1 Μαΐ 2021

Ανάσταση - του Γιάννη Σώκου

 



Ναταν, Χριστέ μου, στην ανάταση

 του νου και της ψυχής προς τον σταυρό

να κλείσω μέσα την ανάσταση

τον δρόμο για τον τάφο σου να βρω.

Ανάσταση στην Ιβήρων - Του Πέτρου Θωμαϊδη

 


Μεγάλο Σάββατο, 9 το βράδυ. «Ευλογητός» στην Παννυχίδα της Αναστάσεως. Και πώς αρχίζει η Παννυχίδα; Με την ανάγνωση όλου του Βιβλίου των Πράξεων των Αποστόλων (!). Πέτρος, Ιωάννης, Φίλιππος, Στέφανος, Βαρνάβας, Παύλος, ως μάρτυρες και έμψυχες απτές «εμπράγματες» αποδείξεις της Αναστάσεως του Χριστού.

1.391 τα νέα κρούσματα / Στα νούμερα "σταδιακής απελευθέρωσης" η Κορινθία, "πορτοκαλί" δήμοι η Κόρινθος και η Τρίπολη


 Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.391, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 346.422 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Αναψε το Αγιο Φως στον Πανάγιο Τάφο -Το απόγευμα στην Ελλάδα, με ταπεινότητα και όχι με τιμές αρχηγού κράτους


Σε λίμα κατάνυξης και λαμπρότητας, τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός. Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ΄ εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα 33 κεριά και μετέδωσε το Άγιο Φως στους προσκυνητές που παρίσταντο..

Mε ιδιαίτερη κατάνυξη φέτος η περιφορά του Επιταφίου στον Απόστολο Παύλο Κορίνθου

 


Με μεγάλη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε χθες η περιφορά Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου. Οι Κορίνθιοι συντεταγμένα προσήλθαν στην εκκλησία τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας κατά του Κορωνοϊού και στάθηκαν έξω όπου είχαν τοποθετηθεί..

Εργασιακό νομοσχέδιο / Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στους δρόμους


Ανδρέας Πετρόπουλος

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στους δρόμους και τις πλατείες για να συναντηθεί και να συμπαραταχθεί με τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, που απειλείται από το αντεργατικό νομοσχέδιο...

Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων 45-49 ετών


Ανοίγει σήμερα, Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου, η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19, για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 45-49, έτσι ώστε να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια...

Τί ξέρουμε έως τώρα για τα εμβόλια;


Κωνσταντίνος Λάππας

Σχεδόν πέντε μήνες μετά την πρώτη έγκριση του εμβολίου της σύμπραξης Pfizer-BioNTech, έξι είναι τα εμβόλια κατά της Covid-19 που έχουν αξιοποιηθεί σε μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες ανά τον κόσμο.

Η Ζωή εν Τάφω σηκώνει κάθε μέρα το σταυρό της.


Οι πόνοι της γέννας δε λογίζονται πόνοι

Ούτε το ξέσκισμα στα νεφρά ούτε οι μαχαιριές στο υπογάστριο.

Όταν ξεμπουκάρει η επιτόκια πλημμύρα και μαζί η βιασύνη της ζωής, που χόρτασε αμνιακή θάλασσα και θέλει να δει τον ήλιο, οι πόνοι γίνονται αέρας και ξεχνιούνται.

Η ανάπτυξη δεν είναι το φάρμακο αλλά η ασθένεια


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Μετά την ομιλία του Joe Biden (που συμπλήρωσε 100 μέρες στο οβάλ γραφείο) η οποία δεν ενθουσίασε ιδιαίτερα …κοινό και κριτικούς, ίσως είναι λίγο νωρίς για συμπεράσματα, αλλά ας πούμε, ότι σηματοδοτεί μια...

Πώς θα κάνουμε Ανάσταση: Τα μέτρα στις εκκλησίες, τι ώρα ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας


Διαφορετική θα είναι φέτος η ημέρα της Ανάστασης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Φέτος το «Χριστός Ανέστη» θα ακουστεί στις 21:00 αντί τα μεσάνυχτα, με τους πιστούς να καλούνται, να τηρούν...