23 Οκτ 2020

Nτ. Νικολάκου: Aπό Δευτέρα θα έχουμε εξελίξεις!- Ας θυμηθούμε την ημέρα της υπογραφής της σύμβασης του έργου ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα


 Με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα των απορριμμάτων η πρώην αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου δήλωσε στην προσωπική της σελίδα στο fb: "Όπως σας  είχα  ενημερώσει πλησιάζει η ώρα για την έναρξη των εργασιών του έργου ΣΔΙΤ  για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Ανοίγει ο δρόμος για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων - 2 σταθμοί μεταφόρτωσης σε Αργολίδα και Κορινθία


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο διευθυντής της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Γιώργος Αγραφιώτης υπέγραψαν το πρωί σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη -παρουσία συμβολαιογράφου- την παραχώρηση των οικοπεδικών εκτάσεων, στις οποίες...

Οι δύο σημαντικές προτάσεις του Δήμου Βέλου Βόχας στην Επιτροπή "Ελλάδα 2021"

 


Ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρόεδρο του Ελλάδα 2021 κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, Υπουργούς και συναδέλφους Δημάρχους αναφορικά με τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για την επέτειο συμπλήρωσης 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Ο Δήμος , να σημειωθεί πως έχει καταθέσει δύο...

Κύμα ανθρωπιάς και εθελοντισμού για τη μικρή Αναστασία - Μπορούμε και εμείς στην Κορινθία να της δώσουμε λίγη από τη δύναμή μας


Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει εδώ και μέρες για την 7χρονη Αναστασία που έχει διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο. Η μικρή θα πρέπει να ταξιδέψει στην Αμερική για να εγχειριστεί, όμως, το κόστος είναι τεράστιο, αγγίζοντας τα 700.000 ευρώ. Από τη στιγμή που έγινε..

Αίτημα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα προς την Αρχή Διαφάνειας να ερευνήσει τις καταγγελίες που διατυπώνει σε βάρος του ο Π. Τατούλης

 


Με γραπτό αίτημα προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας το οποίο υπέβαλε σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, απαντά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο προκάτοχός του Πέτρος Τατούλης εν είδει απάντησης στη δημοσιοποίηση του γεγονότος πως το πόρισμα του ελέγχου των πεπραγμένων της..

Κηρύχθηκε έκπτωτος ο Τ. Γκιούλης από την ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Κιάτου!


Έκπτωτο κηρυξε η ΝΔ τον πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης (ΔΗΜΤΟ) Σικυωνίων τον Τάσο Γκιούλη.
Την είδηση έδωσε  ο ίδιος μέσα απο τον λογαριασμό του στο facebook. Αιτία οι θέσεις που είχε διατυπώσει ο κ. Γκιούλης δημοσίως για την..

Κορωνοϊός / Σταθερά πάνω από 800 τα κρούσματα


841 νέα θετικά κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ενώ 89 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι - 10 επιπλέον θάνατοι

Γιατί ο πτωχευτικός κώδικας ήταν η «κόκκινη γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ


Μαρίνα Αλεξανδρή

Η πρόταση μομφής, που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, δεν ήταν πολιτικός κεραυνός εν αιθρία. Ήταν η...

596 κρούσματα συνολικά στην Πελοπόννησο -Πρωτιά για την Κορινθία 185 στο σύνολο

 


Δέκα έξι νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 596. Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνονται τα εξής:

Μητσοτάκης με δημάρχους: Όλοι σας καλείστε, δεκάδες, εκατοντάδες πόλεις να κάνετε δικές σας μικρές επαναστάσεις


O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
προήδρευσε σήμερα σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της ΚΕΔΕ, στην οποία συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης 114 δήμαρχοι από ολόκληρη την Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού στις προτάσεις με νέες τεχνολογίες, όπως το Ψηφιακό Μουσείο Νερού, πρόταση του δήμου Σικυωνίων


Με αφορμή την τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα, των δημάρχων με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη,  με θέμα τον εορτασμό για τα 200 χρόνια απο την επανάσταση του 1821, ο δήμαρχος Σικυωνίων..

Ο Καμπόσος , η αυτοκινητοπαρέλαση και το ηθικό των ακριτών μας

 


Θέλει να κάνει παρέλαση ο δημαρχος Άργους Μυκηνών, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, και βρήκε τον τρόπο, τώρα που λόγω COVID-19 παρελάσεις δεν θα γίνουν. "Διερμηνεύοντας" - είπε- τα συναισθήματα των..

Περί συνωμοσιολογικών εικασιών - του Γιάννη Πανούση


Άσε τους θρησκόληπτους

να μιλούν για είδωλα

Δ.Πιστικός, Προσευχή

Όπως είναι γνωστό ο ορθολογισμός έχει φτάσει σε κάποια όρια, ως προς την ερμηνεία..

ΕΛΓΑ: Την επόμενη εβδομάδα η προκαταβολή για τις ζημιές από τον «Ιανό»

 


Την προσεχή εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί από τον ΕΛΓΑ η πληρωμή της προκαταβολής και των εξοφλήσεων των ζημιών που προκλήθηκαν σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από τον κυκλώνα «Ιανός»...

Κορωνοϊός και μάσκα παντού: Τι ισχύει για αυτοκίνητα, πιλοτές και αυλές σπιτιών


Από τα ξημερώματα του Σαββάτου θα ισχύουν τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, στα οποία περιλαμβάνεται και η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Απ. Παπαφωτίου για Αρχαία Δίολκο: Nα τρέξει ο Περιφερειάρχης τις διαδικασίες για να δημοπρατηθεί το κορυφαίο στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς


 

Ο Δίολκος αποτελεί κορυφαίο στοιχείο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και ταυτοτικό στοιχείο της Κορινθίας. Το έργο : « Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-AΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΙΟΛΚΟΥ με Προυπολογισμό 3.010.300,00 €»    έχει ενταχθεί από τον πρώην Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη..

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων: Eνισχύεται ο στόλος καθαριότητας με ένα ακόμα απορριμματοφόρο ανακύκλωσης

 


Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων αξιοποιεί το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και ενισχύει τον στόλο καθαριότητας με ένα ακόμη απορριμματοφόρο ανακύκλωσης Τη σύμβαση για την προμήθεια απορριμματοφόρου ανακύκλωσης 16m3 υπέγραψε χθες  το πρωί ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων..

Σπάρτη: Ενέδρα σε δύο αντιδήμαρχους και άγριος ξυλοδαρμός

 


Σκηνές "φαρ ουέστ" εκτυλίχθηκαν στη Σπάρτη, όπου 3 Ρομά ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο ενός αντιδημάρχου, τον κατέβασαν από το όχημά του, τον έσυραν στον παράδρομο, τον έδεσαν σε μία καρέκλα και άρχισαν να τον χτυπάνε ζητώντας του..

Χρυσή Αυγή: Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον άφαντο Παππά μέχρι το Άγιο Όρος

 


Που είναι ο Παππάς; Ο Χρήστος Παππάς ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είναι ο μόνος από τους 38 καταδικασμένους που δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη του και πλέον είναι καταζητούμενος. Αναζητήθηκε σε έξι τόπους διαμονής χωρίς θετικό αποτέλεσμα, με τους αστυνομικούς να φθάνουν..

Αλλάζουν όλα από το Σάββατο: Όλα τα μέτρα λίγο πριν τα 1.000 κρούσματα την ημέρα

 


Νέα μέτρα, νέα καθημερινότητα για τους πολίτες σε πολλές περιοχές της χώρας από το Σάββατο, αφού η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού οδήγησε σε ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό. Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00:30 και..