα της FULGOR.Καλεσμένοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης και κανείς άλλος στο στουντιο.Όλοι έχουν μιλήσει κατά καιρούς και τώρα πρέπει να μιλήσουν οι πράξεις..Θα βγουν  ειδήσεις σημαντικές..
Απόψε στις 22.00 στο SUPER,θα τα πούμε τηλεοπτικώς ...
Διαβάστε επίσης τι έγραψε το ΒΗΜΑ για την πορεία της επιχείρησης μέχρι το τέλος..

Η μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία καλωδίων αναστέλλει τη λειτουργία της έπειτα από 53 χρόνια δραστηριότητας- «Στον αέρα» 300 εργαζόμενοι

Στην Πανελλήνια Εικαστική Ομαδική Έκθεση “EPsilon Art Festival Korinthia 2010”



34 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ συμμετέχουν με  190 δημιουργίες
Στην Πανελλήνια Εικαστική Ομαδική Έκθεση “EPsilon Art Festival Korinthia  2010”

ΑΠΕΦΥΓΕ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Ήξερα πως είχαν μια καλή φιλία...Μια γνωριμία που προήλθε απο την Ντόρα Μπακογιάννη και διαρκούσε χρόνια..Αναφέρομαι στον γιατρό Χρήστο Σεργεντάνη και Πέτρο Τατούλη..Αιφνιδιάστηκα όταν μου είπαν πως ο γιατρός στην δεξίωση που ακολούθησε προσπάθησε παντοιοτρόπως και διακριτικώς να αποφύγει την συνύπαρξη με τον υποψήφιο στο ίδιο τραπέζι..Είναι αλήθεια;

ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ

Ο Άγγελος Παπαγγελόπουλος είναι πλέον κοινό μυστικό πως θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο το Περιφερειακό του υποψηφίου Περιφερειάρχη Γιώργου Δέδε.
Αποχαιρετά τα δημοτικά πράγματα της Σικυώνας κι αφήνει ανοιχτό το πεδίο στούς υπόλοιπους να δράσουν. Είχαμε επισημάνει προ δυο εβδομάδων την δυναμική που αναπτύσσει ο Σπύρος Σταματόπουλος, ο δήμαρχος Φενεού και κάποιοι τότε μειδίασαν με το σχόλιο ..

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ :ΜΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Σε χθεσινό Δελτίο Τύπου ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρει:
«Μαραθώνιο συσκέψεων σε μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιεί σήμερα ο Γενικός Γραμματέας κ. Φώτης Χατζημιχάλης με σκοπό την προώθηση της εφαρμογής του Προγράμματος Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης από το οποίο θα διατεθούν 24εκ € για έργα στην Περιφέρεια...

ΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΕΠΑΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


    Ως Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για τη μη διευθέτηση  του προβλήματος της μεταστέγασης του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Κορίνθου, παρά τις ελπίδες που είχαν διαφανεί πριν τις διακοπές για μετακόμιση σε ενοικιαζόμενο κτήριο που λειτούργησε και παλαιότερα ως ιδιωτικό σχολείο («Εκπαιδευτική Πολιτεία»).

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ

Το ναυάγιο του Τιτανικού τον Απρίλιο του 1912, που στοίχισε τη ζωή 1517 επιβατών, οφείλεται σε λάθος του πηδαλιούχου το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αποφευχθεί, υποστηρίζει ένα νέο βιβλίο στη Βρετανία από την εγγονή του μοναδικού επιζήσαντα...

ΔΝΤ:ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

Αναμένουμε ότι η Ελλάδα «ίσως επιστρέψει στις αγορές τους επόμενους 12 με 18 μήνες», τόνισε η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κάρολαϊν Άτκινσον, η οποία τόνισε πως «το ελληνικό πρόγραμμα προχωρά όπως αναμενόταν». Η ίδια επισήμανε ότι οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της, που έλαβαν χώρα πρόσφατα σε συναντήσεις στις οποίες συμμετείχε και υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ, «πήγαν καλά»...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ -ΚΑΤΑΡ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός και ο Εμίρης του Κατάρ Αλ Θανί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για επενδύσεις του Κατάρ στην Ελλάδα ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η αξιοποίηση του 15 με 30% της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, με την κατασκευή μαρίνας, αερολιμένα, ξενοδοχείου, συνεδριακών κέντρων και πλωτού καζίνο.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ :ΕΩΣ ΚΑΙ 50% ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ

Όλα δείχνουν ότι αν και δεν θα αυξηθεί ο φόρος το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος θα βάλει φωτιά στην τσέπη του Έλληνα.
Λιγότερο από ένα μήνα πριν ξεκινήσει η διάθεσή του οι τιμές που... παίζουν είναι μεταξύ 0,80 και 0,85 ευρώ το λίτρο, ενώ η περσινή τιμή, στην αρχή της διάθεσής του δεν ξεπερνούσε τα 0,57 ευρώ.

ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ

Γενετικά  αίτια στη χαμηλή ευφυΐα διατείνονται ότι ανακάλυψαν αμερικανοί ερευνητές, πειραματιζόμενοι σε ποντίκια και τα ονόμασαν “Χόμερ Σίμπσον”!

Η Αμερικανοί ερευνητές στο πανεπιστήμιο ιατρικής Εmory στην Ατλάντα ανακάλυψαν ένα γονίδιο που κάνει τα ποντίκια πιο έξυπνα μόνο όταν... δεν είναι ενεργό

Η ΒΟΥΛΗ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΛΟΤΩΝ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

Η Βουλή των Ελλήνων θα υιοθετήσει το σύνολο των ανήλικων παιδιών των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, από το επεισόδιο των Ιμίων το 1996 ως σήμερα, ως ελάχιστο φόρο τιμής.

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ

Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν το μεσημέρι  οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης σε πανελλαδική γενική συνέλευση.
Ηδη οι μεταφορείς έχουν χωριστεί σε δυο πλευρές ,όπως αναφέρει σήμερα ο ημερήσιος τύπος.Η µια επιµένει στον «σκληρό αγώνα», ενώ σηµαντική µερίδα του κλάδου τάσσεται υπέρ της λήξης των κινητοποιήσεων εφόσον δοθούν έγγραφες διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση για τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων τους.
Πάντως, η κυβέρνηση δίνει διορία μέχρι σήμερα, Παρασκευή, στον κλάδο των μεταφορέων για να αποχωρήσουν ειρηνικά από τα μπλόκα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ -ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δεκάλεπτο τετ-α-τετ με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, είχε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδος) ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης του αμερικανού ηγέτη προς τιμήν αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Μανχάταν ο πρόεδρος Ομπάμα είπε στον κ.Παπανδρέου: «Έχεις ένα δύσκολο έργο, αλλά πηγαίνεις καλά», προσθέτοντας: «Και εγώ έχω ένα δύσκολο έργο στις Ηνωμένες Πολιτείες».