7 Οκτ 2012

Μήνυμα του Αρχιμ. Αρκάδιου Ραζνύ για την έναρξη των κατηχητικών σχολείων.


Αγαπητά μου παιδιά, αγαπητοί γονείς,

Δεν θα πρωτοτυπήσω σήμερα αν σας μιλήσω κι εγώ, για την περίφημη «κρίση». Τα τελευταία χρόνια η ίδια λέξη κυριαρχεί παντού: σrην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στο ίντερνετ, στις κουβέντες των μεγάλων, στις σχολικές εκθέσεις των μαθητών...

Μια βαλίτσα να φύγουμε!!!!Της Τζένης Σουκαρά


"Tης λίστας" το κάγκελο  γίνεται πατριώτη!
Και  των  εγγεγραμμένων "λισταρχών"!

Μια χώρα τυλιγμένη σε μια λίστα  χαρτί! 
Ουδείς γνωρίζει πώς να την ξετυλίξει!
 Κι αν την ξετυλίξεις, ποια λίστα θα είναι αγαπητέ μου; .....

Οι σωτήρες πάνε το χρέος στο 182,5% του ΑΕΠ. Του Ν. Μπογιόπουλου


Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το 2009, το Χρέος της Κεντρικής Διοίκησης, δηλαδή, σύμφωνα με την τελική «απογραφή» που έγινε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, προσδιορίστηκε στα 298,5 δισ. ευρώ.

Ομως, μετά από δύο μνημόνια, εφαρμοστικούς, μεσοπρόθεσμα, «κουρέματα» κ.ο.κ., το δημόσιο χρέος της χώρας...

Ο Γ. Βαρουφάκης, το ευρώ, τα τάνκς και το διπλό Γερμανικό νόμισμα!


Για τάνκς και πραξικοπήματα δεν αναφέρεται μόνο το ευφάνταστο "Βήμα της Κυριακής" αλλά και ο Γιάννης Βαρουφάκης. Μόνο που τα «τάνκς» του Βήματος θα έρθουν για να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ και την ευρωζώνη, ενώ τα «τάνκς» του κ. Γ. Βαρουφάκη θα κατέβουν, για να διατηρήσουν την τάξη, στην περίπτωση που επιλεγεί η καταστροφική έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη!

Ιδιωτικοποιήσεις και Δημοκρατία. Του Ευκλείδη Τσακαλώτου


Έχει αναπτυχθεί διεθνώς μια πλούσια συζήτηση και υπάρχει τεράστια βιβλιογραφία σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών αγαθών, που επιβλήθηκαν σταδιακά στην εποχή του νεοφιλελευθερισμού, μετά το 1980. 
Οι γνώμες διίστανται για το πόσο...

Επιστολή του Μ. Γλέζου για την επίσκεψη της Α. Μέρκελ

  
Την επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην Ελλάδα σχολίασε με επιστολή του ο αγωνιστής της Αριστεράς και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Γλέζος.

Ξενιτεμένη μου Βουλή και παραπονεμένη - Της Έλενας Ακρίτα


…Η ξενιτιά σε χαίρεται κι εγώ 'χω τον καημό σου…
Είναι ωραίοι, ρε παιδί μου! Ναι, όχι, είναι ωραίοι, δεν το συζητάω. Με την πλάκα τους, με τον χαβαλέ τους, με την αρχοντιά τους, με τα ωραία τους, τα σέα τoυς, τα μέα τους. Είναι ωραίοι - τέρμα!
Δεν πά' να χαλάσει ο κόσμος; Δεν πά' να χτυπηθεί κάτω σαν χταπόδι η κοινή λογική; Αυτοί δεν.....

Δεν είναι 36 στην λίστα! 60 οι πολιτικοί που ελέγχει το ΣΔΟΕ


Έγγραφη αναφορά για περίπου 60 πολιτικά πρόσωπα για τα οποία γίνεται εκτενής έλεγχος παρέδωσε το ΣΔΟΕ στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής. Πιο συγκεκριμένα, διερευνώνται για φοροδιαφυγή, παράνομο πλουτισμό ή ξέπλυμα μαύρου χρήματος....

Εξετάσεις σε Γ' και ΣΤ' Δημοτικού ετοιμάζει το υπ. Παιδείας


Οι εξετάσεις θα είναι διαγνωστικού χαρακτήρα για να καλυφθούν τα κενά σε γλώσσα και μαθηματικά και να περιοριστεί η σχολική διαρροή.

Εξετάσεις στην Γ' και στη ΣΤ΄Δημοτικού εξετάζει να καθιερώσει το υπουργείο παιδείας ωστε να καλύψει τα “κενά”, σύμφωνα με την εφημερίδα...