20 Ιουν 2016

Γιατί οι Γάλλοι δεν θέλουν να είναι Έλληνες

 



Σπύρος Στάλιας*
Δυο μήνες, ίσως και παραπάνω, παρακολουθούμε τις εργατικές αναταραχές στη Γαλλία, και από την άλλη την άρνηση της Γαλλικής Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης να υποχωρήσει σε αυτά που απαιτεί να εφαρμόσει, καίτοι όλος ο Γαλλικός Λαός είναι εναντίον της. 

Τι θέλει η Γαλλική Κυβέρνηση;

Έρχεται νέο χαράτσι για το Κτηματολόγιο σε 2,5 εκατ. ιδιοκτήτες


Πληρωτέο γίνεται το παλιό «ραβασάκι» για 2,5 εκατ. ιδιοκτήτες, που δήλωσαν την ακίνητή τους περιουσία στο διάστημα από 1997 έως 1999, στα πρώτα προγράμματα κατάρτισης του Κτηματολογίου και δεν είχε αποδοθεί το πάγιο τέλος.

Νυν και αεί

  
Φίλε μου Πιτσιρίκο, ευτυχώς ακόμα δεν έχω την εμπειρία της συνάντησης με Ελλαδίτες τουρίστες, όσο διάστημα βρίσκομαι στην Εσπερία. Αντιλαμβάνομαι πάντως από όσα γράφεις το τελικό σου συμπέρασμα. 
Δεν υπάρχει καμία ελπίδα.

Δυο μέρες νωρίτερα, ο νεοφιλελεύθερος δεξιός με τα ροζ που παριστάνει τον πρωθυπουργό της Μπανανίας

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΟΙ CAVALIERS ΤΟΥ LEBRON!


Χάρης Σταύρου

Ο παίκτης-ΜΥΘΟΣ LeBron James, χάρισε στο Cleveland αυτό που του είχε υποσχεθεί. Ενα πρωτάθλημα. 

Απέναντι στην ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία.

Ευλογημένος...

Είτε με Remain, είτε με Brexit, η ΕΕ δεν μεταρρυθμίζεται...

  
Του Κώστα Λαπαβίτσα
Η στυγερή δολοφονία της Τζο Κοξ θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στο βρετανικό δημοψήφισμα. Οι υπέρμαχοι του Remain υπολογίζουν σε μεταστροφή του εκλογικού σώματος προς όφελός τους. Tο τελικό αποτέλεσμα όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο, γιατί το δημοψήφισμα έχει προκαλέσει βαθύτατη ταξική αναταραχή στη Βρετανία.

Μια διδακτική ιστορία για τα ακίνητα της κατοχής που χάθηκαν για έναν τενεκέ λάδι.

  
Μια διδακτική ιστορία για τα ακίνητα της κατοχής που χάθηκαν για έναν τενεκέ λάδι. Στην Απελευθέρωση οι πολίτες στράφηκαν εναντίον των μαυραγοριτών που «έραψαν» νόμο στα μέτρα τους