5 Μαρ 2013

Καταργείται το μέτρο της υποχρεωτικής συλλογής αποδείξεων από το 2014


Την κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτική συλλογής αποδείξεων θα προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή η Κυβέρνηση το Μάιο.

Η τρόικα θεωρεί αναποτελεσματικό και γραφειοκρατικό το μέτρο της συλλογής....

Τίνος είναι η κρίση;


Ακούγεται και γράφεται με επιμονή σε ΜΜΕ υψηλού  μνημονιακού φρονήματος, ότι η κρίση που διερχόμαστε ως χώρα δεν είναι ταξική, αλλά ολοσχερώς εθνική. Η άποψη διατυπώνεται κυρίως ως απάντηση στην αντίστροφη ανάλυση των κομμάτων της Αριστεράς, η οποία με τη σειρά της κυμαίνεται από την αντίληψη, ότι όλα εξελίσσονται βάσει «σχεδίου της πλουτοκρατίας...

Αιματόεν έλκος. Του Γιάννη Τριάντη


Ο δεύτερος θάνατος των παιδιών που χάθηκαν στη Λάρισα είναι γεγονός. 
Ασεβείς πολιτικάντηδες, επιπόλαιοι τηλεκάλαμοι και ανοξείδωτοι σχολιαστές πασχίζουν μέρες τώρα να αποσυνδέσουν το θλιβερό συμβάν από τη βασική γενεσιουργό αιτία του: την εγκληματική τυφλότητα των ιθυνόντων στο θέμα του οικιακού πετρελαίου. Την...

Τσίπρας: Το πρόβλημα είναι πως δεν φορολογούνται οι πλούσιοι


«Το πρόβλημα είναι πως δεν φορολογούνται οι πλούσιοι» δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση των προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το φορολογικό. 
Όπως επισήμανε, βασικοί πυλώνες μιας ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης είναι η δημιουργία περιουσιολογίου, η

Ένα Μουσείο για το ανθρώπινο σώμα!


Το πρωτοποριακό αυτό μουσείο βρίσκεται στην Ολλανδία και ονομάζεται «Corpus Museum for Ηuman Βody», αποτελώντας ένα καινοτόμο project σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης του ανθρώπινου σώματος και των λειτουργιών του από τον ίδιο τον άνθρωπο.
Στην ουσία είναι ένα γιγαντιαίο ανθρώπινο σώμα, ενώ κάθε χώρος του Μουσείου αποτυπώνει με τον πλέον...