16 Ιουλ 2021

Έως το 2027 η αποπληρωμή των χρεών της πανδημίας


Προκόπης Χατζηνικολάου

Ολα τα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο το 2020 μέχρι και τον Ιούλιο φέτος μπορούν να ενταχθούν στη νέα ευνοϊκή ρύθμιση σε 36 άτοκες ή 72 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο, ανακοίνωσε χθες ο...

Ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει πολιτικές εξελίξεις


Μαρίνα Αλεξανδρή

O Aλέξης Τσίπρας με την χθεσινοβραδυνή του συνέντευξη στο ΚΡΗΤΗ TV έδωσε «σήμα» εκλογικής ετοιμότητας και αντεπίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ και έδειξε πιθανές πρόωρες κάλπες. Εδειξε, εν ολίγοις, πολιτικές εξελίξεις, όχι ως επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως συνέπεια των αδιεξόδων που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και επιβεβαίωσε την στροφή σε τακτική σκληρής και μετωπικής πολιτικής σύγκρουσης.

Εκπαίδευση στη μοιρολατρία


Τάσος Τσακίρογλου

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, διαδικασία ψυχοφθόρα για γονείς και μαθητές, θα ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη από τους αναγνώστες για την παράθεση ενός μεγάλου...

27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Ο Ουραμντάν ανοίγει τον χορό


Μέρα με τη μέρα ο φεστιβαλικός χάρτης της χώρας επιστρέφει στην «πολιτιστική» κανονικότητα που γνωρίζαμε επί δεκαετίες. Μία μία οι πόλεις της τέχνης και των...

Κορονοϊός: 2691 νέα κρούσματα - 14 νεκροί και 123 διασωληνωμένοι. 63 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (16/07), ότι τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του κορονοϊού είναι 2.691, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Μαγιορκίνης: Ηπιότερο θα είναι το νέο κύμα της πανδημίας -Υπερβολές τα περί 20.000 κρουσμάτων ημερησίως

 


Την εκτίμηση πως το νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού θα είναι ηπιότερο εξέφρασε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης. Ο κ. Μαγιορκίνης, μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, διευκρίνισε αρχικά..

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Κορινθίας για την επίσκεψη Χατζηδάκη στον ΕΦΚΑ Κορίνθου

 


Πριν λίγες μέρες επισκέφθηκε όλως αιφνιδιαστικά τον ΕΦΚΑ Κορίνθου, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ κ. Παγώνη, όπως συνηθίζει άλλωστε να κάνει τους τελευταίους μήνες.

Η επαφή του τόσο με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας, όσο και με τους υπαλλήλους, ανέδειξε τα πολλαπλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η..

Οι πρώτοι «καταδρομικοί εμβολιασμοί» στην Πελοπόννησο ξεκίνησαν στα Κέντρα Υγείας Μεγαλόπολης και Νεμέας

 


Πολίτες, όλων των ηλικιών που για κάποιους λόγους δεν είχαν εμβολιαστεί, εμβολιάζονται τώρα, με το εμβόλιο της PFIZER. Παρόντες στη εν λόγω δράση που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Διοικητής..

Επερώτηση Νικολάκου- Σπυριδάκου και Δημητρακοπούλου για την Παράσταση "Υλικό Καποδίστριας"


Έπειτα και από το θόρυβο που προκλήθηκε αυτές τις μέρες γύρω από την Παράσταση "Υλικό Καποδίστριας", με δηλώσεις του Πρωταγωνιστή της Παράστασης, ηθοποιού κ. Νίκου Ορφανού, πρέπει να απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα, μιας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρεται ως συνδιοργανωτής, τόσο σε δηλώσεις και δημοσιεύσεις..

Πανεπιστήμια: Μόνο για εμβολιασμένους ή με αρνητικό τεστ, η πρόσβαση στο αμφιθέατρο και στα μαθήματα

 


Μόνο οι εμβολιασμένοι φοιτητές ή εκείνοι που έχουν κάνει και θα κάνουν rapid test μια φορά την εβδομάδα, θα έχουν πρόσβαση στα αμφιθέατρα και στα μαθήματα στα πανεπιστήμια από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Αυτό προκύπτει και από τις πληροφορίες από το κυβερνητικό επιτελείο αλλά και διαφαίνεται από την πρώτη σχετική απόφαση που εκδόθηκε από το ΕΚΠΑ.

Αυτή είναι η ΚΥΑ για την εστίαση και την ψυχαγωγία: Μόνο εμβολιασμένοι στα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης

 


Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που περιλαμβάνει τα νέα μέτρα για την εστίαση και τη διασκέδαση. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει τα έκτακτα μέτρα προστασίας δημόσιας Υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού..

Π. Νίκας - Α. Παπακυριάκος : Υπέγραψαν σύμβαση για μεταλλική κερκίδα 510 θέσεων και νέο χλοοτάπητα στο γήπεδο Ζευγολατιού


Άλλη μια απόδειξη της άριστης συνεργασίας ανάμεσα στον Περιφέρεια και στον δήμο Βέλου Βόχας πιστοποιήθηκε χθες, κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης 330.000 ευρώ ανάμεσα στον..

Χρ. Δήμας: Συνάντηση με τους αγροτικούς συλλόγους για ζητήματα άρδευσης


Σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Τεχνολογίας και Έρευνας Χρίστος Δήμας συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων Κιάτου - Τραγάνας, Μουλκίου και Βασιλικού για να συζητήσουν για τα ζητήματα άρδευσης της περιοχής. Στη συνέχεια ο υπουργός επισκέφτηκε το Ζευγολατιό και τον Άσσο όπου είδε από κοντά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις καλλιέργειες..

Γ. Ψυχογιός: Η κυβέρνηση της Ν.Δ έχει κλείσει τις μισές τράπεζες στην Κορινθία και δεν "ανοίγει μύτη"


Η Τράπεζα Πειραιώς Νεμέας και Εθνική Τράπεζα Ξυλοκάστρου οδεύουν προς  κλείσιμο.

Από την πρώτη στιγμή φέραμε τις απαράδεκτες αποφάσεις των τραπεζών στη Βουλή και διεκδικούμε με κάθε τρόπο..

Υπογράφηκε η σύμβαση για το γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων



Την εργολαβική σύμβαση για το προϋπολογισμού 300.000 ευρώ γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης χθες  το μεσημέρι  στους Αγίους Θεοδώρους. Το γήπεδο αναμένεται να είναι έτοιμο σε 5 μήνες, ενώ ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε..