1 Οκτ 2012

Βόμβα στα ελληνικά νοικοκυριά - Καταργούνται όλα τα οικογενειακά επιδόματα και το αφορολόγητο για κάθε παιδί


Καταργούνται από το 2013 όλα ανεξαιρέτως τα οικογενειακά επιδόματα, καθώς και το πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε προστατευόμενο τέκνο και στη θέση τους θα χορηγείται ένα επίδομα για κάθε οικογένεια με παιδιά.Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου..

Ένα σωσίβιο από μολύβι. Του Θόδωρου Παρασκευόπουλου

  
 Όλη η συζήτηση που γίνεται για την «επιμήκυνση» του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής επιβεβαιώνει πλήρως όσα υποστήριζε όχι μόνο η ελληνική αλλά και η ευρωπαϊκή Αριστερά:  
Ότι αυτό το πρόγραμμα βοήθειας, υποτίθεται, προς την Ελλάδα ήταν, πρώτον, όπως το είχε αποκαλέσει ένας γερμανός βουλευτής της Αριστεράς, ένα «σωσίβιο από...

Πως «ονειρεύονται» κάποιοι την κοινωνία…

Ενώ η ανθρωπότητα βυθίζεται όλο και περισσότερο σε μία περίοδο αναταραχών και συγκέντρωσης του πλούτου σε διεθνή κέντρα διαχείρισής, είναι άξιο απορίας, γιατί οι λαοί, που αποτελούν ομολογουμένως τα θύματα της παγκόσμιας διαπλοκής, δεν...

Μέτρα 2 δις απέρριψε η τρόικα στη συνάντηση με Στουρνάρα


Περίπου μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών για το νέο πακέτο μέτρων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, αλλά και αυξήσεις φόρων. Πληροφορίες αναφέρουν, πως η τρόικα απέρριψε μέτρα 2 δις ευρώ.

Στο δρόμο των ψευδαισθήσεων. Του Σταύρου Λυγερού


Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν για το πακέτο των περικοπών και των νέων φόρων, αλλά μόνο όταν η τρόικα ανάψει το «πράσινο» φως θα ξέρουμε ότι το πακέτο οριστικοποιήθηκε. 
Στην Αθήνα εκφράζουν αισιοδοξία, αλλά και ότι ο δρόμος δεν είναι χωρίς εμπόδια.

Πέτρος Τατούλης: Είμαστε απέναντι από τη μαύρη οικονομία και τη μαφία των σκουπιδιών


«Είμαστε απέναντι  από τη μαύρη οικονομία και τη μαφία των σκουπιδιών που ποτέ δεν θέλησε να λυθεί το πρόβλημα, το οποίο δεν είναι μόνο περιβαλλοντικό, δεν αφορά μόνο τη δημόσια υγεία, αλλά έχει και σοβαρές οικονομικές προεκτάσεις, ιδίως σε μια περίοδο κρίσης» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου..

B. Nανόπουλος: " Η φετεινή έκθεση ασύγκριτα ήταν η μεγαλύτερη και η καλύτερη που διοργάνωσε το Επιμελητήριο"


Δήλωση του Β. Νανόπουλου
πρ. Επιμελητηρίου Κορινθίας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου η 4η πανελλήνια έκθεση Κορινθία 2012, η μεγαλύτερη και καλύτερη από κάθε άλλη φορά έκθεση που διοργάνωσε  το Επιμελητήριο Κορινθίας .
Ο αριθμός των εκθετών ήταν 213 , 50% περισσότεροι..

Τραγέλαφος: Ψάχνουν το CD με τους Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία


Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παραδέχεται για πρώτη φορά δημόσια, ότι δεν γνώριζε μέχρι την περασμένη εβδομάδα την ύπαρξη του περίφημου CD με τη λίστα περίπου 2.000 Ελλήνων καταθετών στις ελβετικές τράπεζες. Όπως ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο ρεπορτάζ...

Κέντρο Φύλαξης : Ουδεν μονιμότερο του προσωρινού!


Aλλοι 150 λαθρομετανάστες έρχονται στο στρατόπεδο της Κορινθου, αυτήν την φορά απο την Πάτρα.
Οι λαθρομετανάστες σύμφωνα με πληροφορίες του korinthia portal.gr συνελλήφθησαν το πρωί κατά την διάρκεια επιχείρησης Ξένιος Ζευς.
 Μια είδηση που κινδυνεύουμε να την συνηθίσουμε!
"Δεν ιδρώνει κανενός το αυτί!"....

Π. Καλλίρης: "Δεν κλείνει το νοσοκομείο Κορίνθου."


Το προλογίσαμε ώς είδηση σήμερα απο την ραδιοφωνική μας εκπομπή στον just Fm, τώρα  σας το παραθέτουμε αναλυτικά, αφού πολλοί ακροατές την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και σήμερα ρωτούσατε εναγωνίως εαν κλείνει το Νοσοκομείο της Κορινθου.
Από την ομιλία του Πελοπίδα Καλλίρη, στην ημερίδα...
που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας στα πλαίσια της Εκθεσης "Κορινθία 2012"...

Παρίσι: Στο πλευρό των Ελλήνων το αριστερό μέτωπο της Γαλλίας


Πενήντα χιλιάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν την Κυριακή στους δρόμους του Παρισιού διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές σκληρής λιτότητας, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η γαλλική Αριστερά με επικεφαλής τον ίδιο τον...

Στους δρόμους Ισπανοί και Πορτογάλοι


Ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν και χθές στο κάλεσμα του κινήματος των "Αγανακτισμένων" και συγκεντρώθηκαν γύρω από το κτίριο της Βουλής στη Μαδρίτη, καταγγέλοντας τις περικοπές που προτείνει η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.

Τσίπρας: Οι παραδομένες σε τραπεζίτες κυβερνήσεις διαλύουν την Ευρώπη


«Δεν είναι οι αγανακτισμένοι στις πλατείες της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας που βάζουν σε κίνδυνο τη συνοχή της Ευρώπης και του ευρώ, αλλά αυτοί που επιμένουν στην πολιτική της σκληρής λιτότητας, η κ. Μέρκελ στη Γερμανία, η δεξιά κυβέρνηση στην...

Αντίο μεσαία τάξη!


Του Γιώργου Στάμκου
Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε στην Ελλάδα και η μεσαία τάξη… Κάπως έτσι μπορούν να αρχίζουν τις ιστορίες τους οι αφηγητές του μέλλοντος, που θα ζουν σε μια Ελλάδα με δύο αυστηρά διαχωρισμένες κοινωνικές ομάδες: τους πλούσιους και τους φτωχούς...

Στίγκλιτς: Το πρόβλημα είναι η λιτότητα και όχι τα ελλείμματα

 
Το βασικό πρόβλημα της Ευρώπης τώρα είναι η λιτότητα, εξηγεί σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», ο νομπελίστας οικονομίας και καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ, Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Φόρος σε όσους μένουν σε ιδιόκτητο σπίτι – Νέου τύπου χαράτσι στην ιδιοκατοίκηση


Η τιμωρία όσων έχουν σπίτι συνεχίζεται. Ένα ακόμη σενάριο φορολόγησης ακίνητης περιουσίας βλέπει το φως και αναμένεται να πονέσει πολύ την τσέπη των Ελλήνων.Πρόκειται για τη νέου τύπου ιδιοκατοίκηση που μελετά το οικονομικό επιτελείο με βάση την οποία θα φορολογείται...

Το πρώτο… κάμπριο τελεφερίκ στον κόσμο!


Η Ελβετία παρουσίασε το πρώτο διώροφο… κάμπριο τελεφερίκ στον κόσμο, που ξεκινά το εντυπωσιακό ταξίδι τους στις Άλπεις κοντά στην πόλη της Λουκέρνης. Το τελεφερίκ, που φέρει την ονομασία «The Cabrio», φτάνει μέχρι το βουνό Stanserhorn, μεταφέροντας 60 επιβάτες τη φορά, στο ιλιγγιώδες ύψος των 1,9 χιλιομέτρων!