8 Ιουν 2021

Οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών σαρώνουν την υπόλοιπη φορολογία των ακινήτων


Παρά τη γενική συμφωνία ότι οι νέες αντικειμενικές κινούνται αυξημένες, ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να δηλώσει, ότι «αυτές οι αυξήσεις δεν συνεπάγονται και αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ. Συνεπώς, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο σύνολο της χώρας δεν πρέπει να ανησυχούν».

Πολτοποιώντας βιβλία


Ακόμη και αν ένας εκδοτικός οίκος έχει υπέρογκα χρέη. Ακόμη και αν είναι αντικειμενικά αδύνατη η εξυπηρέτηση των δανείων. Ακόμη και αν είναι η δίκαιη η αγανάκτηση των πιστωτών. 

Τι νόημα έχει η πολτοποίηση βιβλίων; 

Επίσκεψη Τατούλη στα έργα της μονάδας για τα απορρίμματα στην Αρκαδία "Είμαστε ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι"


 Επίσκεψη πραγματοποίησε στις 7.6.2021 ο επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.Βαγγέλη Γιαννακούρα, κ.Γιώργο Ρουμελιώτη και την κα.Κωνσταντίνα Νικολάκου, στην περιοχή της Παλαιόχουνης στην Αρκαδία στο χώρο της κατασκευής της μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ.

Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Διαδικασία αιτήσεων, δικαιούχοι και προθεσμίες


Στο τέλος της πλησιάζει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2021, από τους δικαιούχους του ΟΠΕΚΑ, οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν δωρεάν διακοπές για 6 ημέρες, από τις 5 Ιουλίου 2021 έως τις 30 Μαΐου 2022.

Κορωνοϊός: 1.339 νέα κρούσματα, 30 θάνατοι και 381 διασωληνωμένοι. 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας


Σε 1.339 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. 

Σήμερα Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021, ανακοινώθηκαν 30 θάνατοι.

ΝΔ: Φταίνε οι τράπεζες για τα χρέη μας!


Ανακοίνωση - απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τους τραπεζικούς δανεισμούς της εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι η αύξηση του χρεόυς της οφείλεται στους ετήσιους τόκους, ενώ επισημαίνει, ότι δεν έχει λάβει κανένα νέο δάνειο από το 2016.

Συνάντηση Τσίπρα-ΑΔΕΔΥ: Η πληρωμή με ρεπό δεν είναι στροφή στο μέλλον


Βούλα Κεχαγιά

Η πληρωμή εργαζομένων με ρεπό δεν είναι στροφή στο μέλλον, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ

Υπόθεση Novartis: Πολιτική σύγκρουση μετά τη δίωξη κατά του αντιεισαγγελέα Αγγελή για παράβαση καθήκοντος


Παναγιώτης Βελισσάρης

Αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δίωξη κατά Αγγελή, έπειτα από τη μήνυση Τουλουπάκη

Πολιτική σύγκρουση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και παρέμβαση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης...

Μέσα στον Ιούνιο ο εμβολιασμός πολιτών κατ' οίκον - Ποιους αφορά και ποιοι θα τον διενεργούν

 


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του εμβολιασμού των πολιτών κατ' οίκον από το υπουργείο Υγείας και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, με τους αρμόδιους να αποδύονται σε αγώνα δρόμου για την υλοποίησή του μέσα στον Ιούνιο.

Σταματόπουλος: Με προσωπική εξομολόγηση ανακοίνωσε στους αγρότες το τεράστιο κονδύλι 2,8 εκατ. ευρώ για την αγροτική οδοποιϊα


 Το συγκινητικό post

Με μια ανάρτηση που κρύβει την ένταση των στιγμών μέσα από τις δικές του μνήμες και την διαμόρφωση ενός παρόντος που ο ίδιος παρεμβαίνει για να δώσει το στίγμα του στη νέα εποχή,ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος κάνει γνωστή άλλη μια τεράστια χρηματοδότηση 2,8..

Διαγωνισμός φωτογραφίας TRIPOLITSA - ISO200


 Ο Δήμος Τρίπολης συνεχίζει τις δράσεις για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη τη Ελληνικής Επανάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Τρίπολης  σε συνεργασία με το Two Side City Project διοργανώνουν Φωτογραφικό Διαγωνισμό με θέμα «TRIPOLITSA – ISO 200».

Ο διαγωνισμός έχει στόχο αφενός την αποτύπωση των ιστορικών στοιχείων που έχουν σημείο αναφοράς την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, έτσι όπως θα επιλέξουν οι συμμετέχοντες να..

Κ. Αρβανίτης: Θεμελιώνουν Γκουαντάναμο

 


Ενάντια στην πρακτική που έχει ακολουθηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και σε εναρμόνιση με πρακτικές κρατών μελών που δεν διακρίνονται για τον σεβασμό τους στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Έννομη Τάξη (Ουγγαρία, Κροατία) η Κυβέρνηση Μητσοτάκη..

Μητσοτάκης: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός στο υγειονομικό προσωπικό και στις μονάδες φροντίδας


 Για υποχρεωτικό εμβολιασμό στις μονάδες υγείας και στο υγειονομικό  προσωπικό έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποτέθησή του στην Βουλή στην συζήτηση για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό. Ο..

Άμεση παραχώρηση μηχανημάτων έργου για την αποκατάσταση της περιοχής του Σχίνου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας


Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρίστου Δήμα με στόχο την άμεση παραχώρηση μηχανημάτων έργου που θα συνδράμουν στον καθαρισμό και την ταχύτατη αποκατάσταση της περιοχής του Σχίνου που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά της 19ης Μαΐου 2021.

Σε συνέχεια του αιτήματος που υπέβαλε..

Self test: Σταματά η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου

 

Σταματά στις 19 Ιουνίου η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία, όπως ανακοίνωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης μέλος Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Οι φαρμακοποιοί με τον τρόπο αυτό αντιδρούν στα όσα επιβάλλει η κυβέρνηση..

Ο δήμος Βέλου Βόχας εφαρμόζει το δικό του πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών- Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες


 Yπάρχουν όμως και οι δήμοι όπως ο δήμος Βέλου Βόχας που εφαρμόζουν το δικό τους πρόγραμμα διαχερίρισης κουνουπιών στο αστικό περιβάλλον. Το πρόγραμμα αυτό να σημειώσουμε πως δεν έχει σχέση με το πρόγραμμα της Περιφέρειας που αναφερθήκαμε σε..

Μετά μουσικής η εστίαση από το Σαββατοκύριακο – Διευρύνεται το ωράριο μέχρι 1:30


 Σε νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων προχωρά η κυβέρνηση
, καθώς οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να εισηγηθούν την Τετάρτη την επιστροφή της μουσικής σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, ενώ αναμένεται να διευρυνθεί το ωράριο των μετακινήσεων από τις 12:30 που ισχύει μέχρι σήμερα, στη 1:30 το βράδυ μετά τα μεσάνυχτα.

Ημέρα Περιβάλοντος: 47 χρόνια ηχηρών δηλώσεων και δράσεων που μεταθέσαμε στο αύριο που ίσως να μην έλθει ποτέ


 Του Δημήτρη Πειρουνάκη

5 Ιουνίου 2021. Πέρασαν λοιπόν 47 χρόνια από τον πρώτο εορτασμό.  Ημέρα Περιβάλλοντος. Η ημέρα των ηχηρων δηλώσεων, η ημέρα της προβολής εταιρειών, της προβολής πράσινων πολιτικών και δράσεων οικολογικής ευαισθητοποίησης. 

"Ας είναι η σημερινή μέρα η αρχή μιας δεκαετίας..

Πρόσκληση στα εστιατόρια της Πελοποννήσου για τη γαστρονομική δράση “Τα Πιάτα της Επανάστασης” στο πλαίσιο του προγράμματος “Μοριάς ’21”


 Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού “Μοριάς ’21” -που ανέπτυξαν το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και η ΤΕΜΕΣ Α.Ε.- προσκαλεί όλα τα εστιατόρια  της Πελοποννήσου να συμμετάσχουν σε μια πρωτοποριακή δράση που θα..

Παραδοχή Νίκα πως γίνονται ΠΙΛΟΤΙΚΟΙ ψεκασμοί σε περιοχές που κινδυνεύουν από ελονοσία!!- Τραγική καθυστέτηση της κουνουποκτονίας

 


H κουνουποκτονία αργεί τραγικά στην Πελοπόννησο, προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης και του Π. Τατούλη για τις μεθόδους που ακολουθήθηκαν στο πρόγραμμα και δημιουργησαν εγκληματικές καθυστερήσεις. Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι άλλο ένα θέμα προστριβής μεταξύ των δυο παρατάξεων στο Περιφερειακό συμβουλιο και..

Αφιέρωμα στον σιδηρόδρομο της Πελοποννήσου - Πότε θα ξανασφυρίξει το τραίνο


Αφιέρωμα στην αναβίωση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο δημοσίευσε στο φύλλο της της Κυριακής 6 Ιουνίου η εφημερίδα “Καθημερινή”.

“Ο ΟΣΕ επεξεργάζεται τρόπους αναβίωσης του ιστορικού πλέον μετρικού δικτύου της Πελοποννήσου..