10 Μαΐ 2016

Η αλήθεια για τις αποφάσεις του Eurogroup

  
Θέμης Τζήμας

Eπειδή η ψευδολογία πρέπει να έχει ένα όριο και κυρίως επειδή τα όσα αυτές τις μέρες αποφασίζονται, θα έχουν μακρόχρονες επιπτώσεις, ας δούμε τι όντως ανακοινώθηκε από το Eurogroup, ώστε να ξέρουμε, τι πραγματικά πρόκειται να γίνει.

Και τα μνημόνια έπεφταν ράιτ θρου


Από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου έχουν περάσει μόλις οκτώ μήνες. Από του Ιανουαρίου δεκαπέντε. Μέσα από τη βουλή έχει προλάβει να περάσει μόλις ένα μνημόνιο και κάτι. 
Έξω από τη βουλή όμως τι περνάει;

Την Κυριακή το βράδυ, η ψυχή του μνημονίου, το ασφαλιστικό, πέρασε από την βουλή βάζοντας στον...

Στα σύννεφα χωρίς αλεξίπτωτο - Γράφει η Τζένη Σουκαρά


 «Σήμερα είναι μια μέρα σημαντική. Και είναι σημαντική, διότι μετά από έξι χρόνια διαρκών περικοπών, κακών ειδήσεων και σκληρής λιτότητας είχαμε επιτέλους καλές ειδήσεις»

 Με τη φράση αυτή άρχισε την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός των εξαντλητικών διαπραγματεύσεων αλλά του ιδίου αποτελέσματος με τους προκατόχους του, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις του Eurogroup..

Η αρχαία Νεμέα από ψηλά: Από τον αρχαιολόγο Στήβεν Μίλλερ [βίντεο]


Μία σπουδαία περίπτωση ανθρώπου που τρέφεται με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

Αμερικανός. Ζεί και εργάζεται στη Νεμέα. «Δεν τη διάλεξα, με διάλεξε» θα σου πει αν τον ρωτήσεις. Το 2005 με προεδρικό διάταγμα ο Στέφανος (πλέον) Μίλλερ, πολιτογραφήθηκε Έλληνας υπήκοος.

Ποιο ασφαλιστικό; Rally σου λέω! - Tης Χριστίνας


Ασφαλιστικό; Νέα μέτρα που θα αποτελειώσουν την κοινωνία; 

Όχι αγάπη μου, που θα έλεγε και η Μαλβίνα! 

Όλα τούτα διόλου δεν θα μου χαλάσουν το κέφι! 

Εγώ στο Acropolis θα πάω, θα πάω, θα πάω! 

 
Τι κι αν το χασε ο νομός που εκπροσωπώ στο Κοινοβούλιο;...

«Η χώρα των ηττημένων»


Του Στάθη
Θραύσματα, θρύψαλα, συντρίμμια, είναι νωρίς ακόμα, μόλις κατακάτσει ο κουρνιαχτός, ο καθένας και όλοι μαζί θα αρχίσουμε να βλέπουμε ποια κομμάτια χάσαμε και ποια θα χάσουμε ακόμα. Η Ελλάδα μετά την υπερψήφιση της Σκύλλας του Ασφαλιστικού και της Χάρυβδης του φορολογικού είναι μια άλλη χώρα διά χειρός Τσίπρα.
Ηταν ήδη μια άλλη χώρα διά χειρών Παπανδρέου και Σαμαρά, τώρα διά χειρός Τσίπρα το χείριστο εγκαθίσταται για πολλά χρόνια στο Πραιτώριο κι από ’κεί θα μοιράζει παιγνίδι.

Πράσινη ανάπτυξη ή σκουπιδοκαταδίκες και αδιέξοδα;


Άρθρο του Ν. Αποστολόπουλου, Λέκτορα στο πανεπιστήμιο Πλίμουθ της Αγγλίας

 
Για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί, κατά καιρούς, διάφοροι σχεδιασμοί.

 Έχουν ανακοινωθεί με κάθε επίσημο τρόπο από κυβερνητικούς παράγοντες, με τη διαφορά ότι ο κάθε νέος σχεδιασμός ανέτρεπε τους προηγούμενους....

«Ποιούν τη νήσσαν Ανδρικόπουλος και Βουλευτές!» - Της Χριστίνας


Δεν χαρίστηκε σε κανέναν ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας για την ανατροπή στο Δήμο Κορινθίων Παναγιώτης Ψηλογιαννόπουλος, χθες,  κατά την διάρκεια της συμβολικής κατάληψης της Αντιπεριφέρειας Κορινθίας, μια μορφή διαμαρτυρίας για τα όσα κατεγράφησαν ως εξελίξεις στο ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης. 

Οι όροι για να κλείσει η αξιολόγηση. Και οι μισθοί στον «αυτόματο κόφτη»

 
Σήμα  για επισφράγιση του τελικού deal με τους δανειστές και ολοκλήρωσης της αξιολόγησης στο  Εurogroup της 24ης Μαίου έστειλαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.

Το σχέδιο συμφωνίας, που περιέγραψε ο Γερούν Νταίσελμπλουμ και περιγράφεται στο

Το Ίντερνετ της “πραγματικής ζωής” σε ένα μικρό ιταλικό χωριό!


Τo Civitacampomarano είναι ένα μικρό χωριό στην επαρχία Campobasso με μόλις 400 κατοίκους, κυρίως ηλικιωμένους. Σε αυτό το χωριό, που είναι πλούσιο σε λαϊκές παραδόσεις, το Ίντερνετ είναι σχεδόν άγνωστο: τα κινητά τηλέφωνα δύσκολα δουλεύουν και η σύνδεση δεδομένων είναι σχεδόν ανύπαρκτη.