30 Σεπ 2013

Μην ...παραμυθιάζεστε για ανάκαμψη στην ευρωζώνη


Του Wolfgang Münchau
Οι πολιτικοί ανάγουν τα δύο θετικά 3μηνα ΑΕΠ σε απόδειξη ανάπτυξης. Τα πιστωτικά δεδομένα, όμως, βεβαιώνουν, ότι η οικονομία θα συνεχίσει να σέρνεται. 
Κι αυτό θα συνεχίζεται όσο οι τράπεζες δεν προμηθεύουν επαρκή κεφάλαια για να επεκταθεί.

Κινηματογραφική απαγωγή 23χρονης στο Ξυλόκαστρο


Συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σήμερα  το πρωί, στο Κιάτο Κορινθίας και το Ρίο Αχαΐας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για αρπαγή κατά συναυτουργία και παράνομη κατακράτηση 23χρονης ημεδαπής.

ΣΟΚ: Από την Τρίτη λουκέτο στα καταστήματα των Sprider Stores


Αναστέλλεται από την Τρίτη η λειτουργία των καταστημάτων της Sprider Stores. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης ήταν η αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση.

Κατατέθηκαν στην Περιφέρεια από τον Προσωρινό Ανάδοχο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων ο φάκελος της ΜΠΕ και τα δικαιολογητικά των Χώρων του Έργου.


Κατατέθηκαν σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον Προσωρινό Ανάδοχο του έργου ‘Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου’ με ΣΔΙΤ ο φάκελος της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) καθώς και τα σχετικά δικαιολογητικά των Χώρων...

Ήταν μια λαμπερή έκθεση


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου η 5η πανελλήνια έκθεση Κορινθία 2013, η μεγαλύτερη και καλύτερη από κάθε άλλη φορά που διοργάνωσε  το Επιμελητήριο Κορινθίας. Ο αριθμός των εκθετών ήταν μεγαλύτερος κατά 45 %  και των επισκεπτών 20%  από την περσινή  χρονιά.  Εκθέτες και επισκέπτες  έμειναν απόλυτα..

Επικίνδυνη φωτιά στην Ζήρεια - Τεράστια οικολογική καταστροφή


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τη μία μετά το μεσημέρι, στη δασική περιοχή Στενό, στο όρος Ζήρεια της ορεινής Κορινθίας.
Η φωτιά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και καίει παρθένο ελατοδάσος, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.

Απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις έως το τέλος του χρόνου


Επεσε και το κάστρο του ορίου των απολύσεων. Εως το τέλος του χρόνου, ο Υπουργός Εργασίας θα φέρει στη Βουλή νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις ώστε να αρθεί κάθε «τυπικό» εμπόδιο που θέτει ο νόμος, όπως είναι η υπογραφή..

Παραιτήθηκαν de jure της αναδιαπραγμάτευσης του δανείου


Με τον ν. 4111/2013 (ΦΕΚ Α 18/25-1-2013) η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) παραιτήθηκε και de jure από την εθνική μας κυριαρχία και την αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και ανέλαβε τη δέσμευση, να χορηγήσει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (σελ. 358 επ.) περί αυτού.

Διάταξη που δεν θα επιτρέπει εκλογές λόγω παραίτησης βουλευτών

 
Ειδική νομοθετική διάταξη που θα καταργεί τη δυνατότητα ενός κόμματος να προκαλεί εκλογές προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση, απαντώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην πρόθεση της «Χρυσής Αυγής» για αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος, με τη σχετική πρόταση να παρουσιάζει σήμερα...

Σχεδόν 6 δισ. ευρώ τα κρυφά μέτρα για το 2014!


Νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων το προσεχές διάστημα ανοίγουν οι συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, με επίκεντρο την κατάρτιση του Προϋπολογισμού για το 2014 και του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την 4ετία '14 - '17.

Απίστευτο! Τι έχει ο βάτραχος στο στόμα του;


Όταν βλέπεις για πρώτη φορά τη φωτογραφία αυτή καταλαβαίνεις αμέσως, ότι κάτι δεν πάει καλά. 
Το εύκολο στην υπόθεση είναι να αναγνωρίσεις τον βάτραχο και ίσως να σκεφτείς, ότι πρόκειται για ένα παράξενο είδος αμφιβίου που φέρει περίεργα… εξαρτήματα γύρω από το κεφάλι του. Κι όμως ο βάτραχος που βλέπετε είναι...