27 Σεπ 2010

ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Eλλάδα: "Απελπιστικά δύσκολη η θέση της Ελλάδας" δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπ. Επενδύσεων - "Το μνημόνιο βαίνει προς αναθεώρηση καθώς δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι" συμπλήρωσε ....

Π.ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ:ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ FULGOR

«Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010, στις 12.30 μμ, θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση για το θέμα της FULGOR στο υπουργείο Εργασίας»,  ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας  και Βουλευτής Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης .

Σχετικά με την τριμερή συνάντηση ο κ. Μπεγλίτης σημειώνει τα εξής:

ΑΛ.ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ,ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει πάρει τα χειρότερα μέτρα που έχουμε γνωρίσει ποτέ και θα έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες στο λαό και τη χώρα τόνισε σε σημερινή συνέντευξη τύπου η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη και στα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ και στις εξαγγελίες για την Παιδεία στους Δελφούς.

ΣΠΙΤΙΚΑ "ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ" ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Κάνετε γαργάρες με αλατόνερο όταν πονάει ο λαιμός σας; Μήπως πίνετε μία κούπα ζεστό γάλα για να κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ; Οι περισσότεροι από εμάς καταφεύγουμε κάποια στιγμή σε «συνταγές» της γιαγιάς μας για να νιώσουμε καλύτερα – και αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκην κακό....

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Γ. ΓΚΙΩΝΗΣ: ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ


Στα εγκαίνια του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας από το «Χαμόγελο του Παιδιού» παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γιώργος Γκιώνης, το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας ανακοίνωσε το υπ. Οικονομικών καταργώντας το κριτήριο της παλαιότητας και υιοθετώντας το κριτήριο του κυβισμού αλλά με πιο αναλογικό τρόπο.

Παράλληλα, ενσωματώνεται στα τέλη ο ειδικός φόρος μεγάλου κυβισμού.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι αλλαγές αυτές προκαλούν μείωση των τελών κυκλοφορίας για 3,2 εκατομμύρια κατόχους αυτοκινήτων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της κυβέρνησης έχει ως εξής:

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΦΕΥΓΟΥΝ (Οι Επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά)



Τα φρουτάκια έρχονται και τα πρόστιμα φεύγουν ..


Στην χώρα του παραλόγου ,όλα μπορούν να συμβούν..
Ο λαός το έχει εμπεδώσει ,το έχει βιώσει , πολλάκις έχει υπάρξει και πρωταγωνιστής!
Ο αιφνιδιασμός και η έκπληξη οπισθοχωρούν με το πέρασμα του χρόνου και οι εναπομείναντες άφωνοι με τα πεπραγμένα τούτου εδώ του τόπου , συνήθως είναι οι Ευρωπαίοι ..
Τα καμώματα της χώρας τα βλέπει η Ευρώπη και γελά ,αναγνώστη μου !

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΣΟΛΟΜΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ

Θα είναι ίσως η πρώτη φορά που γενετικά τροποποιημένα ζώα θα μας σερβίρονται αυτούσια με την έγκριση της πολιτείας.
Η αρχή φαίνεται πως θα γίνει με ψάρια, αν τελικώς η FDΑ των ΗΠΑ επικυρώσει την πρώτη της θετική εκτίμηση ότι «δεν συντρέχουν λόγοι ασφαλείας»

Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΠΕΝΙΧΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ από τη μία, μεγάλες ακίνητες περιουσίες και υψηλές καταθέσεις από την άλλη. Η κραυγαλέα αυτή αντίφαση που προκύπτει από την ανάγνωση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των «300» της Βουλής, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα,
προβληματίζει το ίδιο το πολιτικό σύστημα καθώς θέτει εν αμφιβόλω την αποτελεσματικότητα του θεσμού που καθιερώθηκε το 1964 με τον νόμο 4351 που είχε τον τίτλο «Περί προστασίας της τιμής του πολιτικού κόσμου».

ΠΑΣΟΚ :ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Ανησυχία προκαλεί στο Μαξίµου η κατάσταση στην Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΠΑΣΟΚ. Με αφορµή µάλιστα όσα  συνέβησαν στην Επιτροπή Οικονοµικών Υποθέσεων, εκφράζονται προβληµατισµοί για το πώς θα λειτουργήσει η  Κοινοβουλευτική Οµάδα του κυβερνώντος κόµµατος κατά την κοινοβουλευτική περίοδο που αρχίζει στις 4 Οκτωβρίου.

ΝΔ:ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Ο ένας με κάθε ευκαιρία τραβά τη δική του διαχωριστική γραμμή απέναντι στη γαλάζια  εκστρατεία κατά του Μνημονίου. Ο άλλος παρακολουθεί από απόσταση ασφαλείας τη στρατηγική  που έχει χαράξει η Ρηγίλλης και τις προτάσεις περί μηδενισμού του ελλείμματος εντός του 2011.
Στους κομματικούς διαδρόμους είναι πλέον κοινό μυστικό ότι οι δύο αντιπρόεδροι της Ν.Δ., Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, αισθάνονται άβολα στο «αντιμνημονιακό» κοστούμι που έραψε η κομματική ηγεσία...

ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΑΝ/ΜΙΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΦΟΙΤΗΣΗ

Ευκολότερη εισαγωγή στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ καθώς  οι φοιτητές θα εισάγονται σε σχολές ή ακόμα και σε  πανεπιστήμια (π.χ. στο Πάντειο) αντί σε τμήματα όπως τώρα.
Δυσκολότερη όμως η αποφοίτηση, καθώς θα κρίνονται βάσει των επιδόσεών τους μέσα στα ιδρύματα και δεν θα μπορούν πια να μετατρέπονται σε «αιώνιους», όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ -ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ -ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕ ΑΚΙΝΗΤΑ.ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

Δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, υπάλληλοι υποθηκοφυλακείων και τραπεζικοί υπάλληλοι είναι μπλεγμένοι στο κύκλωμα απατεώνων, με τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής να βρίσκεται σε ίχνη τους εδώ και πολλούς μήνες.

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Την κήρυξη απεργίας την Τετάρτη αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας κινητοποίησης κατά των μέτρων λιτότητας που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη.

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Τη διασαφήνιση ότι κανένας πολίτης δεν θα κληθεί να πληρώσει ακριβότερα τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με πέρυσι παρέχουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε μεσοσταθμικές αυξήσεις έως 15% στα τέλη κυκλοφορίας του 2011, κύκλοι του υπουργείο Οικονομικών παρέπεμπαν σε πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, σύμφωνα με τις οποίες «κανείς δεν θα κληθεί να πληρώσει περισσότερα από πέρυσι».