12 Απρ 2020

Μετά την αποτυχία του Γιούρογκρουπ


του Κώστα Λαπαβίτσα

Η συμφωνία του Γιούρογκρουπ της 9ης Απριλίου δεν ήταν συμβιβασμός αλλά νίκη της σκληρής πλευράς της ΟΝΕ. Αμέσως μετά την ανακοίνωση έκανε την εμφάνισή της στα ΜΜΕ η γνωστή (και ανεξάντλητη) φιλολογία περί «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

Επισημάνσεις του Αγγελου Τσέκερη


Στο σημερινό μας φύλλο ένα πλούσιο ρεπορτάζ για το πώς περνάει την καραντίνα ο πρωθυπουργός

Αυτά τα Γιούρογκρουπ που γίνονται, θα γραφτούν με χρυσά γράμματα στην Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Μοιάζουν λίγο με το Γιούργοκρουπ, που κάναμε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Κορωνοϊός: 33 νέα κρούσματα, 2.114 συνολικά -Στους 98 οι νεκροί


Το υφυπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.114, εκ των οποίων το 56.9% αφορά άνδρες.
 Από αυτά, 542 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι...

Κον Τσιόδρα ενταύθα! Της Τζένης Σουκαρά


Τώρα, σοβαρά, θα μας πει κανείς τι ακριβώς να κάνουμε και πώς; 
Κύριε Τσιόδρα μου, πείτε τους πως όλοι εμείς που περπατάμε στην παραλία, είμαστε συντεταγμένοι με τις εντολές σας και με κανενός άλλου. Είπατε, και το ενθυμούμαι,πως χρειάζεται...

Η Αριστερά πέθανε, ζήτω η Αριστερά


Στάθης

Αποδεικνύεται για μιαν ακόμη φορά, καθότι έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, ότι η περίφημη «αόρατη χειρ των αγορών» είναι ένοπλη. 

Ξύπνησα μικρομεσαία!


Νόρα Ράλλη

Μ' αυτά που ζούμε, του καθενός τού τη βαράει κι αλλιώς: Άλλος ξυπνάει χαρούμενος, άλλος αγχωμένος, άλλος ήρεμος, άλλος ξυπνάει και δε λέει να ξυπνήσει, κάποιοι δεν ξυπνάνε και καθόλου - αιωνία τους η μνήμη και καλά στερνά στους ζωντανούς. Ε, εγώ σήμερα ξύπνησα μικρομεσαία. Μου δίνει στα νεύρα, αλλά δεν μπορώ να τ' αποφύγω.

Σεισμός 3,2 στην Περαχώρα αισθητός σε όλη την Κορινθία


Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν δυο ώρες ταρακούνησε την Κορινθία. Η δόνηση αυτή τη φορά είχε επίκεντρο κοντά στην Περαχώρα του δήμου Λουτακιου - Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων και εστιακό βαθος 2 χιλιομέτρων.
Δεν έχουν σημειωθεί ζημιές."Όλα καλά" σημειώνει...

Διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών για τα μέτρα στήριξης


Σε διευκρινήσεις για επιχειρήσεις και εργαζόμενους, σχετικά με την ένταξη τους στα μέτρα στήριξης, που έχουν παρθεί ή θα νομοθετηθούν το επόμενο διάστημα, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, μετά από καταγγελίες και ερωτήματα πολιτών και φορέων.

ΕΕ: Σε έξι μήνες το Ταμείο Ανάκαμψης, πιθανή «κοινή έκδοση χρέους» 500 δισ.


Το πακέτο μέτρων των 540 δισ. ευρώ που συμφώνησε την Πέμπτη το Eurogroup αφορά στην αντιμετώπιση του άμεσου οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού, δηλαδή το αυξημένο κόστος για δαπάνες υγείας και τις τεράστιες δαπάνες για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων λόγω των προληπτικών μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων.

"Nα προετοιμαστούμε για δεύτερο κύμα το φθινόπωρο"...


Προειδοποίηση καθηγητή του Γέιλ...

Η έλευση του καλοκαιριού ενδεχομένως να ανακόψει λιγάκι την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, προβλέπει ο διακεκριμένος Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου του Γέιλ, Νικόλας Χρηστάκης. Ωστόσο, προβλέπει, ότι, εν αντιθέσει με άλλες πανδημίες, ο...

Ξαναμένουμε σπίτι


Τρεις εβδομάδες τώρα, ακούμε, πόσο σημαντικό είναι να μείνουμε σπίτι και ότι σε δυο εβδομάδες θα κριθούν όλα.
Εδώ και τρεις εβδομάδες, περιμένουμε να περάσουν άλλες δυο, για να κριθούν όλα.

Ο αστυνομικός της πολιτικής προστασίας μας μαλώνει 1-2 φορές τη βδομάδα, αφού έχει πάρει την πάσα από κάποιο ρεπορτάζ, για να μας...

Κορωνοϊός: Νέες εντάξεις στα 800 ευρώ –Ποιοι δικαιούνται το επίδομα


Διευρύνεται η λίστα ΚΑΔ επιχειρήσεων προκειμένου περισσότεροι εργαζόμενοι να δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ.
 Το επίδομα των 800 ευρώ θα δοθεί...

Τσιόδρας: Ελπιδοφόρα μηνύματα από ενδοφλέβιο φάρμακο -Θα είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα


Ο Σωτήρης Τσιόδρας ερωτήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας αν η Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα για το φάρμακο φαβιπιραβίρη, στο οποίο ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει -μεταξύ 20 χωρών- και η Κύπρος.