9 Απρ 2021

Νευρική κρίση προκαλούν οι δασικοί χάρτες

 


Εκκληση στην πολιτεία να προστατεύσει τους εργαζομένους στις δασικές υπηρεσίες και το έργο τους απηύθυνε χθες η Πανελλήνια Ενωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ), μετά τα περιστατικά επιθέσεων στην Κρήτη και στην Καλαμάτα. Οπως υποστηρίζουν..

Δήμος Ερμιονίδας: Στο φουλ οι μηχανές για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος με τα 2 νέα πολυμηχανήματα έργου


Η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων αποτελεί βασική  δέσμευση της δημοτικής αρχής Ερμιονίδας 

Στις 30-10-2019 έπειτα από πρόταση μου το Δημοτικό Συμβούλιο με την 229/2019 απόφαση του ενέκρινε την τροποποίηση των όρων και των τεχνικών προδιαγραφών που είχε κατατεθεί για την προμήθεια μηχανημάτων έργου. 

Με αυτήν  την πρόταση ο δήμος προμηθεύτηκε  2..

Π.Τατούλης: Πολιτικά άνανδρο και ευτελές ο κ. Οικονόμου να προσπαθεί να πείσει ότι ο λόγος της προδοσίας του ήταν η Ντ. Νικολάκου, την οποία επαινούσε!

 


Ως επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» έχω την ευθύνη να απαντήσω στις ανόητες και προσβλητικές για εμένα δημόσιες δηλώσεις (στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης) του τέως μέλους της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου»..

Συγκρότηση Συμβουλίου για τη σύνδεση της κατάρτισης με την Αγορά Εργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Δείτε ποιοι συμμετέχουν από την Κορινθία

 


Συγκροτήθηκε, με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, στην Αθήνα την 1η Απριλίου 2021, το Συμβούλιο Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (Σ.Σ.Π.Α.Ε) της Περιφέρειας Πελοποννήσου...

2747 νέα κρούσματα - 78 νεκροί και 790 διασωληνώσεις/ Κορινθία και Αρκαδία με ανεβασμένο αριθμό κρουσμάτων


 Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευή ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 2747. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 78 συμπολίτες μας. Στους 790 οι διασωληνωμένοι. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε..

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα μεγάλα προβλήματα των αγροτών της Νεμέας


Χθες  πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , κ. Λιβανό  και τον Υφυπουργό κ. Οικονόμου ,στην οποία παρευρέθηκαν η βουλευτής Ν.Κορινθίας , κ. Μ. Σούκουλη.,ο Δήμαρχος Νεμέας,κ.Κ.  Φρούσιος  και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Νεμέας ,κ.Ι. Μπεξής.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται σε άτομα άνω των 30 ετών


Κανονικά θα συνεχιστεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού στην Ελλάδα
, καθώς η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται σε άτομα άνω των 30 ετών. Συμπερασματικά η επιτροπή αναφέρει «ο κίνδυνος..

Δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ με έξι σφαίρες - Οι πρώτες εικόνες από το σημείο

 


Καρτέρι θανάτου έστησαν άγνωστοι στον γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, στο λόφο Πανί, στον Άλιμο, κοντά στο σπίτι του και τον σκότωσαν πυροβολώντας τον με έξι σφαίρες. Στο σημείο βρέθηκαν συνολικά 17 κάλυκες, σύμφωνα με πληροφορίες.  Οι δράστες επέβαιναν σε ένα σκούτερ και..

Δήμος Σικυωνίων: Πρώτος πανελλαδικά συνεχίζει μέσω τηλεκπαίδευσης τη λειτουργία του το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)


Ο Δήμος Σικυωνίων πρωτοπορώντας για άλλη μία φορά, συνεχίζει τη λειτουργία των τμημάτων εκπαίδευσης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης μέσω τηλεκπαίδευσης.  Θυμίζουμε ότι τα προγράμματα του ΚΔΒΜ διεκόπησαν το Νοέμβριο του 2020 λόγω των έκτακτων μέτρων που επιβλήθηκαν για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού. Ωστόσο, πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 5/04 το  Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έδωσε τη..

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Ακαδημαϊκό έτος 2021 -2022 συναφές με τα αντικείμενα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης


Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για άτομα με αναπηρίες (Α.με.Α.)» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει, για το ακαδημαϊκό έτος 2021 - 2022..

Ανεβαίνουν τα ενοίκια - Δείτε τι συμβαίνει με τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου (λίστα)

 

Σταθερά ανοδικά κινείται ο δείκτης τιμών ακινήτων σε όλη την Ευρώπη, δείχνοντας αφενός να έχει ξεπεράσει προ πολλού το σοκ της οικονομικής κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας, αφετέρου να μην κάμπτεται από την πρωτοφανή κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας που προκάλεσε η πανδημία. 

Η Ελλάδα είναι ίσως το..

Η κυβέρνηση επισπεύδει τον εμβολιασμό σε νεότερες ηλικίες


Στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της οικονομίας και της σταδιακής επαναφοράς σε κανονικούς ρυθμούς της ζωής στην κοινωνία, η κυβέρνηση «τρέχει» τις διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσει γρήγορα ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού και σε νεότερες..

Ένταξη σημαντικών εγγειοβελτιωτικών έργων από την Περιφέρεια - Tα πήρε όλα ο δήμος Σικυωνίων


6 σημαντικά έργα εγγειοβελτιωτικά από τα 8 που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης είναι του δήμου Σικυωνίων. Συγκεκριμένα:

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα εντάχθηκαν εγγειοβελτιωτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 13.406.090,21€ στη Δράση 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» στο..

Υπεγράφη η σύμβαση για τη μελέτη του δρόμου Κόρινθος - Σοφικό - Αρχαία Επίδαυρος


 Τη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής της Ε.Ο. Κόρινθος-Σοφικό-Αρχαία Επίδαυρος, στο τμήμα ‘Ανω Αλμυρή έως Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, κατά τμήματα , υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση και ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών για τη..

Δωρεά, ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή(AED), από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κορινθίων, στο Περιφερειακό Τμήμα Κορίνθου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού


Την Τετάρτη 17 Μαρτίου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίων, προέβη στη δωρεά, ενός αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, προς το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου. Η διαδικασία παράδοσης - παραλαβής έγινε στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου στην Κόρινθο, παρουσία της Προέδρου του Φαρμακευτικού, κ. Σοφίας Κλοκώνη και της Προέδρου του ΕΕΣ  Π.Τ. Κορίνθου κ. Ελένης Πυργάκη.  

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πτ Κορίνθου ευχαριστεί τα μέλη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας, για το..

Ένωση Μεσσηνίας: O σκοπός της σύσκεψης στο ΥΠΑΑΤ δεν ήταν ο διάλογος αλλά η αποδόμηση του ενιαίου μετώπου μεταξύ Λακώνων και Μεσσηνίων

 

Λυπούμαστε ειλικρινά για την έκβαση της σύσκεψης στο ΥΠ.Α.Α.Τ. την Τρίτη 6/4/2021 και ειλικρινά μας προβληματίζει σφόδρα το γεγονός της τέταρτης (4ης) κατά σειρά αναβολής δίκης στο ΣτΕ για το θέμα της ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΠ.   Η αέναη αναβλητικότητα στην επίλυση του εθνικού πλέον θέματος, καταπιέζει σε δυσβάστακτα χαμηλά επίπεδα την αμοιβή Ελλήνων παραγωγών και εξαγωγέων αμιγώς ελληνικής ελιάς ΚΑΛΑΜΩΝ και διατηρεί τις συνθήκες άνισου και αθέμιτου ανταγωνισμού από KALAMATA OLIVES τρίτων χωρών σε βάρος της ενωσιακά..