1 Απρ 2011

Αυστηρή ανακοίνωση Τατούλη :"Δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή των όρων των συμβάσεων που αφορούν τους οδικούς άξονες της Περιφέρειας"


Η αναζήτηση ρόλων μεσσιανικού τύπου από παράγοντες εκτός των θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων τους, όπως αυτές προκύπτουν από του νόμους που καθορίζουν τις εξουσίες της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των συμβάσεων που περιγράφουν την εκτέλεση των οδικών έργων..

Συνάντηση του Γ.Γ. με τον Περιφερειακό Διευθυντή ΣΔΟΕ Πελοποννήσου


Τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσο Αποστολόπουλο επισκέφθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής του Σ.Δ.Ο.Ε. Πελοποννήσου κ. Νίκος Κολετζάκης και τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των δράσεων της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Επίσης, συζήτησαν το θέμα των λειτουργικών δαπανών...

Θ.Παπαθεοδώρου:"Το ζητούμενο είναι οι διαφάνεια στις μετεγγραφές και η θέσπιση συγκεκριμένου αριθμού μετεγγραφομένων φοιτητών"


Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το σύστημα μετεγγραφών φοιτητών, ο Πρύτανης του
Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής κ. Θεόδωρος Π. Παπαθεοδώρου δήλωσε τα παρακάτω:

"Το κείμενο που έθεσε σε διαβούλευση το Υπουργείο Παιδείας σχετικά..

Επίσκεψη του Γ.Δέδε στην Landis & Gyr


Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γεώργιος Δέδες ,την Παρασκευή 1/4/2011 επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις LANDIS & GYR μετά από πρόσκληση της διοίκησης της εταιρείας. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ξεναγήθηκε στο σύνολο των τμημάτων της εταιρείας και ενημερώθηκε...

Αλέκος Πνευματικός :Ποια τα νέα μέτωπα στην Καλλικρατική του θητεία .Δείτε όλη την συνέντευξη που παραχώρησε στην Τζένη Σουκαρά στο DRTV


Δείτε όλη την συνέντευξη του Αλέκου Πνευματικού στην Τζένη Σουκαρά και στην εκπομπή "Απέναντι στα γεγονότα" στο Drtv. Παρακολουθείστε τι λέει ο δήμαρχος για το λιμάνι της Κορινθου,πως κρίνει την στάση της μείζονος αντιπολίτευσης ,την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Κορινθίων..Πώς απαντά στις αιχμές του Κορινθιου υπουργού Πανου Μπεγλίτη για την καθυστέρηση σύστασης..

Τέχνη παλιά το ψεύδος. Του Γιάννη Τριάντη


Οι βόμβες εξοντώνουν κόσμο. Τα ψεύδη (του πολέμου) υποτάσσουν συνειδήσεις. 

Κι έτσι, οι βόμβες βαφτίζονται ανθρωπιστικές κι ο πόλεμος ειρηνοφόρος...

Η αποδοτικότητα των τοπικών τεχνικών προγραμμάτων


 Γράφει ο Γρηγόρης Κλαδούχος

Είναι εποχή συζήτησης Τεχνικών Προγραμμάτων στους Δήμους. Στο δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας όλοι ασχολήθηκαν με αριθμούς.
 «Θέλω να σας πω..

Δεν έχει τέλος η καταστροφή στο Σουσάκι


Άλλο ένα παράδειγμα του "επιχειρηματικού δαιμόνιου" που ταυτίζεται με την "πράσινη ανάπτυξη" και την "προστασία του περιβάλλοντος" εκφράστηκε στο πολύπαθο Σουσάκι Κορινθίας, όπου κάποιοι μάλλον..

ΔΗ.Κ.Ε.Ξ. – Γραφείο πληροφόρησης νέων Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης


Το γραφείο πληροφόρησης Νέων Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης έλαβε από τους φορείς φιλοξενίας εθελοντών την ανακοίνωση για το σύνολο των προσφερόμενων θέσεων εθελοντισμού για νέους..

Δωδεκάχρονος αντικρούει τον Αϊνστάιν


Στα δώδεκα του χρόνια, ο Jacob Barnett βρίσκεται μερικές… μαθηματικές εξισώσεις μακριά, από το να αποδείξει ως λαθεμένη τη θεωρία της...

«Τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα»

 
Την άρνηση του Βρετανικού Μουσείου να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα για να τοποθετηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης επανέλαβε ο διευθυντής του μουσείου Νιλ ΜακΓγκέγκορ, υπενθυμίζοντας..

Πρωταπριλιά είναι... κάθε μέρα!


Οι άντρες λένε 1.902 ψέματα το χρόνο, οι γυναίκες 728

Αν νομίζατε ότι μόνο σήμερα τα ψέματα «δίνουν και παίρνουν», τότε είστε γελασμένοι! Πρόσφατη μελέτη βρετανών επιστημόνων έδειξε ότι οι άντρες λένε 1.902 ψέματα το χρόνο, ενώ οι γυναίκες 728. Το 10% των ψεμάτων δε, είναι προς τους..

Χάνουν έως και 48 ένσημα το χρόνο οι μερικώς απασχολούμενοι


Έρευνα με θέμα τον τρόπο υπολογισμού των ημερών ασφάλισης των εργαζομένων με μερική απασχόληση και αμείβονται με μισθό ίσο ή...

Το έργο των ΔΕΥΑ, ο ρόλος τους και οι προοπτικές τους μετά την εφαρμογή του "Καλλικράτη"



Στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 ο τομέας ύδρευσης-αποχέτευσης στη χώρα μας παρουσίαζε μία εικόνα απογοητευτική, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Οι υπηρεσίες ύδρευσης-αποχέτευσης..

Κίνηση Πολιτών:"Πεζογέφυρα Τριήρους -λέμε ναι στο έργο, όχι στην υπερβολή του"


Συζητήθηκε την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση υποβολής πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων για την «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων...

ΔΡΟΜΟΙ. Του Ρούσσου Βρανά


Οι πολιτικοί...
... άνεµοι αλλάζουν γρήγορα.
 
Οταν χτύπησε η οικονοµική κρίση και στη µια και στην άλλη µεριά του Ατλαντικού βγήκαν στον αφρό νέες κυβερνήσεις υποσχόµενες αλλαγή, διέξοδο και ελπίδα. 
Τι ήταν εκείνο που τις έφερε στην εξουσία; 
Ο φόβος του λαού µήπως ολόκληρος ο...

Στο βιβλίο της Γ΄ Λυκείου τα Σκόπια ονομάστηκαν Μακεδονία


Στο διδακτικό βιβλίο της Γ’ Λυκείου, «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου», στην σελίδα 130 υπάρχει χάρτης, ο οποίος παρουσιάζει το κράτος των Σκοπίων..

Σχέδιο δράσης κατά φοροφυγάδων σε 5 μέτωπα


Κατάσχουν ενοίκια, τραπεζικές καταθέσεις και περιουσίες τραγουδιστών, συμβολαιογράφων και φαρμακοποιών, καθώς και χρήματα που έχουν να λαμβάνουν οι προμηθευτές του υπουργείου Υγείας και των σουπερμάρκετ. Στοχοποιούν δε και τις «5» μεγαλύτερες ομάδες..

Υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου


Με 32ψήφους, της πλειοψηφίας του ΠΣ και την θετική ψήφο του επικεφαλής των Οικολόγων, υπερψηφίστηκε ο πρώτος προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011. "Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε νέα εργαλεία να..

«Απαγορευτικό» προσλήψεων


«Στοπ» στις προσλήψεις προσωπικού στις ΔΕΚΟ βάζει το υπουργείο Οικονομικών. Θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση για προσλήψεις την κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο θα περιέχει αναλυτικά πλάνα για τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την αξιοποίηση...

«Εξιτήρια» σε διοικητές


«Πόιντ σύστεμ» στους διοικητές των νοσοκομείων έχει βάλει το υπουργείο Υγείας.Αρκετοί έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις θέσεις τους, επειδή δεν «έπιασαν» τους στόχους, ενώ ακόμη 20 αναμένεται να απομακρυνθούν...

Νέος χάρτης µετεγγραφών σε ΑΕΙ - ΤΕΙ


Αλλαγές στο σύστηµα µετεγγραφών των φοιτητών σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας από το ακαδηµαϊκό έτος 2011-12, προκειµένου να αντιµετωπιστεί «το αρνητικό γεγονός άλλες σχολές να δέχονται διπλάσιο αριθµό εισακτέων..

Χωρίς μετρητά οι συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ


 Από σήμερα  όλες οι αγοραπωλησίες προϊόντων και οι παροχές υπηρεσιών αξίας άνω των 3.000 ευρώ θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο μέσω τραπεζικών λογαριασμών, πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών και επιταγών.Μάλιστα, από την 1η Ιανουαρίου 2012 το όριο...

Ευρωλίγκα: Επική πρόκριση του ΠΑΟ στο φάιναλ φορ


 Ο Παναθηναϊκός για δέκατη φορά στην ιστορία του θα συμμετάσχει σε φάιναλ φορ, έπειτα από την σπουδαία πρόκριση που πήρε εναντίον της Μπαρτσελόνα. Παρά το γεγονός ότι οι Πράσινοι πριν το ξεκίνημα της σειράς είχαν τον τίτλο του αουτσάιντερ, απέδειξαν ότι...