27 Φεβ 2021

Δημοσκόπηση Prorata / Σε μονοψήφιο αριθμό μειώθηκε η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ


Στο 33% η ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 24% - Αρνητική η γνώμη της πλειοψηφίας για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της πανδημίας

Μεγαλώνει η δυσφορία των πολιτών απέναντι στην...

Ανοιχτή επιστολή 90 δημοτών για την Πλατεία Περιβολάκια

 


Με επιστολή τους 90 δημότες της Κορίνθου επανέρχονται στο θέμα της πλατείας Περιβολάκια διαμαρτυρόμενοι στον δήμαρχο Κορινθίων κυρίως για την αντιμετώπιση της αίτησής τους για ενημέρωση της πορείας...

Ιαπωνία: Διορίστηκε υπουργός Μοναξιάς, λόγω αύξησης των αυτοκτονιών μέσα στην πανδημία


Τον διορισμό υπουργού Μοναξιάς αποφάσισε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, λόγω της ραγδαίας αύξησης των αυκτονιών και των ανθρώπων που εμφάνισαν κατάθλιψη, μέσα στην πανδημία.

Δήμος Ερμιονίδας: Tι αναφέρει ο δήμαρχος για το κρούσμα σε σχολείο της Ερμιόνης


 Ύστερα από ενημέρωση του ΕΟΔΥ και την διαπίστωση θετικού κρούσματος, την Πέμπτη 25/2/2021, σε καθηγήτρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ερμιονίδας, ο Δήμος προχώρησε άμεσα..

Α. Παπακυριάκος: Όλοι να δείξουμε το μέγιστο της ατομικής μας ευθύνης καθώς εμείς με την στάση μας θα δώσουμε την συνολική λύση στην σημερινή κατάσταση


 Σε αυξημένη επιτήρηση  η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας  μετά  την αύξηση των κρουσμάτων που σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες.

Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος καλεί όλους να..

Κορονοιός: 1.630 νέα κρούσματα,29 θάνατοι / 29 νέα κρούσματα στην Κορινθίας


Στα 1.630 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα με βάση την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το Σάββατο (27/02) και από αυτά τα 815 καταγράφηκαν στην Αττική (185 στον Πειραιά και , τα 201 σε Θεσσαλονίκη, 64 στην Αχαΐα. Μεγάλο πρόβλημα έχει ο κεντρικό τομέας της Αθήνας με 220, ενώ 103 νέες μολύνσεις σημειώθηκαν..

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Η ισχυρή δημοκρατία, η πραγματική δημοκρατία, είναι μεγαλόψυχη, δίκαιη και ανθρώπινη

 


Η κυβέρνηση της Ν.Δ. παραβιάζει τις βασικές αρχές του κράτους δικαίου και της αστικής δημοκρατίας. Κωφεύει προκλητικά στα αιτήματα του νομικού κόσμου, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων,  της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, πανεπιστημιακών, καλλιτεχνών..

Δ. Καμπόσος: «Η προσπάθεια εκβιασμού των βιομηχανιών χυμοποιείας δεν θα περάσει! Μπορούν και πρέπει, να δεχτούν τα πορτοκάλια των παραγωγών!»

 


"Η ΔΕΥΑΑΡΜ,  έκανε ότι ορίζει ο νόμος για να σταματήσει την ρύπανση του Αργολικού κόλπου. Οι χυμοποιοί για να αποφύγουν το οικονομικό βάρος της λειτουργίας των βιολογικών τους , εκβιάζουν τον Δήμο μέσω των παραγωγών, λέγοντας πως έχει κλείσει τον «στρόφιγγα» η..

Ένας χρόνος κοροναϊού με (νέο) lockdown απελπισίας


Μαρίνα Αλεξανδρή

Έναν χρόνο μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα οι λοιμωξιολόγοι αναγνωρίζουν ότι το lockdown διαρκείας απέτυχε και εισηγούνται...

Ευρωλίγκα: δεν άντεξε ως το τέλος ο ΠΑΟ, ήττα από Άλμπα 74-65


Η απραξία των τριών εβδομάδων έπαιξε σημαντικό ρόλο για τον Παναθηναϊκό, που έμεινε από δυνάμεις στην τέταρτη περίοδο, ηττήθηκε από την Άλμπα στο Βερολίνο (74-65) και την είδε, να τον πιάνει στις εννέα νίκες.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς κι ο...

Αρνείται την ιατρική ανάνηψη ο Δημήτρης Κουφοντίνας – Διέκοψε την αντιβίωση


Ο επί 50 ημέρες απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας αφαίρεσε τον ορό αντιβίωσης, την μοναδική πηγή ενυδάτωσης που είχε και δήλωσε στους οικείους του, ότι σε περίπτωση απώλειας των αισθήσεών του δεν επιθυμεί ανάνηψη.

Ο καπιταλισμός έσκασε και δεν έχει καμία διάθεση να σταματήσει...


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο θα με βρει στο βουνό. Δεν παλεύεται αλλιώς.

Είναι κάπως παρήγορο, ότι ο πλανήτης είναι ένα μάτσο σκατά, αλλά από την άλλη δεν ήρθαμε σ’ αυτή τη ζωή για να δουλεύουμε και να τρώμε· άλλο που μόνο αυτό κάνουμε. Τι θέλετε να σας πω;

Ότι την ίδια μέρα που αποφασίστηκε η μη...

Lockdown: Στο «κόκκινο» η μισή Ελλάδα – Τι θα κρίνει το άνοιγμα του λιανεμπορίου 8 ή 16 Μαρτίου


Άλλη μία εβδομάδα παίρνει παράταση το lockdown στην Ελλάδα μέχρι τις 8 Μαρτίου, ενώ ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ποιες περιοχές μπαίνουν σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου («κόκκινο»), ποιες βγαίνουν αλλά και ποιες είναι στο «βαθύ κόκκινο».

Αυτή είναι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ φέτος


Απόστολος Λακασάς

Από 0,8 έως 1,20 είναι το εύρος μέσα στο οποίο μπορούν να κινηθούν τα Τμήματα, για να ορίσουν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό προβλέπει υπουργική...

Χρ. Δήμας: O Όμιλος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών θα καλύψει το κόστος 300 αντιδραστήρων τεστ αντισωμάτων για όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Κορίνθου


Ο υφυπουργός Τεχνολογίας Και Έρευνας Χρίστος Δήμας ανακοίνωσε σήμερα την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του,  των κυρίων Γιώργου και Βασίλη Αποστολόπουλου του Ομίλου Ιατρικού Κέντρου Αθηνών,για την κάλυψη του κόστους 300 αντιδραστήρων τεστ αντισωμάτων covid-19 για όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου..

Μείον 10 σύμβουλοι στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του νέου νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές


Μειωμένο κατά 10 μέλη προβλέπεται να είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου που θα αναδειχθεί στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν υπό το νέο θεσμικό πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό, μεταξύ άλλων..

Επιβεβαιώνει ο Περιφερειάρχης το καλό κλίμα της συνάντησης με την ΠΕΔ - Τι λέει η ανακοίνωση


Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του J.W. σχετικά με την συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και της ΠΕΔ για το θέμα της Πελοπόννησος, (διαβάστε εδώ)μέσα από την ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου η οποία αναφέρει τα εξής: 

Συνάντηση μιας ώρας, με αντικείμενο την επιδίωξη συνεννόησης για την “Πελοπόννησος” Α.Ε. – Αναπτυξιακή..