25 Οκτ 2013

Eνας μύθος καταρρέει: Ο Μεταξάς δεν είπε την λέξη ΟΧΙ στον Μουσολίνι -Δείτε τι απάντησε


Το ΟΧΙ του Μεταξά έχει πάρει μυθικές διαστάσεις. Και αν και προφανώς αυτή η λέξη με τα μόλις τρία γράμματα εκφράζει όλο το νόημα και τη διάθεση του Ιωάννη Μεταξά, άλλες ήταν οι λέξεις που βγήκαν από το στόμα του εκείνη την ώρα. Και μάλιστα στα γαλλικά!

Τι θα απογίνει η μικρή Μαρία τώρα που βρέθηκαν οι βιολογικοί της γονείς


Η Σάσα και ο Ατανάς Ρούσεφ, ένα ζευγάρι Βούλγαρων Ρομά, είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας, του ξανθού κοριτσιού που εντοπίστηκε σ' ένα καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του DNA που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα...

«Περί της ταμπακέρας...».

  
Της Μαρίας Τριαντοπούλου
Κινδυνεύω να αποκτήσω εμμονές, το αναγνωρίζω, αλλά έτσι που πάει το πράγμα σε αυτή τη χώρα θα ήταν περίεργο να συνέβαινε και αλλιώς. 
Σε λίγο θα αρχίσω να πιστεύω και στις κάθε λογής ιστορίες συνομωσίας, κάτι στο οποίο έχω...

Ρουσφέτι στο Μαξίμου: Πώς ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος διόρισε το γιό του


Η εφημερίδα Παραπολιτικά παρουσιάζουν σήμερα μια σκανδαλώδη παρέμβαση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού Τάκη Μπαλτάκου υπέρ του γιού του Δημήτρη-Γιώργου.

Στο αποψινό "Περισκόπιο" καλεσμένος ο Αλέξανδρος Πνευματικός


Απόψε στην εκπομπή "Περισκόπιο" καλεσμένος της Τζένης Σουκαρά είναι ο δημαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός.
Πρόκειται για μια συνέντευξη εφ ολης της ύλης για όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας...

Τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο  στις  30 Οκτωβρίου και ώρα 18:00  με τα παρακάτω θέματα της  ημερήσιας διάταξης:
1.    Υποβολή πρότασης πράξης με τίτλο «Διαλογή στη πηγή οργανικών δημοτικών αποβλήτων και εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας οργανικών βιοαποδομήσιμων δημοτικών στερεών ..

Πλαστικές σφαίρες εναντίον μαθητών στην Ισπανία (βίντεο)


Με πλαστικές σφαίρες αντιμετώπισε η αστυνομία της Παμπλόνα τους μαθητές που διαμαρτύρονται για τις περικοπές και τη διάλυση της δημόσιας Παιδείας. Μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και χθες σε ολόκληρη τη χώρα από μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Μικρό χρονικό για την 28η Οκτωβρίου


Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Μεγάλος Πόλεμος, βρήκε τον κόσμο μέσα στην καλή χαρά της belle époque. Κανείς δεν περίμενε ότι θα ξεσπάσει. Ο καπιταλισμός με την πρώτη παγκοσμιοποίηση, laisser faire, μοίραζε παιχνίδι, ο πλούτος των εθνών αυξανόταν για τις...

Σαμαράς - Βενιζέλος: Oι δραπέτες της κολάσεως.

  
Του Στέλιου Κούλογλου
Χθες το βράδυ στο twitter, ο Γ. Μουρούτης της ΝΔ και η Α. Αλ Σαλέχ του ΠΑΣΟΚ πλακώθηκαν, για το ποιό από τα δύο κόμματα ευθύνεται με τα περισσότερα σκάνδαλα που ναυάγησαν την χώρα. Δεν έχει καμιά σημασία, όπως έδειξε λίγο νωρίτερα η προγραμματική συμφωνία...

Νανόπουλος: Φυλακές ανηλίκων στο υπάρχον Κτιριο των Φυλακών Κορίνθου (βίντεο)


Η είδηση πως η Κόρινθος στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει και φυλακές ανηλίκων έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. 
Η είδηση ήλθε μέσω των δηλώσεων του αρμοδίου υφυπουργού ,την οποία επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Νανόπουλος σε δηλώσεις του.

Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων - Καταργείται το 5%


Όλα είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή για την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας στη Βουλή.
Ο κ. Κεγκέρογλου χαρακτήρισε το ισχύον πλαίσιο ξεπερασμένο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εγκλωβίζει τους εργαζόμενους!

Έζησε 2 χρόνια πάνω σε δέντρο, για να το σώσει!


Εν όψει των άπληστων ανδρών με τα αλυσοπρίονα στα χέρια, που ήταν έτοιμοι να κόψουν αυτό το δέντρο σε ένα δάσος στη βόρεια Καλιφόρνια, η Τζούλια Χιλ δεν το σκέφτηκε στιγμή. 
Η νεαρή Αμερικανίδα περιβαλλοντολόγος έδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο, πόσο ευαισθητοποιημένη είναι σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον.

Ανοίγουν βιβλία όλοι οι αγρότες


Με λογιστικό τρόπο θα προσδιορίζεται από το 2014 το φορολογητέο εισόδημα για περισσότερους από 1.000.000 αγρότες, που πλέον υποχρεώνονται να τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων κατά τα πρότυπα των επιτηδευματιών. Ο φόρος θα καταλογίζεται επί των καθαρών εσόδων από το πρώτο ευρώ.

Κατασχέσεις χωρίς έλεος για χρέη στα Ταμεία


Η απόφαση του υπουργού Εργασίας για τις οφειλές προς τα Ταμεία λέει πολλά. Τα χρέη μπορούν να οδηγήσουν σε κατάσχεση ακόμη και εάν ο οφειλέτης έχει πληρώσει ένα μέρος τους.Τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, οι κατασχέσεις λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων δηλαδή, για την εξόφληση των χρεών προς τα..

Ευρωλίγκα: Γαλατασαράι - Ολυμπιακός (67 - 78)

 
Φορώντας την άτρωτη «πανοπλία» του πρωταθλητή Ευρώπης ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε επιβλητικός στο «Αμπντί Ιπεκτσί» της Κωνσταντινούπολης και με εξαιρετικό μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα επικράτησε (78-67) της Γαλατάσαραϊ διπλασιάζοντας τις νίκες του στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας.