17 Δεκ 2019

Θεοδωρικάκος: «Μοντέλο συναίνεσης και στο νομοσχέδιο για το διαχωρισμό αρμοδιοτήτων Αυτοδιοίκησης, Περιφερειών και κράτους»


Το μοντέλο που ακολουθήθηκε στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού πρόκειται να ακολουθήσει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και στη σύνταξη του νομοσχεδίου που θα αφορά το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους, Αυτοδιοίκησης και Περιφερειών.

Αντίθετο το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στις αλλαγές του «Κλεισθένη»- Διαφοροποίηση Νίκα


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου εξέδωσε  ψήφισμα κατά  πλειοψηφία, μετά από πρωτοβουλία του Γιώργου Δέδε, επικεφαλής της παράταξης “Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο”, που ζητά από την Κυβέρνηση την άμεση ανάκληση των ρυθμίσεων που αλλοιώνουν , όπως αναφέρει το θεσμικό πλαίσιο του “Κλεισθένη”.

Η «συγκεκριμένη ανάλυση…» δεν είναι εθνικισμός ή ψευτοδίλημμα


Από Ρούντι Ρινάλντι 
Η «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης» (ίσως η ουσία του μαρξισμού) μας υποδεικνύει, ότι ο τούρκικος επεκτατισμός, υπό την μορφή του ερντογανικού νέο-οθωμανισμού, αποτελεί μια πραγματική απειλή για την κυριαρχία και την ακεραιότητα της χώρας. Και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, όταν αυτό το κεντρικό στοιχείο δεν μπορεί καταρχήν να αναγνωριστεί και να εκτιμηθεί.

Γαλλία: Χριστούγεννα με απεργίες. Δεν κάνουν πίσω τα συνδικάτα!


Για ένατη μέρα συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία, κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που θέλει να περάσει η κυβέρνηση Μακρόν. Και όλα δείχνουν, πως απεργιακά θα είναι και τα Χριστούγεννα.

COP25: Ένα προαναγγελθέν φιάσκο


Γρηγόρης Ν. Θεοχάρης
Τελικά, οι μεγάλοι ρυπαντές τα κατάφεραν και πάλι: Η σύνοδος του ΟΗΕ για το κλίμα (COP25) που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα και ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Μαδρίτη, κατέληξε σε φιάσκο, χωρίς συμφωνία για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, αλλά και για την αποζημίωση των φτωχών χωρών από τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο δήμο Βέλου Βόχας για μικρά και μεγάλα παιδιά

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Ελευθερίας στο Βέλο, η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τους μικρούς και τους μεγάλους …δημότες, με παιχνίδι, μουσική, κεράσματα και πολλές πολλές εκπλήξεις.

Σε καθιστική διαμαρτυρία οι μετανάστες στους Αγίους Θεοδώρους για την κακή ποιότητα φαγητού

Χθες έκλεισε για μια ώρα περίπου η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου ,λόγω της συγκέντρωσης των μεταναστών που διαμένουν στο ξενοδοχείο
"Ηλιόχαρη" στους Αγίους Θεοδώρους.

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2020 από το Περιφερειακό Συμβούλιο


Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά την ειδική συνεδρίαση του σώματος, χθες, ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2020.
Το σχέδιο προϋπολογισμού εγκρίθηκε, ειδικότερα...