1 Οκτ 2010

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ .ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συν/ξη τύπου πραγματοποίησε σήμερα για το θέμα του νερού ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός,ο οποίος παορυσίασε έγγραφο της δ/νσης υγείας με ημερομηνία 1-10-10 στο οποίο η υπηρεσία αναφέρεται στισ μετρήσεις που έκανε σε διάφορα σημεία της πόλης της Κορίνθου και αποφαίνεται προς το νερό είναι κατάλληλο προς πόση.Να τονίσουμε ,πως η δ/νση υγείας είναι η κθ' ύλην αρμόδια υπηρεσία που χορηγεί την άδεια καταλληλότητας του νερού .Εαν δηλαδή ,η συγκεκριμένη υπηρεσία έβρισκε συγκεκριμένα στοιχεία ακατάλληλα για την υγεία μας ,θα έπρεπε να δώσει διαταγή παύσης της υδροδότησης ,αλλιώς έχει ποινικές ευθύνες.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ


Η ολοκλήρωση του έργου της υδροδότησης της πόλης της Κορίνθου είναι αποτέλεσμα προσπαθειών πολλών ανθρώπων και δεν προσφέρεται για προεκλογική εκμετάλλευση, τα ζητήματα δε που αναδεικνύονται σε πρόσφατα δημοσιεύματα δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο προεκλογικών αντιπαραθέσεων. Η Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων ήταν και είναι υπέρ της υδροδότησης του Δήμου Κορινθίων από την περιοχή της Στυμφαλίας.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Αλλάζουν και πάλι τα δεδομένα στην τραπεζική αγορά μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος της Τράπεζας Πειραιώς για την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, επειδή καθυστερεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας...

ΟΡΓΗ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


- Αιτία η αποδοχή εκ μέρους του Γ. Παπανδρέου του αιτήματος για εξεταστική για την Οικονομία απ' το 96
- Τα αιχμηρά σχόλια Σημίτη αναμένεται να προκαλέσουν τριγμούς στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ
- "Σιωπή" από τους υπουργούς της κυβέρνησης που ήταν και υπουργοί του
- Κυβερνητικοί κύκλοι έσπευσαν να υποβαθμίσουν την κατάσταση....

Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΥΣ


Εάν θέλετε να αποδίδετε καλύτερα στα μαθήματα και στη δουλειά σας, βάλτε την γυμναστική στη ζωή σας.

Μια νέα μελέτη δείχνει πως η συστηματική γυμναστική επιδρά απ’ ευθείας στον εγκέφαλο, διεγείροντας την ανάπτυξη ενός τμήματός του που παίζει καθοριστικό ρόλο στην μάθηση και στην μνήμη....

ΑΙΜΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ-ΝΕΚΡΟ ΕΝΑ 16ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΙ


Στο νοσοκομείο χαροπλαλεύει ο 17χρονος φίλος του!

Το τροχαίο δυστύχημα έγινε στο Λουτράκι όταν το τρίτροχο όχημα που οδηγούσε ο 16χρονος ξέφυγε από την πορεία του με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει....

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ


Δήλωση του Κώστα Γιώτη για το νερό

Με ιδιαίτερη προσοχή τοποθετούμαι στο θέμα που προέκυψε από τις αναλύσεις του Υπουργείου Υγείας, γιατί δε θέλω να είναι αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης. Οφείλω όμως να επισημάνω τα παρακάτω:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ..


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, ΄΄ Με τους Πολίτες Μπροστά ΄΄, θα πραγματοποιήσουν τα  εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού, στο Λουτράκι (Εθνικής Αντίστασης 2 – πλατεία ΚΤΕΛ). τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου και ώρα 19.00.
Η παρουσία σας και η συμμετοχή σας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς πιστεύουμε στον καθοριστικό ροόλο των δυνάμεων της κοινωνίας των πολιτών.


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Τ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ

Θέμα: Επέκταση αγωγού φυσικού αερίου.

Κυρία Υπουργέ,

Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχτηκε όλη η Πελοπόννησος τις πρόσφατες ανακοινώσεις σας σχετικά με την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου από τους Αγίους Θεοδώρους προς την Μεγαλόπολη. Ειδικά η πόλη της Κορίνθου θα είναι από τις πρώτες πόλεις, οι οποίες θα επωφεληθούν από την κατασκευή του νέου δικτύου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ




Την Κόρινθο επισκέφθηκε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δεδε και αρκετά στελέχη που φέρονται να ενταχθουν στον συνδυασμό του..

Η ΔΕΥΑΚ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Αυτό που κρατάμε απο την χθεσινή συνέντευξη του Αντώνη Καραμανλή ,διευθυντή της ΔΕΥΑΚ,  προς τους δημοσιογράφους είναι πως στην περιοχή που παρουσιάζει το επίμαχο ρεπορτάζ με τα βοθρολύμματα , δυο φορές συνεχόμενες έχει προκληθεί απο αγνώστους ζημιά στο βόθρο της ταβέρνας,η οποία και δεν λειτουργεί  ,αφήνοντας να εννοηθεί πως πρόκειται για δολιοφθορά.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ :"ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ "

Κάποιοι πλούτισαν με τα εξοπλιστικά. Δεν είναι πλέον κάποιο μυστικό αυτό» επιμένει να λέει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς την επέμβαση του εισαγγελέα. Σε συνομιλία που είχε χθες με «Το Βήμα» και στην ερώτηση ποιοι είναι αυτοί που πλούτισαν και γιατί δεν λέει ονόματα, ο κ. Μπεγλίτης είπε: «Κάποιοι έγιναν πλούσιοι. Κάποιοι έγιναν πλούσιοι και βρίσκονται εντός και εκτός του Πενταγώνου» . Και συμπλήρωσε: «Δεν είμαστε εισαγγελείς, δεν είναι η δουλειά μας να είμαστε εισαγγελείς, αλλά δεν ξέρει ο κόσμος τι γινόταν έξω; Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να νοικοκυρέψουμε τα πράγ ματα. Στόχος μας είναι να καθαρίσουμε το παρελθόν και να κοιτάξουμε μπροστά».

ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ :"ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ"

Την ύπαρξη σχεδίου της κυβέρνησης ώστε να απορροφηθεί η ψήφος δυσαρέσκειας με την κάθοδο πολλών υποψηφίων είτε έχουν είτε όχι το χρίσμα του ΠαΣοΚ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές κατήγγειλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα .

ΝΔ:ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Πανστρατιά εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών κήρυξε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην διευρυμένη Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, η οποία λειτουργεί ως Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα. Παράλληλα προειδοποίησε τους βουλευτές του ότι δεν θα ανεχθεί εκφράσεις εσωστρέφειας. «Θα σας παρακολουθώ όλους γιατί σας θέλω όλους δίπλα μου στην πρώτη γραμμή», είπε χαρακτηριστικά.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ :ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

Εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν μόνο όταν φύγει από τη χώρα η τρόικα, υπογράμμισε χθες ο Πρωθυπουργός διαψεύδοντας για ακόμη μία φορά τα σενάρια που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν και πάλι, ιδίως στα γραφεία των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε χθες με τους δημοσιογράφους, ο κ. Γ. Παπανδρέου ρωτήθηκε και για το αν υπάρχουν περιθώρια για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών όσο η χώρα παραμένει υπό τη στενή ευρωπαϊκή επιτήρηση και όσο η τρόικα ελέγχει ασφυκτικά την πορεία των οικονομικών μεγεθών.

ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΤΖΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Ο λόγος για μία 36χρονη που συνελήφθη διότι διοργάνωνε παράνομο στοίχημα ποδοσφαιρικών αγώνων. Ειδικότερα μετά από έλεγχο που έκαναν στην καφετέρια αστυνομικοί, διαπιστώθηκε ότι διοργάνωνε δημόσια παράνομο στοίχημα ποδοσφαιρικών αγώνων με αποδόσεις μεγαλύτερες, από τις αντίστοιχες στο νόμιμο κατάλογο στοιχημάτων του Ο.Π.Α.Π.

ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ

Ακριβότερα 30% (μέσος όρος) αγοράζει η Eλληνίδα νοικοκυρά τα 8 από τα βασικά 10 προϊόντα που βάζει καθημερινά στο καλάθι της, σε σχέση με τις τιμές που πωλούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Βέβαια, σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει εντοπίσει και πολλαπλάσια καπέλα που φτάνουν π.χ. για το ψωμί του τοστ στο 416%.

ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Ξεκινά από σήμερα, Παρασκευή, η περίοδος επιβολής προστίμων σε όσους δεν συμμορφώνονται με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, καθώς έληξε πλέον ο μήνας προσαρμογής και προειδοποιήσεων.
Οι καπνιστές οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ελεγκτών, θα είναι αντιμέτωποι ακόμη και με αυτόφωρο, ενώ τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται ποικίλουν ανάλογα με το χώρο που θα ανάβουν τσιγάρο.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΗΓΕΣΙΑ,ΔΙΑΦΩΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ

Τη λήξη των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι μεταφορείς έπειτα από μία μαραθώνια συνεδρίαση, που διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες, αλλά με την απόφαση αυτή διαφώνησε η επιτροπή αγώνα.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, ύστερα από μία συνεδρίαση των εννέα προέδρων των ομοσπονδιών, που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα, αποφάσισαν να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις τους και να αρχίσουν να εκτελούν κανονικά τις μεταφορές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ .ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ


Πραγματοποιήθηκε προχθες το βράδυ, στο Ξενοδοχείο «ΑΛΚΥΩΝ» Βραχατίου με απόλυτη επιτυχία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών, η συγκέντρωση που αφορούσε στην ανακοίνωση συμμετοχής στις προσεχείς δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου του ανεξάρτητου συνδυασμού του Δήμου Βέλου – Βόχας με επικεφαλής τον κον Αννίβα Παπακυριάκου.

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΙ ΜΠΑΘΑΡΙΣΤΡΑ

      O Δήμος Κορινθίων μετά την ολοκλήρωση της αποχέτευσης των λυμάτων και της αποχέτευσης των ομβρίων σε  καίρια σημεία , που πλημμύριζαν, ολοκλήρωσε τη μελέτη  διάνοιξης των δρόμων στις συνοικίες της Καλλιθέας και της Νεάπολης.