1 Ιουν 2021

Ανακαλύπτοντας και πάλι το... κέντρο

 


Γιώργος X. Παπασωτηρίου 

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις το 2015, δεν χρειάστηκε να απευθυνθεί σε κάποιο πολιτικό «κέντρο». Οι εκλογείς το ψήφισαν για το ριζοσπαστικό πολιτικό πρόγραμμά του. Σήμερα, η Κουμουνδούρου ανακάλυψε εκ νέου...

Ο Κ. Μητσοτάκης και οι πρώην: Η σκιά του Α. Σαμαρά και του Κ. Καραμανλή βαριά πάνω από το Μαξίμου

 


Θοδωρής Καραγιαννίδης

Τα τελευταία νέα (σύμφωνα με την "Καθημερινή") είναι, ότι τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία θα έρθουν για κύρωση στη Βουλή στις αρχές Ιουλίου, όταν θα έχουν αρθεί τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα στο...

Αλέξης Τσίπρας: Οι 11 τομές του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ


Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι: «αν αξία μας είναι ο άνθρωπος και η ανθρώπινη ζωή ή αν η αξία μας είναι τα κέρδη» υπογράμμιζε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα του συνεδρίου «Η κοινωνική διάσταση της Υγείας».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα «εύσημα» στο ΕΣΥ, αλλά η έμφαση στους ιδιώτες


Την προκλητική έγνοια της κυβέρνησης στον ιδιωτικό τομέα Υγείας φανέρωσε ξανά ο πρωθυπουργός, αυτή τη φορά σε συνέδριο που διοργανώνουν το «Πρώτο θέμα» και το ιατρικό site «ygeiamou.gr» με θέμα:

Κορωνοϊός: 1.886 νέα κρούσματα, 27 νεκροί και 482 διασωληνωμένοι. 20 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.886 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Παράλληλα, 482 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι, ενώ 27 έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα ρύθμισης οφειλών: Για πρώτη φορά συνολική διευθέτηση σε έως 420 δόσεις


Την έναρξη λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας του νέου Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Μέσω της πλατφόρμας, οι οφειλέτες μπορούν να διευθετήσουν συνολικά, πλήρως εξωδικαστικά και σε έως 240 δόσεις όλες τις οφειλές τους προς το...

Τουρισμός για όλους: Αποκαλυπτήρια για το πρόγραμμα – Οι δικαιούχοι, οι αιτήσεις και οι επιδοτήσεις

 

Με περισσότερες επιλογές και επιδότηση ακόμη και σε ποσοστό 100%, το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» δίνει την ευκαιρία σε ακόμα 300.000 Έλληνες δικαιούχους να οργανώσουν τις διακοπές τους και να ταξιδέψουν εντός της χώρας μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς. Σημειώνεται ότι εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας, έχει παραταθεί η ισχύς όλων των..

Α. Λυμπέρης: Γιατί κ.Περιφερειάρχα αργείτε τόσο την διαδιακασία της επιλογής αναδόχου για τα κουνούπια στην Αργολίδα;

 


Με ανησυχία παρακολουθούμε την πορεία του Περιφερειακού έργου, που δυστυχώς με τις πολλές ολιγωρίες και υστερήσεις του, επηρεάζει αρνητικά τη ζωή των πολιτών.

Φτάσαμε στον Ιούνιο και λόγω των..

Λυκουρέντζος: Αύριο καταβάλλονται αποζημιώσεις ύψους 6 εκατ. ευρώ από τον ΕΛ.Γ.Α.


Ο πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α., Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος με αφορμή την καταβολή των αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

 «Αύριο, Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021, καταβάλλονται από τον ΕΛ.Γ.Α. αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου ύψους 6.027.802,08 ευρώ σε..

Δήμος Νεμέας: Καθαρίστε τώρα τα οικόπεδά σας

 


Διανύοντας  την αντιπυρική  περιόδο , από 15 Απριλίου  έως 31η Οκτωβρίου 2021, και σύμφωνα με την υπ’ αρ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1346/Β/25-04-2012), οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων..

Επιστολή των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου στον Πρωθυπουργό: Aναμένουμε την άμεση παρέμβασή σας


Σε πλήρη αναστάτωση βρίσκεται ο επιμελητηριακός θεσμός ,στον απόηχο της ψήφισης της τροπολογίας που αποτελεί ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στα επιμελητηριακά πράγματα, καταπατώντας ιστορικά δικαιώματα και θέτει εν αμφιβόλω πλέον την ομαλή λειτουργία τους.

Με επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και κοινοποίηση στον Υπουργό Ανάπτυξης το Επιμελητηριακό..

Τα παιδιά παίζουν στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης - «Άκουσε προσεκτικά και απάντησε»


Το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης, διοργανώνει εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά 9 έως 17 ετών, με τίτλο «Άκουσε προσεκτικά και απάντησε», βασισμένο στη ζωή και τη δράση των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι μικροί μας φίλοι, ατομικά ή και ανταγωνιστικά με την παρέα τους, αφού παρακολουθήσουν προσεκτικά μια..

"Το κακοήθες μελάνωμα": Η νέα δουλειά των Final Act είναι εδώ! Ακούστε την!(ηχητικό)


Mόλις κυκλοφόρησε η νέα δουλειά των FINAL ACT!Είναι η διασκευή του τραγουδιού "Το κακοήθες μαλάνωμα" σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και στίχους του Άλκη Αλκαίου. Λίγο πριν συμπληρωθούν 40 χρόνια από αυτή  κυκλοφορία του δίσκου "Εμπάργκο" και του συγκεκριμένου τραγουδιού, οι Final Act παρουσιάζουν την δική τους..

Πρεμιέρα σήμερα στο Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid - Πώς λειτουργεί και πώς το αποκτάμε

 


Πρεμιέρα σήμερα, 1η Ιουνίου, στη χώρα μας για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα το εφαρμόσουν. Με το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID κάποιος πιστοποιεί πως έχει εμβολιαστεί κατά του..

Αλλάζει το Κτηματολόγιο: Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Μεταβίβασης και το maps.gov.gr -Οι 3 βελτιώσεις


Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κτηματολογίου Γιώργος Στύλιος παρουσίασαν το σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Κτηματολογίου. Βασικός στόχος του νέου πλαισίου θα είναι η επιτάχυνση της κτηματογράφησης, η περαιτέρω απλοποίηση..

Αστυνομία πανεπιστημίων: 400 ειδικοί φρουροί σε ΑΕΙ και ΤΕΙ -Πώς θα λειτουργούν, τι αρμοδιότητες θα έχουν

 

Λίγες ώρες μετά το υπουργικό συμβούλιο και την αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η αστυνομία των πανεπιστημίων θα γίνει πράξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, προκηρύχθηκε από την Ελληνική Αστυνομία ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 400 ειδικών φρουρών.

Τι συμβαίνει με το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο; Πού αποσκοπεί η Περιφέρεια και γιατί μπήκαν ιδιώτες στις πόλεις της Πελοποννήσου;

 


Κάποιος επιτέλους θα μας πει τι συμβαίνει στην Πελοπόννησο με το φυσικό αέριο!  Θα μας απαντήσει κάποιος εάν υπάρχει σχεδιασμός; Θα μας εξηγήσει κάποιος τι σημαίνουν οι ανακοινώσεις Νίκα περί φυσικού αερίου όταν έχουν προηγηθεί άλλες με ιδιώτη που έφεραν κυβερνητικά στελέχη και υπέγραψαν συμφωνίες με δημάρχους για την σύνδεση της Κορινθου, της Τρίπολης και Μεγαλόπολης με το δίκτυο του φυσικού αερίου;