6 Μαΐ 2016

Αξιοθέατον… το Μαξίμου! - Της Χριστίνας


Και να μην πω ότι δεν το χα πει; Μα το χα πει!
 
Από τις συσκέψεις των Δημάρχων στο Μέγαρο Μαξίμου οι… φωτογραφίες θα μείνουν εις ανάμνηση και τίποτις άλλο (αθάνατη Στυλιανοπούλου!)! 


Δυστυχώς τα γεγονότα δίνουν την επιβεβαίωση αφού… το αντάρτικο των Δημάρχων έκανε μονάχα θόρυβο, οι υποσχέσεις απεδείχθησαν κενές και το ΣΔΙΤ μετά δόξης , τιμής και κυβερνητικής βούλας ....

Ευρωπαϊκή ΄Ενωση = Επιχείρηση C.I.A.


Ο τίτλος του άρθρου (που ασφαλώς θα βγάλει τους θεματοφύλακες της ορθής σκέψης, εν ταραχή, από τα σμόκιν τους) δεν είναι του μεταφραστή, αλλά του πολύ γνωστού Αμερικανού αρθρογράφου και συντηρητικού συγγραφέα- blogger-αγωνιστή Τζάστιν Ραϊμόντο, στον οποίο η εγκυκλοπαίδεια Wikipedia αφιερώνει λήμμα 1.350 λέξεων. 
Τα  όσα γράφει (όσο συνωμοσιολογικά και αν...

Nέα από το αριστεροχώρι

  
Γιώργος Κοκκινάκος
Ηρθαν / ντυμένοι φίλοι / αμέτρητες φορές οι εχθροί μου / το παμπάλαιο χώμα πατώντας / και το χώμα δεν έπεσε ποτέ με τη φτέρνα τους
Οδυσσέας Ελύτης (Το Αξιον Εστί)


«Το κόμμα πλέον απευθύνεται σε ευρύτερα ακροατήρια και όχι σε ένα αριστεροχώρι»

Είμαστε τυφλοί;


Του Στάθη

Τι λέει η Ιστορία; Οτι όπου πήγε το ΔΝΤ έκαψε, κατέστρεψε, λεηλάτησε.

Τι λέει η (οποιαδήποτε) οικονομική θεωρία, δεξιά ή αριστερή; Oτι το «πρόγραμμα» που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, α) σκοτώνει, β) δεν βγαίνει.

Η Κωνσταντοπούλου καλεί σε "αντίσταση και ανυπακοή" για το ασφαλιστικό


Με «αντίσταση και ανυπακοή» καλεί η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τις «νέες γενιές που καταστρέφονται», να απαντήσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας ψήφισης του ασφαλιστικού - φορολογικού νομοσχεδίου.
Χαρακτηρίζει «αιφνιδιαστική» την απόφαση της κυβέρνησης, σημειώνοντας...

Η πιο όμορφη τουλίπα της ιστορίας κόστιζε όσο ένα σπίτι!


Ο Adriaan Pauw ήταν διευθυντής της ολλανδικής Εταιρίας Ανατολικών Ινδιών, ιδιοκτήτης μιας ολόκληρης πόλης και διπλωμάτης στην αυλή της Γαλλίας. Όπως πολλοί πλούσιοι Ολλανδοί του 17ου αιώνα, ο Pauw είχε στον κήπο του εκατοντάδες τουλίπες ως επίδειξη του πλούτου του, αφού την εποχή εκείνη μια τουλίπα μπορούσε να κοστίσει όσο μια αγελάδα, ένα αγροτεμάχιο ή ακόμα και ένα ολόκληρο σπίτι.