13 Μαΐ 2021

Κυριαρχεί στην Πελοπόννησο με 80,17% η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού


Ολοκληρώθηκε από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, η γονιδιωματική ανάλυση σε 212 δείγματα επιλεγμένα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 09 Απριλίου έως 04 Μαΐου 2021. Από τον έλεγχο των 212 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 198 δείγματα με στελέχη..

Κώστας Αρβανίτης: Με χυδαία «ευελιξία» καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα


 Δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία / The Left και μέλους της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ, Κώστα Αρβανίτη, για το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη:

Εχθές, ο κ. Χατζηδάκης, παρερμηνεύοντας εσκεμμένα τις ευρωπαϊκές οδηγίες στις οποίες αναφέρθηκε και αποκρύπτοντας σημαντικά στοιχεία, παρουσίασε..

Κυριάκος Μητσοτάκης / «Να υπάρξει πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών»


Οι προεκλογικές κραυγές της Νέας Δημοκρατίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ανήκουν στο μακρινό παρελθόν, όπως φάνηκε από τη συνάντηση που...

Ισχυρή ανάπτυξη «βλέπει» η Κομισιόν για την Ελλάδα


Ειρήνη Χρυσολωρά

Καλά νέα για την ανάπτυξη στη χώρα έκρυβαν οι χθεσινές ανοιξιάτικες προβλέψεις της Κομισιόν, αλλά παράλληλα χτύπησαν προειδοποιητικά καμπανάκια, για τη δημοσιονομική επιδείνωση που έφερε η πανδημία και τα μέτρα στήριξης.

Η κάνναβη ζαλίζει τη ΝΔ

 


Θοδωρής Καραγιαννίδης

Ελάχιστοι στη ΝΔ ευχαριστήθηκαν με τα εύσημα που απέδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης στον Νίκο Καρανίκα, που ως σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα είχε βρεθεί στο...

Κορωνοϊός: Στα 2.167 τα νέα κρούσματα, 683 οι διασωληνωμένοι και 55 θάνατοι. Σημαντική πτώση κρουσμάτων στην Κορινθία.


Στις 293 οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας - 924 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική και 169 στη Θεσσαλονίκη - 127 στην Αιτωλοακαρνανία

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε, ότι τα νέα εργαστηριακά...

Ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων

 


Tο επίσημο χρονοδιάγραμμα ανοίγματος των οικονομικών δραστηριοτήτων που παραμένουν κλειστές λόγω του lockdown, ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης:

«Όπως είχα δεσμευθεί από την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώνουμε έναν πλήρη πίνακα ενάρξεως των δραστηριοτήτων που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει..

Η ξαφνική και ατυχής πρόταση Μπουτρούγκα

 


Με μια "περίεργη" κίνηση ο Γιάννης Μπουντρούκας, ο επικεφαλής της Πελοποννησιακής Συμμαχίας, που από την εποχή που έγινε έμμισθος συνεργάτης και σύμβουλος του Περιφερειάρχη, δεν ακούστηκε ποτε στις συνεδριάσεις του σώματος,εξέδωσε ανακοίνωσε για την ..αναβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Και μάλιστα προτείνει την σύσταση ενός άτυπου οργάνου..

Η Φώφη Γεννηματά επιστρέφει στην προοδευτική διακυβέρνηση

Μετά από μήνες αποχής από κάθε αναφορά στην προοδευτική διακυβέρνηση, που προκάλεσε κύμα επιθέσεων εναντίον της από το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, η επικεφαλής...

Με βαθιά περιφρόνηση στην εργασία


Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στην κυβέρνηση, ότι έχει αποκτήσει απαράμιλλες δεξιότητες στον εξωραϊσμό της πραγματικότητας και στην προβολή της πολιτικής της ως...

Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης βγάζει από τη ναφθαλίνη τον Ρήγκαν και τη Θάτσερ


«Η Ελλάδα δεν θα έχει προοπτική με μείωση μισθών αλλά με αύξηση της παραγωγικότητας και επένδυση στην καινοτομία» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με τον δημοσιογράφο της Καθημερινής, Πέτρο Παπακωνσταντίνου.

Στέφανος Τσιτσιπάς: "Άλωσε" τη Ρώμη και τώρα... Τζόκοβιτς!


O Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε έναν ακόμα φανταστικό αγώνα στη Ρώμη, κέρδισε με 2-0 σετ τον πολύ φορμαρισμένο και "γηπεδούχο" Matteo Berrettini και έκλεισε έναν πολυαναμενόμενο προημιτελικό με τον Novak Djokovic!

Δήλωσε Ενδιαφέρον για τα Σεμινάρια Κατάρτισης «Τεχνικού Φυσικού Αερίου»


Το Επιμελητήριο Κορινθίας στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας με την εταιρεία διανομής ελληνικού φυσικού αερίου HENGAS (Hellenic Natural Gas Distribution) προτίθεται να διοργανώσει σεμινάρια κατάρτισης με θέμα «τεχνικός φυσικού αερίου». 

Το πρόγραμμα αφορά τους επαγγελματίες τεχνικών ειδικοτήτων (όπως υδραυλικούς, μηχανικούς και άλλες ειδικότητες) και είναι ΔΩΡΕΑΝ. Οι συμμετέχοντες μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβουν την σχετική πιστοποίηση.  Και με αυτή την πιστοποίηση, θα μπορούν να εργαστούν σε ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα της..

Η Ερμιονίδα καλωσορίζει το άνοιγμα του Τουρισμού

 


Καλωσορίζουμε επίσημα το άνοιγμα του Τουρισμού, προβάλλοντας τις εναλλακτικές μορφές του. Βγαίνουμε ζωντανά το Σάββατο 15 Μαΐου στις 10 το πρωί, από την Μονή Αυγού αποπνέοντας το αίσθημα ελευθερίας της Πελοποννήσου, εκπροσωπώντας την Αργολίδα από την πανέμορφη Ερμιονίδα.

Ξεκινάμε με τον περιπατητικό τουρισμό και το mountain bike, από το ενεργειακό αυτό σημείο και στην συνέχεια προβάλλουμε και άλλες θεματικές ενότητες Τουρισμού..

Ο λόγος που πρέπει να φοράνε μάσκα οι εμβολιασμένοι

 


Την ανάγκη να δοθούν προνόμια στους εμβολιασμένους στο προσεχές διάστημα επισήμανε ο πνευμονολόγος εντατικολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Το μεγάλο υγειονομικό στοίχημα είναι τι θα γίνει Ιούνιο και Ιούλιο με τα εμβόλια. Από το 50% της εμβολιαστικής..

Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου

 


Με μεγάλη συμμετοχή, παρά τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η επιχειρηματικότητα της περιοχής και τα υποχρεωτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, διεξήχθησαν εχθές και προχθές οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου.

Συγκεκριμένα η προσέλευση των..

Lockdown: Πώς θα ταξιδεύουμε στα νησιά από 14 Μαΐου - «Πρεμιέρα» για το ελληνικό «πράσινο» πιστοποιητικό

 


Προκειμένου να προστατεύσουμε τα νησιά μας κατά τον επόμενο ενάμιση μήνα, θα εφαρμοσθεί από τις 14 Μαΐου στα ταξίδια προς τα νησιά η ελληνική εκδοχή του «πράσινου πιστοποιητικού», ανέφερε κατά την ενημέρωση της Τετάρτης ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

Μνημόνιο Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το Πάντειο Πανεπιστήμιο για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Mediterranean Studies"

 


Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) του Παντείου Πανεπιστημίου, ανακοινώνουν την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με αντικείμενο την υλοποίηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Mediterranean Studies.Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών..

Εστίαση: Πώς θα δοθούν οι ενισχύσεις ύψους έως 100.000 ευρώ, ποιοι οι δικαιούχοι -Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα



 Σε θέσεις ετοιμότητας για το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης μπαίνουν οι επιχειρήσεις της εστίασης.

Χθες, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης ανακοίνωσε σε ανάρτησή του πως υπεγράφη η απόφαση για την ενίσχυση των επιχειρήσεων εστίασης.

Με ένα self test στα σχολεία από τη Δευτέρα -Με self test οι εξετάσεις στα Πανεπιστήμια


Τις νέες οδηγίες για τη λειτουργία των σχολείων και πανεπιστημίων ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για τη χαλάρωση των μέτρων από την Παρασκευή, το υπουργείο Παιδείας, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, αποφάσισε..

Τοπικό Σύστημα Υγείας: Θεράπων ζωής το Δημοτικό Συμβούλιο και Ιατρικό προσωπικό - του Γρηγόρη Κλαδούχου


 Η τοπική κοινωνία είναι δυνατόν να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της;
Πώς μπορεί, όταν αυτοί που διευθύνουν τα δημοτικά πράγματα υστερούν σε γνώση και θέληση; Πρώτος πόρος για μια κοινωνία είναι η ικανότητά της να ερμηνεύει, να αξιολογεί, να αποφασίζει μέσα από τους θεσμούς που έχει συγκροτήσει.

Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Αρβανίτη στην Κορινθία την Παρασκευή 14 Μαϊου


Η μάχη για το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεχίζεται με αμείωτη ένταση σε όλα τα μέτωπα, με διαδικτυακές εκδηλώσεις αλλά και επισκέψεις – συζητήσεις στους χώρους εργασίας, στην αγορά και στα εργατικά κέντρα.  Σε συνέχεια της ιδιαίτερα επιτυχημένης διαδικτυακής..