18 Απρ 2021

Άγγελος Τσέκερης: Επισημάνσεις


Πίνακα με τα αδιαφιλονίκητα πλεονεκτήματα του δεκαώρου κατέθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης

Σταματήστε πια τα fake news, καθόλου δεν καταργεί η κυβέρνηση το οκτάωρο.

«Βόμβες» από την UEFA: Απειλεί με αποκλεισμό ομάδες και ποδοσφαιριστές που σκοπεύουν να δημιουργήσουν κλειστή λίγκα


Με την απειλή αποβολής συλλόγων από όλες τις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και αποκλεισμού ποδοσφαιριστών από τις εθνικές ομάδες, «απαντά» η UEFA στην έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών...

Η πολιτική-ιατρική TINA (There Is No Alternative)


Κώστας Δουζίνας

Γράφαμε στο προηγούμενο ότι ζούμε τρεις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Τη μεγάλη οικονομική κρίση και τα μνημόνια που την ακολούθησαν, την προσφυγική κρίση και τώρα την πανδημία. Επηρεάστηκαν από την κλιματική καταστροφή που βρίσκεται εν μέρει πίσω και από τις τρεις. Μπορεί οι κρίσεις να ήταν...

Σχέδιο Οσφυοκαμψίας και Εξουθένωσης


ΚΙΜΠΙ

Αυτό που είναι διασκεδαστικό με την ευρωπαϊκή νομενκλατούρα, είναι η ευρηματικότητά της στην επιλογή πομπωδών όρων, που πολλοί τους ακούνε, λίγοι τους καταλαβαίνουν. Είναι και οι γλωσσικοί μέσοι όροι που επιβάλλουν παράξενους συμβιβασμούς στα αγγλικά, τα οποία διατηρούν το μονοπώλιο της ορολογίας, παρά το Brexit. Η Ε.Ε. μιλά τη γλώσσα της μόνης χώρας που την εγκατέλειψε.

Θρίαμβος Τσιτσιπά στο Πριγκιπάτο!


Δημήτρης Χαλιάπας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μαγική εμφάνιση και κατέκτησε τον παρθενικό Masters 1000 τίτλο της καριέρας του, κερδίζοντας τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον μεγάλο τελικό του Μόντε...

Κορωνοϊός: 1.829 νέα κρούσματα, 841 διασωληνωμένοι, 65 θάνατοι / Άνοδος κρουσμάτων και πάλι στην Κορινθία


 Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, 1.829 νέα κρούσματα κορωνοϊού για την τελευταία ημέρα, με νέο «μαύρο» ρεκόρ διασωληνωμένων (841, από 837 χθες Σάββατο) και 65 θανάτους.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται..

Ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛ. για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κορινθία: Επικοινωνία – Σκληρή Πραγματικότητα


 Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κορινθία και ειδικότερα στην διώρυγα της Κορίνθου και σε αγρότες που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό επιβεβαιώνει την σημασία και σπουδαιότητα των συγκεκριμένων προβλημάτων που έγκαιρα είχε αναδείξει με Ερωτήσεις στην Βουλή η Κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής ύστερα από..

«Φρένο» στα σχέδια για Πάσχα στο χωριό -Self -test και στις εκκλησίες - Οι ημερομηνίες-κλειδιά για εστίαση και τουρισμό

 


«Φρένο» φαίνεται πως μπαίνει στα σχέδια για Πάσχα στο χωριό και μετακινήσεις με την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας της χώρας να είναι δραματική Τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται αντιμέτωπα με συνθήκες «πολέμου» καθώς..

5 ποιήματα - Του Γιάννη Πανούση


 - Εκτός ισορροπίας


Αφού κανείς από τους κοντινούς

δεν θέλει να ζήσει τη ζωή μου

αναγκάστηκα κι εγώ..

Δημοτική Αγορά Κορίνθου - Οι εκπαιδευτικές ευθύνες αξιολόγησης στην πόλη - Του Γρηγόρη Κλαδούχου


Επανέρχεται στην συζήτηση το θέμα διαχείρισης της Δημοτικής Αγοράς της Κορίνθου. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έκανε πρόταση εγκατάστασης σχολών του εκεί. Οι Κορίνθιοι παρότι φέρουν βαρύ ιστορικό όνομα διακατέχονται..

Ποιο το πλάνο για τον εναλλακτικό τουρισμό της Ερμιονίδας που κατέθεσε στην υφ. Τουρισμού η αντιδήμαρχος Α. Λούμη


 Ύστερα από την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε  μαζί με τον Δήμαρχο κ. Γεωργόπουλο και την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη και τους συνεργάτες της, για τις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού στον Δήμο Ερμιονίδας,η αρμόδια αντιδήμαρχος  κατέθεσε το παρακάτω  υπόμνημα ..

Συνελήφθησαν οι δράστες για τις κλοπές σε καταλύτες αυτοκινήτων σε Κόρινθο και Κιάτο


 Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων, δώδεκα (12) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στο Κιάτο και στην Κόρινθο Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (17.4.2021) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Κιάτο και στο Ζευγολατιό Κορινθίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 24 και 31 ετών..

Τεκμήρια - Εφορία: Ποιοι απαλλάσσονται φέτος - Τι θα ισχύσει με τις δηλώσεις

 


Οι πληττόμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι που είτε ανεστάλη η σύμβαση τους. είτε εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, αλλά και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που αναγκάστηκαν να εισπράξουν κουρεμένα ενοίκια θα απαλλαχτούν φέτος από το άγχος των τεκμηρίων κατά την διαδικασία..

Μεγάλη επιτυχία του Α. Παπακυριάκου στη συνάντηση με Στ. Πέτσα : Όλες οι προτάσεις για έργα που αλλάζουν τον δήμο έγιναν αποδεκτές!

 


Δεν σταματάει τίποτα τον Αννίβα αυτή την χρονιά! Κονδύλια και έργα έρχονται στο δήμο που όπως έχουμε ξαναγράψει διαγράφει μια νέα εποχή. Είναι η εποχή που η δημοτική αρχή δρέπει των προσπαθειών της όλα αυτά τα χρόνια, γι αυτό το λόγο σε τακτά χρονικά διαστήματα υπάρχουν ανακοινώσεις για έργα που δρομολογούνται και υλοποιούνται. Ενδεικτική πάνω σε αυτό το θέμα είναι η συνάντηση του  Δημάρχου Βέλου Βόχας..

Αντιδρούν οι Συλλογοι γονέων Ναυπλίου στο άνοιγμα των νηπιαγωγείων χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας

 


Την Παρασκευή 16 Απριλίου, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου, 2ου, 7ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου και των παιδικών και βρεφικών σταθμών του δήμου Ναυπλιέων  βρέθηκαν μαζί με το σύλλογο γονέων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου παρέδωσαν..