22 Μαρ 2021

Συμμόρφωση και πως σταθμίζεται η υγεία με την οικονομία;


Κώστας Δουζίνας

Ακούγοντας τις δικαιολογίες της κυβέρνησης στην ανακοίνωση των νέων μέτρων την Παρασκευή, για πρώτη φορά ένοιωσα λύπη για τους υπουργούς, που φαίνονται να τα έχουν τελείως χαμένα.

Δεν δείχνουν την παραμικρή..

Το τρίτο κύμα φέρνει τρικυμία στην κυβέρνηση


Μαρίνα Αλεξανδρή

Ανατροπή (επί ανατροπής) στα σχέδια «επανεκκίνησης» της αγοράς, μαγική εικόνα στους εμβολιασμούς και σύγχυση διαρκείας για τα δωρεάν self tests: Την ώρα της επέλασης του τρίτου κύματος της πανδημίας...

«Νερό για ζωή, όχι για κέρδος!»: Δραματική έκκληση 539 συλλογικοτήτων


Δραματική έκκληση απευθύνουν με διακήρυξή τους 539 συλλογικότητες με αφορμή  την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά: «ζητούμε από τις δημόσιες αρχές να εκπληρώσουν τις ευθύνες...

Κόρινθος: Mετά από 3 χρόνια παραδόθηκε η νέα πλατεία Παναγή Τσαλδάρη (βίντεο)


Μετά από 3 χρόνια η πλατεία Παναγή Τσαλδάρη παραδόθηκε σήμερα στους Κορίνθιους πολίτες. Πρόκειται για ένα έργο που απασχόλησε πάρα πολύ τα δημοτικά πράγματα της πρωτεύουσας του νομού, όσο και τους δημότες  αφού τα συρματοπλέγματα ασφυκτιούσαν και ασχήμαιναν το κέντρο της. Θα..

Λιανεμπόριο / Εφιαλτικό το πρώτο τρίμηνο με απώλειες 7,5 δισ.


Σε απόγνωση χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Εικόνα κατάρρευσης δείχνει η ακτινογραφία του φετινού Ιανουαρίου

Δραματική είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ η κυβέρνηση αποφεύγει να προχωρήσει σε γενναία στήριξή τους.

Ύφεση: Κατηφόρα δίχως φρένο για την ελληνική οικονομία


Γιάννης Αγουρίδης

Κατηφόρα. Αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει την πορεία της ελληνικής οικονομίας μέσα στο 2021, διότι η κατάσταση της πανδημίας μοιάζει εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται άμεσα η ελληνική οικονομία. Πλέον και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης παραδέχονται, ότι η...

Αλέξης Τσίπρας: «Εικόνα κατάστασης πολέμου στα νοσοκομεία - Να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές»


Νοσηλευτές τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. «Εμείς θα έπρεπε να χειροκροτούμε εσάς» τους απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση  επιλέγει να...

Kορωνοϊός: Στα 1.707 τα νέα κρούσματα - 681 οι διασωληνωμένοι, 69 θάνατοι - Δεν πέφτουν τα κρούσματα στην Κορινθία

 


Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 394 - 801 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική εκ των οποίων τα 212 στο κέντρο της Αθήνας - 131 κρούσματα στον Πειραιά και 130 στη Θεσσαλονίκη - Παραμένουν σε τριψήφιο νούμερο..

Mε απόφαση Νίκα ο Γιώργος Οικονόμου εντεταλμένος σύμβουλος του περιφερειάρχη σε εξειδικευμένα θέματα της Π.Ε. Κορινθίας


Ήταν αναμενόμενο εδώ και καιρό, από τότε που ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Οικονόμου ανεξαρτοποιήθηκε από την παράταξη της Νέας Πελοποννήσου του Π. Τατούλη, πως κάποια στιγμή θα ερχόταν η ώρα της επίσημης συνεργασίας του  με τον Περιφερειάρχη Π. Νίκα. Αυτό το έδειχνε και η στάση του μέσα στο Περιφερειακό συμβούλιο, ωσπου σήμερα ανακοινώθηκε  πως ο κ. Οικονόμου από εδώ και στο..

Εφιαλτικό σενάριο: Εξίσου μεταδοτικός και το καλοκαίρι ο κορωνοϊός, λόγω μεταλλάξεων;


Η εξάπλωση των μεταδοτικότερων μεταλλάξεων του κορωνοϊού
ενδέχεται να αποδυναμώσει τις αναμενόμενες την άνοιξη και το καλοκαίρι θετικές εποχικές επιπτώσεις και να μην υπάρξει η αναμενόμενη επιβράδυνση της πανδημίας.«Κατά βάσιν, παράγοντες όπως είναι οι υπεριώδεις ακτίνες και οι υψηλότερες θερμοκρασίες, καθώς..

Οι δήμαρχοι Επιδαύρου και Ερμιονίδας έφτασαν με ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας


O δήμαρχος Επιδαύρου σημειώνει πως χθες , Κυριακή 21-03-2021, έφτασε  ένα φορτηγό με υλική βοήθεια προς τους σεισμοπαθείς του Δήμου Ελασσόνας. Μαζί με τον  Δήμαρχο Ερμιονίδας Γ.  Γεωργόπουλο και τους συνεργάτες του, διανύσαν 1100 χιλιόμετρα, προκειμένου να δούν από κοντά τους συναδέλφους τους  στην Θεσσαλία και να τους δηλώσουν τη συμπαράστασή τους  για την προσπάθεια που κάνουν ώστε να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς. Μετέφεραν  18..

Με Χειβιδόπουλο για να μην χαθεί η έδρα του ΚΙΝΑΛ στην Αργολίδα!


Όπως φαίνεται η ήττα του Τάσσου Χειβιδόπουλου στις εκλογές του 2019 με ποσοστά διόλου ευκαταφρόνητα (28,48%), αν αναλογιστεί κανείς πως έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα και μάλιστα απέναντι στον Δημήτρη Καμπόσο που θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους Δημάρχους της χώρας, είναι..

"Καθαρό" το Ξυλόκαστρο και το Δερβένι: Οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν έναν δήμο υγειονομικά ασφαλή - Οχι εφησυχασμός!


 Η ανακοίνωση του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης αποπνέει αισιοδοξία αφού όλες οι  μετρήσεις δείχνουν πως η περιοχή είναι ασφαλής .Συγκεκριμένα ο δήμος αναφέρει τα εξής:" Διανύουμε το τρίτο κύμα μιας πανδημίας η οποία δοκιμάζει σκληρά ολόκληρο τον πλανήτη έναν ολόκληρο χρόνο. Η πανδημία αυτή μας έχει στερήσει ότι θεωρούσαμε δεδομένο. Δοκιμαζόμαστε ψυχικά, κοινωνικά, οικονομικά με έναν τρόπο που κανείς μας δεν είχε φανταστεί. 

Η Κορινθία μας έχει βρεθεί πλέον στο επίκεντρο της πανδημίας, καθημερινά συνάνθρωποί μας νοσούν, οικογένειες δοκιμάζονται, βρισκόμαστε..

Μεγάλη προσέλευση για rapid test στο Λουτράκι - Τι έδειξαν τα αποτελέσματα- Τι δήλωσε ο Γ. Γκιώνης


 Αρκετά καλή προσέλευση είχε ο δειγματοληπτικός έλεγχος για covid-19 στο Λουτράκι.  Τηρώντας τις απαραίτητες οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η διενέργεια δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης για τον..

"Η Βόχα κατά την Επανάσταση του 1821": Επετειακή εκδήλωση και εορτασμοί στο δήμο Βέλου Βόχας


Φέτος ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί χωρίς κόσμο και κατάθεση στεφάνων από Συλλόγους και φορείς στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid-19.Η Δοξολογία στην έδρα του Δήμου στο Ζευγολατιό θα τελεστεί ανήμερα της Επετείου στις 9.30π.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου θα παραστεί ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος και στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία Παπακωνσταντίνου.

Πιέσεις στη Γεννηματά για δεξιά στροφή


Άννα Γκρίτζη

 Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ως πρόσχημα για την οριστική εξόντωση της μικρής και μεσαίας επιχείρησης". Αυτή η δήλωση της..

Γ. Ψυχογιός: Αυτοί που έκλεισαν την Αγροτική, θεωρούν τώρα τους αγρότες «μπαταχτσήδες» και τους βομβαρδίζουν με εισπρακτικές.


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν 56 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες παραγωγοί λόγω των κόκκινων δανείων της πρώην ΑΤΕ.

Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης covid-19 αύριο Τρίτη στο Κιάτο

 


Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Δήμο Σικυωνίων και τον Ερυθρό Σταυρό Κορίνθου, θα διεξάγουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, την Τρίτη 23  Μαρτίου 2021, στο Κιάτο.

Ειδικότερα, οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην αρχή της Κλεισθένους  και θα..

Χωρίς διασώστες το ΕΚΑΒ στην Πελοπόννησο - Aιτήματα για νέους σταθμούς σε Ερμιονίδα, Γορτυνία, Μεσσηνία


 Συνάντηση με τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ Αρκαδίας – Τρίπολης είχε ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Άγγελος Χρονάς. Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στην Τρίπολη, τέθηκαν, μεταξύ άλλων, από τους..

'Άστραπόβροντα" Καμπόσου προς τους αρμοδίους γιατί δεν εισπράττουν το 1 εκατ. από το Ναύπλιο


Σύμφωνα με δημοσίευμα του  site paratiritis -news, κακός χαμός έγινε  το μεσημέρι του Σαββάτου στο Δημαρχείο του Άργους  σε σύσκεψη  του δημάρχου Δ.  Καμπόσου με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΡΜ Πέτρο Διολίτση,  μέλη της δημοτικής αρχής και υπεύθυνους της επιχείρησης ύδρευσης.

Προσβολή της εθνικής παλιγγενεσίας η πρόσκληση των "Προστάτιδων Δυνάμεων" στην επίσημη παρέλαση της 25ης Μαρτίου - Του Π. Θωμαϊδη

 


Μακρόν Γαλλίας, Κάρολος Αγγλίας,Μισούστιν Ρωσίας προσκεκλημένοι ( ο πρώτος θα παραστεί διά εκπροσώπου) στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Δε συνιστά μόνο λάθος ιστορικό μήνυμα,αλλά και προσβολή της εθνικής παλιγγενεσίας και του πάθους για ελευθερία και ανεξαρτησία,από το οποίο γεννηθήκαμε ως ελλαδικό κράτος.

Τι ακριβώς θέλουμε ως Πολιτεία να δηλώσουμε προσκαλώντας υψηλούς αντιπροσώπους αυτών, που κατά τα επαναστατικά..

Μέτρα στήριξης και τον Απρίλιο: Συνεχίζονται οι αναστολές συμβάσεων εργασίας

 


Δεν επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες του οικονομικού επιτελείου για άνοιγμα της αγοράς από αυτήν την εβδομάδα κι έτσι ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των βασικών μέτρων στήριξης από τον Απρίλιο, φαίνεται ότι θα μείνει στο συρτάρι μέχρι νεωτέρας.

Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκε η επιστράτευση γιατρών από το υπουργείο Υγείας - Πρώτες αντιδράσεις από ΠΙΣ: «Λανθασμένη και αχρείαστη»


Ο ιατρικός «εμφύλιος» που είχε ξεσπάσει με εφορμή του κάλεσμα του Βασίλη Κικίλια
προς τους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν την προσπάθεια του ΕΣΥ στην αντιμετώπιση της πανδημίας, που βρίσκεται στη χειρότερη φάση, τελικά οδήγησε τον υπουργό Υγείας στην επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών.