26 Νοε 2016

Πορεία οικονομίας και προϋπολογισμός 2017


Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΛΙΟΥ *

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η κατάθεση του νέου μνημονιακού Προϋπολογισμού 2017, δεν σηματοδοτεί κάτι πραγματικά νέο στην οικονομική ζωή της χώρας. Ωστόσο, από κοινωνική και πολιτική άποψη, τα μέτρα και οι ρυθμίσεις που περιέχει, επιδεινώνουν τους όρους ζωής...

Εκτινάχτηκε το ελατήριο της οικονομίας


Μεγάλες στιγμές ζει η Ελλάδα, αφού, εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, οι Έλληνες κάνουν ουρές έξω από τις αλυσίδες καταστημάτων, για να ψωνίσουν. 

Το χθεσινό Thanksgiving δεν φαίνεται να επηρέασε τους Έλληνες, αφού από νωρίς το πρωί της Black Friday είχαν στηθεί έξω από τα καταστήματα και φύλαγαν καραούλι.

Ας γράψουν


Skouliki Tom, θα γράψεις για τον Φιντέλ; 

Όχι, τι να γράψω για τον Φιντέλ; 

Ας γράψουν οι άλλοι. 
Που τον ξέρουν. 

Γιατί εγώ δεν τον ξέρω. 

Γιατί όσο κι αν διαβάσεις για ανθρώπους σαν αυτόν ποτέ δεν θα τους μάθεις.

Φιντέλ Κάστρο και Τσε Γκεβάρα –Το ιστορικό γράμμα του αποχαιρετισμού τους [εικόνες]


Το 1928 γεννήθηκε ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, επαναστάτης σύντροφος και κεντρικός ήρωας της κουβανέζικης επανάστασης, πριν να γίνει, μετά την μυστηριώδη δολοφονία του στη Χιλή το 1967, ένα παγκόσμιο σύμβολο της κομμουνιστικής επανάστασης για όσους πιστεύουν τις κομμουνιστικές ιδέες.

Πέθανε ο Φιντέλ Κάστρο


Την τελευταία του πνοή άφησε ο Φιντέλ Κάστρο, στα 90 του χρόνια.

Τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Κούβας ανακοίνωσε ο αδελφός του και πρόεδρος της χώρας, Ραούλ Κάστρο. Την είδηση μετέδωσε το κρατικό κανάλι της Κούβας, σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.