24 Νοε 2012

Πόσο θα θέλατε να ζήσετε;


Της ΜΑΡΩΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
Αν είχατε τη δυνατότητα να επιλέξετε, πόσο μεγάλο ή σύντομο θα θέλατε να είναι το πέρασμά σας από τη ζωή; 

Είναι ένα ερώτημα που δεν τίθεται συχνά, ίσως επειδή δεν είναι ευχάριστο ή επειδή δεν είναι και τόσο εύκολο να απαντηθεί.

Εκλογές «δημοψήφισμα ανεξαρτησίας» στην Καταλονία


Την Κυριακή στην Καταλονία ανοίγουν οι κάλπες για την εκλογή μιας νέας περιφερειακής κυβέρνησης. 
Το αποτέλεσμα των εκλογών ενδέχεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην Καταλονία αλλά και στην ευρύτερη Ισπανία.
Όπως αναφέρει το Reuters, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, πως οι περισσότεροι Καταλανοί θα ψηφίσουν κόμματα...

«Ο Αλαβάνος πρέπει να γυρίσει στο κόμμα»


«Ο Αλέκος Αλαβάνος πρέπει να βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ», είναι το μήνυμα που στέλνει προς την ηγεσία του κόμματος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο κ. Λαφαζάνης.....

Ο Τατσόπουλος επιτίθεται στους συντρόφους του, στο left.gr και στην Αυγή - "Δεν είμαι ομοφοβικός επειδή δήλωσα ότι πήγα με τη μισή Αθήνα"


"Ξεχειλίζει" η οργή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το σάλο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά τους μετά την περιβόητη δήλωση ότι έχει πάει με τη μισή Αθήνα. Μάλιστα ο κ. Τατσόπουλος ανήρτησε κι άλλο σχόλιο στην προσωπική του σελίδα στο facebook και συτή τη φορά εκτοξεύει κατηγορίες και προς συντρόφους του!.....

ΚΚΕ: Να τη χαίρεστε την Ευρωπαϊκή σας Ένωση!


«Σε όλους αυτούς που για δεκαετίες έχουν ταράξει στο ψέμα τους εργαζόμενους και συνεχίζουν ανερυθρίαστα να τους εμπαίζουν και να τους τρομοκρατούν, μία απάντηση υπάρχει: Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή σας Ένωση "της αλληλεγγύης, της σύγκλισης, της κοινής ανάπτυξης". Να τη χαίρεστε».

Περί χρόνου σκιάς...


Του Στάθη
Στην Ελλάδα όταν δεν θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα το αναθέτεις σε επιτροπή!

Σε επιτροπή, λοιπόν, ανέθεσαν και τα τρία κυβερνητικά κόμματα τις μεταξύ των σχέσεις - και, κατ’ επέκτασιν, το κυβερνητικό έργο (τρομάρα του).

Ένας μικρός Μήτσος στο Eurogroup.


Του Μάνου Χωριανόπουλου
Ένας από τους (καλύτερους) δέκα μικρούς Μήτσους του Λάκη Λαζόπουλου, όταν ο ηθοποιός προτιμούσε να δημιουργεί, από το να κολακεύεται από το εύκολο χειροκρότημα, ήταν ο "ανθρωπάκος". 
O ήρωας, που δεν τολμούσε ποτέ να πει αυτό που...

Μπάσκετ - Ευρωλίγκα: Καντού - Παναθηναϊκός 69 -71

  
Παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήμα και κυρίως τα 22 (!) λάθη του, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει νικητής από την Ιταλία με 71-69 κόντρα στην Καντού και ουσιαστικά «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκα. 
Έχοντας κορυφαίο τον Μάικ Μπράμος, ο οποίος πέτυχε 21 πόντους με 7/9 τρίποντα ένα εκ των οποίων ήταν...

Ουρανοξύστης 838 μέτρων μέσα σε… τρεις μήνες!


Ο ψηλότερος ουρανοξύστης του κόσμου θα είναι κινέζικος, θα έχει ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάρτιο και… δεν έχει αρχίσει ακόμα να κατασκευάζεται! 
Εν ολίγοις, στους Κινέζους δεν φτάνει που με το ύψος των 838 μέτρων θα πάρουν το ρεκόρ από τον ουρανοξύστη «Burj Khalifa» 828 μέτρων, αλλά θα συντρίψουν και το χρονικό διάστημα που απαιτείται...

Πόσο ακόμα; Του Φάνη Κουρεμπέ


Παρά τα χάλια της οικονομίας μας, η Ελλάδα έχασε 1,162 δις ευρώ την προηγούμενη πενταετία (2007-2012), από επιστροφές κονδυλίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω «κακής εφαρμογής» αγροτικών προγραμμάτων, χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ποσό αυτό αποτελεί το 28% των συνολικών ποσών που επιβλήθηκαν ως ποινές, στο σύνολο των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το ίδιο διάστημα!.....