18 Δεκ 2010

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση απο την Ιερά Μητρόπολη της Κορίνθου

 



  Την  Κυριακή 19  Δεκεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στην Κροκίδειο Αίθουσα θα γίνει η καθιερωμένη Θρησκευτική Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεώς  για την γιορτή των Χριστουγέννων.
     Στην εκδήλωση αυτή, που περιλαμβάνει ύμνους των Χριστουγέννων...

Το κόλπο με το ουίσκι και το νερό


Η πρόκληση:

Ένα σφηνάκι είναι γεμάτο με νερό και το άλλο με ουίσκι.
Η πρόκληση είναι, να μεταφέρετε το ουίσκι στο ποτήρι που έχει το νερό και το νερό στο ποτήρι που έχει το ουίσκι χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε άλλου δοχείου.....

Το επώνυμο Πάγκαλος: από το οικόσημο της οικογένειας: pane +gallus (ψωμί+ κόκορας)



Το επώνυμο Πάγκαλος έχει συνδεθεί με τη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας. Παππούς και εγγονός, και οι δύο Θεόδωροι, κυβέρνησαν και κυβερνούν τούτο τον Τόπο. Πολλοί, ίσως, να θεωρούν ότι το επώνυμο Πάγκαλος συνδέεται με το αρχαίο ελληνικό επίθετο "πάγκαλος" (: πανέμορφος).

Στην πραγματικότητα, όμως, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος οφείλει το όνομα του....

Πώς να συντηρώ τα τρόφιμά μου;



Τώρα με την κρίση δεν είναι ώρα να πετάμε τρόφιμα, επειδή έχουν χαλάσει ή μπαγιατέψει!! Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο;

Κάθε τροφή έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τον δικό της τρόπο να παραμένει φρέσκια. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά για κάθε μία:

Οι φωτογραφίες κουνιούνται ή τα μάτια σου, παίζουν μαζί σου;


Δες τις παρακάτω φωτογραφίες, για να δεις αν, τελικά, οι συγκεκριμένες εικόνες κουνιούνται....

Ποιοι είναι οι άντρες με τη μεγαλύτερη ζήτηση;



Δεν είναι οι δικηγόροι, οι οικονομολόγοι ή γιατροί, αλλά...
οι υδραυλικοί, οι ξυλουργοί και οι ελαιοχρωματιστές
, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αυστραλία σχετικά με τους άντρες που θεωρούνται οι πλέον κατάλληλοι για σύντροφοι και σύζυγοι.
"Έχει δημιουργηθεί μια εξιδανικευμένη εικόνα στις γυναίκες για τους άντρες που ασχολούνται με τα επαγγέλματα αυτά. Η ζωή τους μοιάζει πιο....

Δεκαέξι μικροί νέγροι


Του Κώστα Βεργόπουλου

Τα ευρωπαϊκά πακέτα «διάσωσης» πολλαπλασιάζονται: Ελλάδα, Ιρλανδία, υπόλοιπες χώρες-μέλη στην αναμονή. Ομως, το πρόβλημα της ευρωζώνης δεν τιθασεύεται, αλλά υποτροπιάζει, επεκτείνεται, απειλεί. Παράλληλα, οι «διασωζόμενες» χώρες εμφανίζουν δυσανεξία έναντι των «διασώσεων» όσον αφορά την....

"Πίσω από τα ανείσπρακτα 34 δισ....


Μεγάλες κρατικές εταιρείες, γνωστές εταιρείες και δημόσια πρόσωπα περιλαμβάνονται στις λίστες μεγαλοοφειλετών που επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.
Καταγράφουν ένα μέρος από τα 34 δισ. ευρώ ανείσπρακτων...

Κατεβαίνει ο χιονιάς στην Πελοπόννησο !

Στην Πελοπόννησο, μόνο με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην Καλαβρύτων – Πατρών, μέσω Πούντας, Καλαβρύτων - Πατρών, μέσω Χαλανδρίτσας και Περιστέρας ως το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.
Ακόμη μόνο με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, από το 29ο έως το 42ο χλμ...

Θεατρική παράσταση :"Το αγόρι που κλώτσαγε" στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου




Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορινθίων σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα Cheek-Bones, παρουσιάζει τη παράσταση "Το αγόρι που κλώτσαγε" την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

Ένα γκροτέσκο παραμύθι που πραγματεύεται την ακόρεστη φαντασία....

Ραλλυ Ακρόπολης : Αρης Βωβός και Παύλος Αθανασούλας αναλαμβάνουν την διοργάνωση του Ράλλυ 2011 στο Λουτράκι



Στο Μουσείο της Ακρόπολης, ένα χώρο που αναδεικνύει με τον ιδανικότερο τρόπο τη χώρα μας εντός και εκτός συνόρων, δόθηκε την Πέμπτη , η πρώτη συνέντευξη Τύπου για το επερχόμενο Ράλλυ Ακρόπολις που θα διεξαχθεί στις 16-19 Ιουνίου 2011.Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γιώργος Νικητιάδης, επιβεβαιώνοντας..

Μη μου τους τίτλους Βάρατε!


Ελλην Φορολογούμενος

Καταδικάζω κι εγώ τον ξυλοδαρμό του πρώην υπουργού της ΝΔ κύριου κύριου Χατζηδάκη και του εύχομαι περαστικά , άσχετα....

Πώς φτάσαμε στη σημερινή κρίση


Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90, οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούσαν ότι οι λιγότερο αναπτυγμένες χώρες της Ε.Ε. (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία) μπορεί να ήθελαν να συμμετάσχουν στην νομισματική ένωση (ευρωζώνη) αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσαν να εκπληρώσουν τα κριτήρια της ονομαστικής σύγκλισης (πληθωρισμός, δημοσιονομικό έλλειμμα, χρέος) που επέβαλε η Συνθήκη Μάαστριχτ.
Οταν οι λιγότερο αναπτυγμένες χώρες....

Σκούπα για τα κλειστά επαγγέλματα


Νομοσχέδιο «σκούπα» που θα καθορίζει τη διαδικασία απελευθέρωσης δεκάδων «κλειστών» επαγγελμάτων ετοιμάζει πυρετωδώς το υπουργείο Οικονομικών.
Η λίστα με τα επαγγέλματα συνεχώς αβγατίζει, εντείνοντας....