9 Φεβ 2011

Επίσκεψη της Καναδικής πρεσβείας στο δήμο Κορινθίων


Το πρωί της Τετάρτης, 9 Φεβρουαρίου, αποστολή της Καναδικής Πρεσβείας επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Κορινθίων  κ. Αλέξανδρο Πνευματικό. Η αποστολή  αυτή αποτελείτο από την Πρέσβειρα  κ. Dr Renata E. Wielgosz,  την κ. Allison Stewart  πολιτική σύμβουλο, τον κ. Brian Young  εμπορικό ακόλουθο..
και την  κ .Zoe Delibasis,  υπεύθυνη πολιτικών και δημοσίων σχέσεων της Πρεσβείας. 
 Ο Δήμαρχος καλωσόρισε την αντιπροσωπεία  της Καναδικής Πρεσβείας και τους  ενημέρωσε για τα προβλήματα και οι προοπτικές του νέου δήμου. Διερευνήθηκαν οι δυνατότητες πολιτιστικής συνεργασίας,  όχι μόνο λόγω της μεγάλης ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας της Κορίνθου αλλά και των πολλών  Ελλήνων  που διαβιούν και  δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον Καναδά. Επιπλέον, διερευνήθηκαν οι εμπορικές και οικονομικές  δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες συνθήκες  που δημιουργούνται από το εύρος  των αρμοδιοτήτων  των νέων «Καλλικρατικών»  δήμων όπως είναι ο  μεγάλος πλέον Δήμος Κορινθίων. Ο Δήμαρχος τόνισε τις προοπτικές ανάπτυξης του δήμου μας, έχοντας σαν εφαλτήριο την ιστορική και τουριστική δυναμική του τόπου μας, αξιοποιώντας το λιμάνι της πόλης μας αλλά και περιοχές αρχαιολογικού  ενδιαφέροντος όπως, η Αρχαία Κόρινθος, το Λέχαιο  και  ευρύτερα ο Ισθμός.
Η Πρέσβειρα κ. Wielgosz, αφού  ευχαρίστησε για την υποδοχή και την υπεύθυνη ενημέρωση τον Αλέξανδρο Πνευματικό, προγραμμάτισε να επισκεφθεί τους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Κορίνθου, να συναντηθεί με θεσμικούς παράγοντες της τοπικής κοινωνίας μας  και αργότερα την ίδια ημέρα, να δώσει διάλεξη στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.