7 Ιουλ 2021

Η δικτατορία των «υγιών» ελίτ


Από Ρούντι Ρινάλντι

Με πλήρη σεβασμό προς τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν μέσα στην πανδημία, προς τους συνανθρώπους που αρρώστησαν και πέρασαν μια μεγάλη δοκιμασία, προς όλους τους συνανθρώπους που ζουν με τον φόβο μην αρρωστήσουν, αλλά και όσους έχασαν...

Αντωνία Μπούζα: Φάκελος κουνούπια, φάκελος δακοκτονία, φάκελος έργα, φάκελος αντιπλημμυρικά - ίσον ΜΗΔΕΝ

  


Αργά είναι τα αντανακλαστικά της Περιφερειακής Αρχής  Νίκα , με αποτέλεσμα τις χαμηλές αποδόσεις όλης της ομάδας  του, στα σοβαρά, επείγοντα και αναγκαία για την πορεία του τόπου έργα.

Όταν ο Περιφερειάρχης κ.Παναγιώτης Νίκας, αναλώνεται μόνο στην..

Διαφημίσεις και στον ύπνο μας σχεδιάζουν οι εταιρίες


Μαριάνθη Πελεβάνη

Διαφημίσεις και στον ύπνο μας θέλουνε να βλέπουμε οι εταιρίες και ήδη αξιοποιούν την τεχνολογία προς αυτόν το σκοπό.

Ακούγεται αδιανόητο, δυστοπικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο για τους μαρκετιαρς είναι απλώς «μια μορφή διαφήμισης που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μαρσέλο Πασκόα, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ στην Molson Coors.

Έρευνα: Η κυβέρνηση τσάκισε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα


Γιάννης Αγουρίδης

Κόλαφος για την κυβερνητική πολιτική είναι μια σειρά από ευρήματα σε σχέση με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι τρεις στους τέσσερις (75%) μικρομεσαίους επιχειρηματίες δηλώνουν, ότι έχουν υποστεί μεγαλύτερες ή μικρότερες ζημιές κατά την περίοδο της πανδημίας, ενώ μόλις ένας στους τρεις θεωρεί ότι βοήθησαν τα μέτρα στήριξης.

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: «Ελλάδα για λίγους 2.0» η διακυβέρνηση Μητσοτάκη


Έναν απολογισμό για τα δύο χρόνια της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία κάνει το Κίνημα Αλλαγής κάνοντας λόγο για «Ελλάδα για λίγους 2.0»  και δίνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο υπενθυμίζει ορισμένα από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Δύο χρόνια «ετσιθελικό» κράτος

Μπορεί να ανέβηκε στον πρωθυπουργικό θώκο μέσα από μια σειρά πολιτικές καραμπόλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον ίδιο δηλαδή τρόπο που χρίστηκε αρχηγός στη Νέα...

Νέα αύξηση στα κρούσματα από κορονοϊό: 1.820 κρούσματα, 9 θάνατοι, 159 διασωληνωμένοι


Ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε, πως την Τετάρτη 7 Ιουλίου καταγράφηκαν 1.820 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα μέσα σε ένα 24ωρο. Παράλληλα ανακοίνωσε, πως 159 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία, ενώ καταγράφηκαν και 9 θάνατοι από Covid-19. 

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση «παίζει στα ζάρια» υγεία, οικονομία και τουρισμό


Βούλα Κεχαγιά

Η έξαρση της πανδημίας και οι χειρισμοί της κυβέρνησης μπαίνουν ψηλά στην ατζέντα της Κουμουνδούρου, που εξακολουθεί να κατηγορεί τον πρωθυπουργό, πως όχι μόνο «τα έκανε μπάχαλο» αλλά...

Voucher 150 ευρώ: Πώς θα λάβουν την ενίσχυση οι νέοι 18-25 ετών


Το voucher αξίας 150 ευρώ το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν δυνητικά 940.000 νέοι, που ανήκουν στην παραπάνω ηλικιακή ομάδα,  είναι  μία άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται σε smartphones, είτε σε...

Το γεύμα με τα οστρακοειδή, οι δημοσιογράφοι, οι γραμματείς και οι συνεργάτες αριθμός ..30!

 


Γεύμα στους δημοσιογράφους της Αργολίδας παρέθεσε ο Περιφερειάρχης , αφού είχε ανεβάσει και  στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ το κονδύλι των 559,50 ευρώ.Επρόκειτο για γεύμα εργασίας, όπως αναγράφεται, για περίπου 30 δημοσιογράφους.    Από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν είδαμε ένα εξαιρετικό γεύμα γεμάτο..

Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι


Ένοχοι, όπως και πρωτόδικα, κρίθηκαν οι πέντε από τους οκτώ κατηγορούμενους
, ενώ και για τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, που εκείνη την περίοδο ήταν ανήλικοι, το δικαστήριο..

Παρουσίαση του Προγράμματος Επιδότησης Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών

 


Με συμμετοχή επιχειρηματιών του κλάδου της εστίασης  πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε  η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου για την..

“Στο Λουτράκι οι λαμπερές φιναλίστ του 25ου διαγωνισμού “Mις Παγκόσμιος Τουρισμός 2021”

 


Το Club Hotel Casino Loutraki ως χορηγός του 25ου διεθνούς διαγωνισμού ομορφιάς «Μις Παγκόσμιος Τουρισμός 2021 - Save Water», που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & του ΕΟΤ, υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις του το επιτελείο της..

K. Αρβανίτης: Η Ομοφοβία Σκοτώνει - Κυρώσεις σε Πολωνία και Ουγγαρία, τώρα! (βίντεο)


Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε διαδικασία κυρώσεων κατά Πολωνίας – Ουγγαρίας λόγω της καταπάτησης των θεμελιωδών αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς οι σοβαρές αυτές παραβιάσεις απειλούν άμεσα τις ζωές Ευρωπαίων πολιτών, ήταν το κεντρικό μήνυμα της παρέμβασης του Κώστα Αρβανίτη στην Ολομέλεια του..

Τα "μασάζ" Νίκα στους Αργολιδείς για το νέο Νοσοκομείο

 


Έχουμε από την μια πλευρά τον πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη που  έχει υπογραμμίσει ότι η πανδημία ανέδειξε ξεκάθαρα ένα ΕΣΥ «δύο ταχυτήτων», προσθέτοντας με νόημα ότι «δεν γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία..

Γ. Ψυχογιός: Στον αέρα χιλιάδες οικογένειες για το πρόγραμμα voucher βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ.

 


 Στις 14 Μαΐου, 49 βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταθέσαμε Ερώτηση προς τους αρμόδιους   Υπουργούς για την καθυστέρηση του   προγράμματος voucher των βρεφονηπιακών  σταθμών και ΚΔΑΠ.

Επανήλθαμε στις 30 Ιουνίου με την Επίκαιρη Ερώτηση της αρμόδιας τομεάρχη, Θ. Φωτίου.

Εσκεμμένα η ΝΔ τινάζει τον προϋπολογισμό και προγραμματισμό των οικογενειών και τους αφήνει   χωρίς απάντηση έως τις 15 Σεπτεμβρίου, όπως   και πέρυσι, για να μην μπορεί να αντιδράσει κανείς.

Δουλεύουμε 179 μέρες το χρόνο για να πληρώνουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές


Για το τρέχον έτος, «η συνολική επιβάρυνση πολιτών και επιχειρήσεων από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές το 2021 ανέρχεται σε 71,9 δισ. και είναι σχεδόν διπλάσια από τα 44,4 δισ. που καταβάλλουν τα νοικοκυριά για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών για διατροφή, ένδυση, στέγαση..

Τέλος στις εκτυπώσεις φωτογραφιών και τις υπογραφές για τις συναλλαγές με το Δημόσιο -Ερχεται η πλατφόρμα «myPhoto»

 


Μεταξύ άλλων δικαιολογητικών που πρέπει να προσκομίζουν οι πολίτες, για σειρά συναλλαγών, σε υπηρεσίες του Δημοσίου είναι και οι φωτογραφίες. Η συγκεκριμένη διαδικασία προέβλεπε τη λήψη φωτογραφίας με ειδικές τεχνικές προδιαγραφές από επαγγελματία φωτογράφο, την εκτύπωσή της και..

Παρατάθηκε η προθεσμία αιτήσεων από πυρόπληκτους του 2018 σε περιοχές της Κορινθίας


 Μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2021 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αίτησης για τη χορήγηση συνδρομής αποκατάστασης περιβάλλοντος χώρου πληγέντων κτηρίων, επί ιδιωτικών ακινήτων, από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Αγίων Θεοδώρων και της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Αστρονομικές βραδιές στο Κρυονέρι από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο

 


Μια σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2021 στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου στην Κορινθία, οι οποίες απευθύνονται στο ευρύ κοινό σε όσους αγαπούν τον ουρανό. Στην σχετική ανακοίνωση του ΙΑΑΔΕΤ (Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης) σημειώνεται..