25 Σεπ 2013

Στο ράφι τα προβλήματα της καθημερινότητας


Γράφει η Αγγελική Σπανού
Είναι νέο μέτρο το εισιτήριο των 25 ευρώ για την εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο; Με βάση την κυβερνητική λογική δεν είναι, γιατί αποτελεί πρόταση της ελληνικής πλευράς, και όχι της Τρόικας, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος νοσηλείας των ανέργων και των...

Γερμανός ναύτης, ο "Τζάκ ο αντεροβγάλτης";


Εδώ και 125 χρόνια, η υπόθεση του Τζακ του Αντεροβγάλτη αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ανεξιχνίαστα μυστήρια των παγκόσμιων εγκληματολογικών χρονικών.
Μέχρι σήμερα, οι φόνοι του έχουν αποτελέσει την πρώτη ύλη για βιβλία και ταινίες, ενώ συχνά έρχονται στο φως νέες πληροφορίες για  την υπόθεση.

Τα μέτρα λιτότητας δεν είναι φασισμός;


Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών δεν είναι φασισμός; 
Το σφράγισμα κτηρίων (δες Χατζηκώστα στα Γάννενα), για να μη βρίσκουν καταφύγιο οι άστεγοι και οι μετανάστες, δεν είναι φασισμός; 
Η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα στη Χαλκιδική, του νερού που πίνουν μεγάλοι και παιδιά με αρσενικό από τα μεταλλεία χρυσού, δεν είναι φασισμός;

“Φουντώνουν” οι καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα - Ποια σχολεία είναι κλειστά στην Πελοπόννησο


Περίπου 70 σχολεία στην Αττική έχουν κατάλληψη, ενώ στη Θεσσαλονίκη είναι 44. Όσον αφορά στις άλλες πόλεις της χώρας μας, αναλυτικά:
- 20 σχολεία στην Κρήτη
- 20 στη Λάρισα
- 22 στην Πάτρα
- 8 στα Γιάννενα....

Είδαν... ούφο στη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου. Ταξιδιώτης κατέγραψε με κάμερα ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο [βίντεο]


Ενα απίστευτο θέαμα αντίκρισε, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, αλλοδαπός ταξιδιώτης που τραβούσε με την κάμερα του πριν μερικά 24ωρα, στην γέφυρα Ρίου- Αντιρίου.
Στο βίντεο, σύμφωνα αυτά που κατέγραψε, διακρίνεται αμυδρά ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο να περνάει πάνω από την γέφυρα με κατεύθυνση προς την Πάτρα. 

Ελεγεία


   Κακοπληρωμένοι αξιωματικοί.
   Κακοπληρωμένοι γιατροί.
   Κακοπληρωμένοι καθηγητές.
   Σκατοπληρωμένοι εργάτες.

   Κακοπληρωμένοι τεχνίτες.
   Απλήρωτοι δημοσιογράφοι (χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια), απλήρωτοι υπάλληλοι, μακροχρόνια άφραγκοι.

Oι "αόρατοι" της Βουλής - Μέσα στην λίστα Κορίνθιοι και Μεσσήνιοι


Σε σημερινή ανάρτησή του το newpost.gr αναφέρεται σε βουλευτές που ξέραμε και χάσαμε και σε εκείνους που δεν θα μάθουμε ποτέ. 
Το θλιβερό είναι, πως στην δεύτερη κατηγορία η δημοσιογράφος αναφέρεται και σε εκείνους, που δεν θα προλάβει να τους μάθει το ακροατήριο της βουλής, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες και η περιφέρειά τους! 
Και δυστυχώς μας αφορά.

Ανοιχτή επιστολή - κραυγή αγωνίας του Στέφανου Μίλλερ για ενδεχόμενο κλείσιμο του αρχαιολογικού χώρου και μουσείου της Νεμέας




Aνοιχτή Eπιστολή του Καθηγητή κ. Στέφανου Μίλλερ, με την οποία εκφράζονται οι ανησυχίες και φόβοι του για ενδεχόμενο κλείσιμο στο κοινό του αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου της Νεμέας.

«Ρολά» για 2η ημέρα στο Δημόσιο. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σττις 13.00 και αντιφασιστικό στις 18.00


Παραλύει για μία ακόμη ημέρα ο δημόσιος τομέας, κατά τη δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας.
Στην απεργία συμμετέχουν οι εφοριακοί, οι δάσκαλοι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΥΠΠΟ.

18.000 δολάρια για να… μη σηκωθείς από το κρεβάτι!

  
Υπάρχει μία δουλειά που να σε καλοπληρώνει για να κάθεσαι; Κι όμως υπάρχει και μάλιστα την προσφέρει η NASA… Συγκεκριμένα, η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος προκηρύσσει μία θέση εργασίας, για διάστημα 70 ημερών, με αποδοχές σχεδόν 18.000 δολάρια. 
Η μοναδική υποχρέωση του «τυχερού» που θα...

Εκπληκτικός… καταρράκτης στη θάλασσα!


Περίπου 1.200 μίλια στα ανοικτά της νοτιοανατολικής ακτής της Αφρικής βρίσκεται ένα νησιωτικό έθνος, που διακρίνεται για τα γαλαζοπράσινα νερά και τις τεράστιες αμμώδεις παραλίες του. 
Ο Μαυρίκιος αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, για όσους θέλουν να απολαύσουν το ατελείωτο γαλάζιο.