23 Μαΐ 2021

Αλέξης Τσίπρας / Το New Deal στον αντίποδα του νεοφιλελεύθερου μανιφέστου Μητσοτάκη


Σπύρος Ραπανάκης

Ένα New Deal για την κοινωνική πλειοψηφία, τη νέα γενιά και το περιβάλλον προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Τη μαύρη περίοδο της κρίσης, από το 2010 έως το 2015, υπολογίζεται ότι 200.000 νέοι επιστήμονες, με...

Ανάκαμψη, ανισότητες, βιωσιμότητα


Ευκλείδης Τσακαλώτος

Το σχέδιο για το ταμείο ανάκαμψης πρέπει να αντιμετωπίσει τις αιτίες, που οδήγησαν στην κρίση

Τα τελευταία 40 έτη στο κυρίαρχο οικονομικό μοντέλο υπάρχει μια ιδιαίτερα αρνητική τάση. Από την κυριαρχία μιας σοσιαλδημοκρατίας και ενός κοινωνικού συμβολαίου με...

Άγγελος Τσέκερης: Επισημάνσεις


Εγώ πάλι, Ελίζαμπεθ, πιστεύω, ότι αν κάποιος δέρνει τα παιδιά του, δεν είναι αυτομάτως κακός σύζυγος

Έχει πιάσει λίγο πάτο η κυβερνητική παράταξη. Σε τυχαίο πρακτορείο του...

Το σήκωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη Λυών!

 


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κυριάρχησε στον τελικό του Lyon Open, επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Cameron Norrie και κατέκτησε τον 7ο τίτλο της καριέρας του και 2ο στη φετινή χωμάτινη σεζόν!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και Νο.5 στην...

Κορωνοϊός: 877 νέα κρούσματα, 569 διασωληνωμένοι και 38 θάνατοι. 3 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Μετά από πολύ καιρό τα ημερήσια κρούσματα επέστρεψαν σε τριψήφιο αριθμό, ωστόσο τα τεστ που διενεργήθηκαν ήταν περίπου 20.000. Στο μεταξύ, οι διασωληνωμένοι στη χώρα είναι 569, ενώ το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 38 άνθρωποι.

Αφιέρωμα στον ηθοποιό -σκηνοθέτη Γιώργο Τζαβάρα (video)


Ο Γιώργος Τζαβάρας που σήμερα η είδηση του αιφνίδιου χαμού του έχει βυθίσει την πόλη σε θλίψη υπήρξε ένας σημαντικός σκηνοθέτης.Η διαδρομή του, πριν αφιερωθεί στο ερασιτεχνικό θέατρο του δήμου Κορινθίων και μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στις νέες γενιές, υπήρξε σημαντική. Από το θέατρο του δρόμου στο εξωτερικό , μέχρι τις σπουδές του και το θεατρικό σανίδι δίπλα σε μεγαθήρια της τέχνης μέχρι την στιγμή που εκείνος έδινε πνοή στα..

Παύλος Χρηστίδης : Το αντιπυρικό επιτελικό σχέδιο κατέρρευσε στην Κορινθία


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμόalpha 969 και στον Βαγγέλη Γιακουμή ο Παύλος Χριστίδης δήλωσε: Από τον Απρίλιο το Κίνημα Αλλαγής ξεκίνησε να διαμορφώνει μία σειρά οργανωμένων κινήσεων μέσα και έξω από τη Βουλή, οι βουλευτές μας ο κ. Καμίνης και ο κ. Καρκατσούλης με  συγκεκριμένες προτάσεις, θέσεις και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του Κινήματος, πίεζαν την κυβέρνηση..

Νίκος Μπάρτζης: Παραλήρημα για την επιστροφή του στο Βραχάτι Κορινθίας

 


Μετά την οικειοθελή αποχώρησή του από το «Survivor 4» λόγω τραυματισμού, ο Νίκος Μπάρτζης επέστρεψε στην Ελλάδα, αργά το απόγευμα του Σαββάτου (22/5). Ο χαμός που επικράτησε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο συνεχίστηκε και την ώρα που έφτασε στο χωριό του, το Βραχάτι Κορινθίας. H υποδοχή του..

Πακέτο μέτρων για τη στήριξη των πυρόπληκτων - Aυτά ανακοίνωσε ο Στ. Πέτσας


Άμεσες δράσεις ανακούφισης και ένα ευρύ πλέγμα στήριξης των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, από το Αλεποχώρι, όπου βρέθηκε από νωρίς στην περιοχή  ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου. Εκτεταμένη είναι επίσης και η καταστροφή του φυσικού..

"Έφυγε" ο Γιώργος Τζαβάρας


Όταν αναφερόμαστε στο θάνατο, η είδηση είναι πάντα σκοτεινή. Κρύβει θλίψη, πόνο και οδύνη πάντα ο αποχωρισμός. Η είδηση για τον χαμό του σκηνοθέτη,  εραστή του ερασιτεχνικού θεάτρου Κορίνθου, την ψυχή του Θατρικού Εργαστηρίου  Γιώργου Τζαβάρα αποτελεί θλίψη σε όλους όσους τον γνώριζαν μέσα από το έργο του και πόνο στους φίλους και οικείους του. 

Ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος.

Αργος: Το τελεφερίκ, ο Δ. Καμπόσος και η συνδρομή του Γ. Διδασκάλου -Της Τζένης Σουκαρά

 


Αίσθηση έκαναν αυτή  την εβδομάδα οι ανακοινώσεις του δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου για την εναέρια σύνδεση των δυο κομβικών αρχαιολογικών θησαυρών του Άργους , του αρχαίου Θεάτρου με το Κάστρο Λάρισα.

Σήμερα ανοίγει το Αρχαιολογικό Μουσείο Φενεού

 


Ανοίγει πάλι σήμερα τις πύλες του το Αρχαιολογικό Μουσείο Φενεού. Στο εξής, κάθε Κυριακή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι, το μουσείο που στεγάζει σημαντικά ευρήματα της περιοχής, θα είναι επισκέψιμο στο κοινό.

Ο επισκέπτης θα βρει σπουδαία..

Δεν δίνουν ούτε ευρώ αύξηση στον κατώτατο


Χριστίνα Κοψίνη

Με το βασικό επιχείρημα «αυξήσεις = απολύσεις» απαντούν ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ και ΣΒΕ εν όψει της προφορικής διαβούλευσης για τον κατώτατο μισθό του έτους 2021 που ξεκινά τη Δευτέρα.

Aκόμη και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανοίγουν μέτωπο οι ελληνικές εργοδοτικές οργανώσεις για να αποφύγουν...

Πέτσας από Αλεποχώρι: Έτοιμες παρεμβάσεις για να ανακουφιστούν οι πυρόπληκτοι - Τα ποσά που θα δοθούν

 


Παρεμβάσεις για την ανακούφιση των πληγέντων από τη μεγάλη πυρκαγιά σε Κορινθία – Δυτική Αττική πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση εντός της ημέρας όπως  ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας από το Αλεποχώρι όπου βρίσκεται. 

Ο υπουργός ανέφερε ότι θα..

Γεράνεια όρη: Για τέταρτη ημέρα καίει η πυρκαγιά με διάσπαρτες εστίες


Για τέταρτη ημέρα εξακολουθεί να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 19 Μαΐου 2021, στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου Κορινθίας.

Στο μικροσκόπιο των Λοιμωξιολόγων και ο δήμος Κορινθίων

 


Αύξηση κρουσμάτων της τάξεως του 10%-15% παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Επιτροπής των Ειδικών. Παρότι την εβδομάδα 17-21 Μαΐου πανελλαδικά τα κρούσματα μειώθηκαν από τα 19.956 σε 19.542, στην Περιφέρεια Αττικής οι μολύνσεις αυξήθηκαν από τα 9.327 σε 9.540.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-2: Κυπελλούχος Ελλάδας ο Δικέφαλος με γκολ του Κρμέντσικ στο 90'


Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Δικέφαλος επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού και έτσι πανηγύρισε στο ΟΑΚΑ το 8ο τρόπαιο της ιστορίας του στον θεσμό. Μεγάλος ήρωας του παιχνιδιού ήταν ο...

Στο πλευρό των πυρόπληκτων ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος


 Σε αυτοψία και σε άμεση επαφή με το δοκιμαζόμενο λαό, από την θλιβερή πυρκαγιά, ήρθε χθες  το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος. 

Σε αγαστή συνεργασία με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας κ. Χαράλαμπο Τετράδη επισκέφθηκε τις περιοχές του Σχοίνου, των...