29 Μαρ 2021

Κρατηθείτε από το σπιρτόκουτο, ίσως σωθείτε…


Ζούμε και ανεχόμαστε απίστευτες καταστάσεις. Ένας πλανήτης ασχολείται, χωρίς απτά αποτελέσματα, με έναν ιό. Ο οποίος πλήττει σχεδόν κάθε χώρα, αλλά δεν υπάρχει καμία συνεργασία για την αντιμετώπισή του. Αντίθετα, έχει ξεσπάσει μεγάλος πόλεμος για τα εμβόλια και τα φάρμακα, στον οποίο συμμετέχουν οι μεγάλες...

Βαρουφάκης: Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα "Διώξεις γιατρών"


Ο κ. Βαρουφάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό αναφορικά με τις ποινικές διώξεις εναντίον γιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ, όταν διαμαρτύρονται, για τις συνθήκες στις οποίες εργάζονται.

Οι εμβολιασμένοι πρέπει να φοράνε μάσκες και να τηρούν τις αποστάσεις;

 


Σπύρος Μανουσέλης

Ακόμη κι αν η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια από τη νόσο COVID, φτάνει το 95%, αυτή αφορά τα ορατά και πιο σοβαρά συμπτώματα της λοίμωξης από τον κορονοϊό.

Tα εμβόλια αποτελούν αναμφίβολα ένα αποτελεσματικό μέσο, για να περιορίσουμε δραστικά τις πιο αρνητικές ή και...

Τσίπρας: Ξηλώνεται το πουλόβερ της κυβερνητικής αξιοπιστίας


Ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αιχμή του δόρατος την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας...

Αγιοι Θεόδωροι:Εξακολουθούν και βρίσκονται στο δρόμο οι 26 πρόσφυγες που εγκαταλήφθηκαν από τον ΔΟΜ και το Υπουργείο


Mε αφορμή την αυτοκτονία στο Κλειστο Κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών στην Κόρινθο,να θυμήσουμε ένα άλλο δράμα που λαμβάνει χώρα στην περιοχή μας. Αυτό με τους 26 πρόσφυγες και μετανάστες (αναμεσά τους και μικρά παιδιά) που κοιμούνται κυριολεκτικά στον δρόμο μας, λόγω προβλημάτων που..

Πανδημία: Η εικονική πραγματικότητα του ελληνικού «success story»


Νικόλ Λειβαδάρη

Μπήκαμε σε lockdown στις 7 Νοεμβρίου με 2.555 ημερήσια κρούσματα κορονοϊού και με μέσο όρο 7 ημερών τα 2.223 κρούσματα. Είχαμε την πιο παρατεταμένη καραντίνα στην Ευρώπη, είμαστε η μόνη χώρα  (μαζί με την Κύπρο)...

Λουτράκι: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του γηπέδου μπάσκετ στο Πάρκο Δεξαμενής

 


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του ανοικτού γηπέδου μπάσκετ στο Πάρκο Δεξαμενής Λουτρακίου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την τοποθέτηση καινούριων μπασκετών, τον χρωματισμό και τη διάστρωση του γηπέδου με ακρυλικό ελαστομερή..

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των rapid test στη Στιμάγκα

 


Επιβαρυμένη όπως φαίνεται είναι η κατάσταση στη Στιμάγκα .Στην διενέργεια 278 δειγματοληπτικών ελέγχων για την διερεύνηση του covid-19 βρέθηκαν 8 θετικά δείγματα. Κατά συνέπεια χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ενδελεχής έλεγχος..

Μητσοτάκης για Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Γιγαντιαίο πρόγραμμα σχεδόν 60 δισ. ευρώ -Εργα και επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα



Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ακόμα 7 μονάδες στο ΑΕΠ σε ορίζοντα εξαετίας
πέρα και πάνω από τη φυσιολογική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργήσει πρόσθετες 200.000 θέσεις εργασίας, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την..

Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης για τον Απρίλιο σε επιχειρήσεις και εργαζομένους

 

Παρατείνονται τα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση όσο η πανδημία του κορωνοϊού και το lockdown βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα μας. Έτσι, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, το μεσημέρι της Δευτέρας ανακοίνωσε τα νέα μέτρα στήριξης για τον Απρίλιο. Σημειώνεται ότι το..

Κορωνοϊός: Στα 1.724 τα νέα κρούσματα - 738 οι διασωληνωμένοι, 65 θάνατοι- Ελαφρά πτώση στα κρούσματα της Κορινθίας


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.724, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων..

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραδοθεί στα κόμματα εξουσίας - Της Δ. Λυμπεροπούλου


Την προηγούμενη Παρασκευή το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αφού συζήτησε το θέμα του νέου αντιδημοκρατικού εκλογικού νόμου που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή  αποφάσισε να δώσει μία μεγάλη μάχη για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Συμμετοχής στην Αυτοδιοίκηση, προβάλλοντας ένα μέτωπο αντίστασης..

Π.Τατούλης: Ο Π.Νίκας παρουσιάζει ξανά μια τυπική διαδικασία που ορίζει το Υπουργείο για την αποκέντρωση ως δική του δουλειά!

 


Από την υστέρηση στην άσκηση διοίκησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καρκινοβατεί ακόμη και το τοπικό πρόγραμμα Leader, στους νέους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς. Διαβάσαμε μάλιστα με πηχυαίους τίτλους δελτία τύπου για νέο..

ΣΥΡΙΖΑ - Π Σ: Να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές

 


Για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, κατάφερε να συσπειρώσει τον κόσμο της παραγωγής και του μόχθου εναντίον της. Αυτή τη φορά είναι οι ομοσπονδίες παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών με αφορμή..

ΚΙ.ΝΑΛ: Απόψε η διαδικτυακή συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Φώφη Γεννηματά


 Aπόψε στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την αξιοποίηση του Ταμείου ανάκαμψης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση – συζήτηση με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς θα είναι η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και ο Γραμματέας του τομέα οικονομικών Γιάννης Κουτσούκος. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά..

O Σπ. Σταματόπουλος αφηγείται την 3ημερη μάχη του Ιμπραήμ με τους ανυπότακτους των βράχων

 


Με ανάρτησή του στο fb o δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος αφηγείται: "Στις αετοφωλιές της Στυμφαλίας, που κάποτε είχε σταθεί ο Ηρακλής αγναντεύοντας τη λίμνη, συγκεντρώθηκαν το 1825 γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι από το Ψάρι και το Καλιάνι, αναζητώντας..

ΕΝΦΙΑ: «Παγώνουν» οι αλλαγές - Προχωρά η ευθυγράμμιση αντικειμενικών με εμπορικές τιμές


 Προχωρούν οι νέες αντικειμενικές αξίες, αλλά «παγώνoυν» οι αλλαγές στον υπολογισμό του φετινού ΕΝΦΙΑ. Σε αυτή τη συμβιβαστική λύση φαίνεται να καταλήγουν στο Υπουργείο Οικονομικών για την φορολογία ακινήτων κατά την τρέχουσα χρονιά που είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της συνεχιζόμενης..

Πόρισμα ΠΟΥ για κορονοϊό: Από ζώο σε άνθρωπο και όχι από εργαστήριο η μετάδοση


Οι ειδικοί επιλέγουν τη γενικά παραδεδεγμένη θεωρία της φυσικής μετάδοσης του κορονοϊού από το αρχικό ζώο ξενιστή, πιθανότατα τις νυχτερίδες, στον άνθρωπο , μέσω ενός ενδιάμεσου ξενιστή, ενός άλλου ζώου, που δεν έχει εντοπισθεί.

Το Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας παρουσιάζει την επανέκδοση του βιβλίου του δασκάλου Νικόλαου Γεωργίου.


 Το Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας, στην Κορινθία, με υπερηφάνεια και σεβασμό στους προγόνους μας, σας παρουσιάζει την επανέκδοση του βιβλίου «Η Μάχη της Περαχώρας», του δασκάλου Νικόλαου Γεωργίου. Το βιβλίο τιμά τους ιερούς αγώνες των προγόνων μας για Ελευθερία και αναδεικνύει την ομόθυμη παρουσία τους στον Εθνικό Αγώνα, για την..

Μόσιαλος για διώρυγα Σουέζ και διώρυγα Κορίνθου: Δεν ρωτάνε κι εμάς που έχουμε βρει την τέλεια πατέντα!


 Χρειάστηκαν αρκετά 24ωρα για να ξεκολλήσει το γιγαντιαίο πλοίο που έχει προκαλέσει χάος στη Διώρυγα του Σουέζ. Μια επιχείρηση για την οποία κρίθηκε επιβεβλημένη η συμβολή αρκετών χωρών για να βγει εις πέρας. Ωστόσο, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αυτή η παγκόσμια κινητοποίηση, αν οι ιθύνοντες είχαν απευθυνθεί σε ένα μόνο κράτος: την Ελλάδα. Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζεται ο Ηλίας Μόσιαλος, επιστρατεύοντας το χούμορ του στο Facebooκ, συνοδεία..

Η εβδομάδα των συντάξεων και των επιδομάτων- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι


Την καταβολή των συντάξεων Απριλίου για τους μη μισθωτούς συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ
και τους συνταξιούχους του Δημοσίου, καθώς και την καταβολή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ την τελευταία ημέρα του Μαρτίου περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ο προγραμματισμός των καταβολών..

Κορονοϊός: Υποχωρεί η μεταδοτικότητα - Για πρώτη φορά μετά από καιρό ο δείκτης Rt στο 1,02 - Οι εκτιμήσεις των ειδικών

 


Μετά τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια μείωσης στον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία την προηγούμενη εβδομάδα, ελπίδα για σταθεροποίηση της εξάπλωσης δίνει και ο δείκτης μετάδοσης Rt, που επίσης εμφανίζει τάσεις υποχώρησης.