6 Απρ 2021

Τι έγινε στην σύσκεψη για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

 


Σε σύσκεψη για την ΠΟΠ “ελιά Καλαμάτας”, υπό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, μετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε.Νίκας στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 6 Απριλίου.Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περί τις τρεις ώρες, συμμετείχαν ο Υφυπουργός ΥπΑΑΤ Ιωάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας..

Ανακοίνωση των Φορέων της Ομάδας Διαχείρισης και Προστασίας του Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ για την σημερινή σύσκεψη στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης


 Όλοι εμείς που συμμετέχουμε στην ομάδα διαχείρισης και προστασίας του Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ (Αγροτικός Συνεταιρισμός Ένωση Μεσσηνίας, Αγροτικός Συνεταιρισμός Νηλέας, Σύλλογος υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών προϊόντων ΠΟΠ ΣΥΜΕΠΟΠ -με μέλη του τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στέρνας – Παμμεσηνιακό Σύνδεσμο Ελαιοτριβείων – ΑΓΡΟΒΙΜ Α.Ε – Δραγώνας Αφοί Α.Ε – Kapsambelis..

Χειβιδόπουλος: Tο έργο κόμβος Αρχαίας Νεμέας - Δερβενάκια - Μυκήνες αποκαθιστά μια αδικία για την Αργολίδα

 

Για το έργο κόμβος Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες εργάσθηκαν δύο δεκαετίες οι Αιρετοί του Νομού Αργολίδας. Σήμερα βλέπουμε το τελικό αποτέλεσμα προσπαθειών δύο δεκαετιών. Επειδή πολλά λέχθηκαν και γράφτηκαν για το σημαντικό έργο βελτίωσης του δρόμου κόμβος..

Ταινία με τον Ντάνιελ Κρεγκ για το Netflix σε Σπέτσες και Πόρτο Χέλι

 


Στο νησί των Σπετσών επιλέχθηκε από τους παραγωγούς της ταινίας «The Lost Daughter» ως ο βασικός τόπος γυρισμάτων. Συγκεκριμένα, ο δήμος Σπετσών έδωσε το «πράσινο φως» στην παραχώρηση της πλατείας του νησιού για συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες όπου θα..

Επιβεβαίωση των ανησυχιών για το εμβόλιο της AstraZeneca


«Υπάρχει σύνδεση» μεταξύ του εμβολίου και των περιπτώσεων θρόμβωσης, υποστηρίζει αξιωματούχος του EMA. Ωστόσο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων «δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμπέρασμα». Αύριο η απόφαση.

Σε γραμμή Σαμαρά ο Α. Λοβέρδος - Δυο κόσμοι στο ΚΙΝΑΛ


Άννα Γκρίτζη

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, τομεάρχης Εξωτερικών, με το σκάνδαλο Φουρθιώτη σε πλήρη εξέλιξη και το ΕΣΥ υπό κατάρρευση, βρήκε τη στιγμή να εκφράσει την αγωνία του...

Κορωνοϊός: «Έκρηξη» με 4.309 νέα κρούσματα - 751 διασωληνωμένοι - 79 θάνατοι


Εκτόξευση των κρουσμάτων καταγράφηκε σήμερα, καθώς, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν 4.309 νέα κρούσματα. Επιπλέον, 79 συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό, ενώ σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 751 ασθενείς. Θυμίζουμε, ότι τη Δευτέρα καταγράφηκαν...

Οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία μετά το πέρας της πανδημίας


Το φάντασμα των «λουκέτων» ενός μεγάλου αριθμού μη βιώσιμων επιχειρήσεων και η κατάργηση πολλών θέσεων εργασίας πλανάται πάνω από την Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού που έχει «γονατίσει» την οικονομία.

Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει χάσει τελείως τον έλεγχο της πανδημίας


Tην βαθιά ανησυχία του, για το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει χάσει τον έλεγχο στην πανδημία, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στο Kontra Channel ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ...

Ολοταχώς προς τον εργαζόμενο - λάστιχο


Γιάννης Παναγιωτόπουλος

Περισσότερες και φθηνότερες δυνατότητες στους εργοδότες, λιγότερα χρήματα και εισόδημα για εργαζόμενους, που θα καλούνται να προσαρμόζουν ακόμη παραπάνω τη ζωή τους στις ανάγκες της εργασίας, θα είναι η συνισταμένη των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά, σύμφωνα με τον εργατολόγο...

ΣΥΡΙΖΑ: Λίγο ακόμη προς το κέντρο και βρίσκει τοίχο...


Νίκος Γιαννόπουλος

Στην προσπάθειά του να συγκινήσει τους ψηφοφόρους του λεγόμενου μεσαίου χώρου, ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει μεγάλα κενά στα αριστερά του και ταυτόχρονα κινδυνεύει, να χάσει την ψυχή του.

Παρά τα αντιθέτως...

Από την πολιτική στην κοινωνική απάτη


Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, αλλά όχι όλους για πάντα. Το ρητό βρίσκει πλήρη εφαρμογή στη σχέση της Ν.Δ. και της κυβέρνησης με τον επιχειρηματικό κόσμο και ιδιαίτερα με το μεγάλο πλήθος του, τους μικρομεσαίους...

Kαι τρίτη εμβολιαστική γραμμή στο Νοσοκομείο Κορίνθου


Tις  τελευταίες 20 ημέρες έχουν εμβολιαστεί επιπλέον 6.126 άνθρωποι, δηλαδή γίνονται περισσότεροι από 300 εμβολιασμοί την ημέρα. Μάλιστα η τάση είναι ανοδική, καθώς στο Νοσοκομείο Κορίνθου από τον μήνα αυτό θα δημιουργηθεί και τρίτη εμβολιαστική γραμμή, πράγμα που σημαίνει ότι..

Δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορωνοιού στην Στιμάγκα


Την Παρασκευή 9/4/2021 θα πραγματοποιηθούν τεστ ανίχνευσης κορωνοιού (rapid test) στην Στιμάγκα (στο κοινοτικό κατάστημα) από τις 9.30 -12.00.

Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΕΒΕ- Συνδέσμου Εξαγωγέων για την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων με την υποστήριξη των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου


Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης πραγματοποιεί ο ΣΕΒΕ, την Τετάρτη 7 Απριλίου και ώρα 17:00, μέσω της ιστοσελίδας του ΣΕΒΕ (www.seve.gr) και των ιστοσελίδων των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου καθώς και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου..

Πώς θα ξέρετε αν τα δεδομένα σας είναι μεταξύ αυτών που διέρρευσαν στο Facebook


 Πρόσφατα έχει γνωστή μία μεγάλη διαρροή προσωπικών δεδομένων χρηστών του facebook σε διαδικτυακό forum για χάκερς. Συνολικά η διαρροή αφορούσε στα στοιχεία περισσότερων του μισού δισεκατομμυρίου χρηστών (533.000.000), εκ των οποίων οι..

Δώρο Πάσχα για όσους είναι σε αναστολή -Πώς υπολογίζεται


Σε δυο φάσεις θα λάβουν το Δώρο Πάσχα οι εργαζόμενοι που είχαν τεθεί σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο, για το διάστημα που ήταν σε αναστολή, το Δώρο Πάσχα θα υπολογιστεί με βάση το ποσό της..

Eμβολιασμοί κορονοϊού: Ποιοι παίρνουν σειρά ανά ηλικία ή επάγγελμα, πόσα εμβόλια και ποια εμβόλια περιμένουμε ως τον Ιούνιο

 


Το ξεκλείδωμα του εμβολιασμού στις ηλικιακές ομάδες κάτω των 60 ετών, που κατά βάση συνιστούν το παραγωγικό δυναμικό, θα είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στην εμβολιαστική διαδικασία και όπως είναι αναμενόμενο θα επιταχύνει την επίτευξη της λεγόμενης "ανοσίας..

Τηλεδιάσκεψη με την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και τον ΟΣΕ για το Τρένο στην Πελοπόννησο


Τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Απριλίου, ώρα 11.00, με εκπροσώπους του ΟΣΕ και με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τη συμμετοχή και του Επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ε.Ε. Κάρστεν Ράσμουσεν (Carsten Rasmussen). Υπενθυμίζεται οτι η αρμοδιότητα του..