29 Δεκ 2015

Ο Μικρός Οιδίπους και η Τρόικα


Με αυτόν τον ευρηματικό τίτλο, η Αμερικανίδα καθηγήτρια πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια και εκδότρια περιοδικού για την κινηματογραφική τέχνη Luciana Bohne, αφιερώνει στον «Aλεξέϊ Τσίπρα», το πιο κάτω άρθρο, που δημοσιεύθηκε, στις 28-12-15, στην έγκυρη όσο και δημοφιλή ιστοσελίδα Counterpunch.

“Ένωση Σαχλαμάρας Σπουδαιοφανών Δοκησίσοφων”: Η άλλη… “ΕΣΣΔ”


Του Νίκου Μπογιόπουλου
Η 25η Δεκέμβρη που πέρασε ήταν «επέτειος». Στις 25 Δεκέμβρη 1991 η κόκκινη σημαία έπαψε να κυματίζει στο Κρεμλίνο μετά από 74 χρόνια. Με εκείνον τον συμβολικό όσο και δραματικό τρόπο σηματοδοτήθηκε το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης, του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους στον κόσμο.

Μπανανία


Είναι «άκυρο» το ερώτημα, αν θα εφαρμοστεί ή όχι το περιβόητο «παράλληλο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά το καμάρι του, το φιλανθρωπικό πρόγραμμα με την ισχνή επιδότηση μερικών μορφών ακραίας φτώχειας. 
Και είναι «άκυρο»το ερώτημα, γιατί δεν πρόκειται για κάποιο παράλληλο πρόγραμμα, σε αντίθεση με το...

Πανηγυρίζατε για την δήθεν αριστερή κυβέρνηση στην Πορτογαλία; Σοσιαλιστές και Δεξιοί πέρασαν νόμο διάσωσης τράπεζας


ΚΚ και ΜΠΛΟΚΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ “ΔΩΡΟ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ
 

Ένα μήνα συμπλήρωσε η νέα κυβέρνηση των σοσιαλιστών (με την ψήφο αριστεράς και κομουνιστών) στην Πορτογαλία και στο νομοσχέδιο για τη διάσωση μιας μικρής τράπεζας, χρειάστηκε η συνδρομή της...

Προβλέψεις Stratfor για το 2016: Δεν αποκλείεται κατάρρευση της κυβέρνησης Τσίπρα


Καθόλου ευχάριστες δεν είναι οι προβλέψεις του αμερικανικού ινστιτούτου Stratfor σε ότι αφορά την Ελλάδα και την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί.
Το αμερικανικό ινστιτούτο αναφέρει...

Χρωστάς φόρους, ε κακόμοιρε;


Του Κώστα Βαξεβάνη

Θεωρητικά οι φόροι δεν είναι ένα συντηρητικό μέτρο. Όχι αν επιστρέφουν στην κοινωνία ως κοινωνικές δαπάνες. Μιλάμε βέβαια για ένα δίκαιο σύστημα, όπου ο καθένας καταβάλει ανάλογα με τις δυνατότητες και τα έσοδά του.

Οι μισές αλήθειες για τη μείωση των συντάξεων


Μισές αλήθειες και γκρίζες ζώνες για την πραγματική μείωση των συντάξεων κρύβει το μπαράζ των, άσφαιρων και μη, πυρών μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό.
Δέκα ημέρες πριν από την αναμενόμενη απάντηση της τρόικας στις προτάσεις Κατρούγκαλου για την ασφαλιστική...