18 Δεκ 2020

Το δόγμα του φόβου και η μεσαία τάξη


Νικόλ Λειβαδάρη

Το νέο κύμα των δημοσκοπήσεων δείχνει παγωμένη κοινωνία και παγωμένο πολιτικό τοπίο. Οι μετρήσεις της MRB και της Pulse δίνουν σταθερό και μεγάλο προβάδισμα...

Οργή από Τεχνικό και Οικονομικό Επιμελητήριο: Κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα» Κεραμέως


 Τεχνικό Επιμελητήριο (TEE) και Οικονομικό Επιμελητήριο (ΟΕΕ) υποχρεούνται στο εξής να εγγράφουν πτυχιούχους κολεγίων, οι οποίοι θα έχουν ίδια δικαιώματα άσκησης επαγγέλματος με αυτά των πτυχιούχων των δημοσίων...

Δυο ιχνηλάτες κορωνοϊού στην Αργολίδα από το νέο έτος


 Σε ευρεία τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος για ενημέρωση σχετικά με την πρόσληψη του εξειδικευμένου προσωπικού των 192 «ιχνηλατών» σε όλη την επικράτεια της χώρας για να..

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 4.000 οι θάνατοι - 916 τα νέα κρούσματα- 10 νέα κρούσματα στην Κορινθία

 


Συνολικά 527 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι - 96 νεκροί το τελευταίο 24ωρο  - 262 κρούσματα στην Αττική, 186 στη Θεσσαλονίκη - Δείτε τη γεωγραφική κατανομήΟ ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 916 νέα..

Η βοήθεια του Σταματόπουλου πίσω από την ένταξη του έργου "Αγροτικές οδοποϊίες" του Δήμου Νεμέας στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης"

 



Έχουμε αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτησή μας πως ο Δήμος Νεμέας εξασφάλισε την ένταξη του έργου «Αγροτικές οδοποιίες» μέσα από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Η χρηματοδότηση ύψους 1.804.999 € πραγματοποιείται και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος..

Εκκληση ΠΟΥ στους Ευρωπαίους: Τα Χριστούγεννα μείνετε σπίτι, έχουμε μπροστά μας δύο μήνες θυσιών

 


Ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της Ευρώπης να επιλέξουν να μείνουν σπίτια τους αυτές τις γιορτές. Σε μια μακροσκελή..

Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου με το προεδρείο της Ο.Ε.Β.Ε. Κορινθίας


 Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών – Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (Ο.Ε.Β.Ε) Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε χθες  στο Επιμελητήριο Κορινθίας.

Χριστούγεννα με τη Φιλαρμονική Λουτρακίου και την σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βάσια Ζαχαροπούλου

 


Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 21.00 θα πραγματοποιηθεί η αναμετάδοση της πανηγυρικής Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου! 

Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος: Σας ετοιμάζουμε το εορταστικό τραπέζι με τις καλύτερες λιχουδιές!



 Και φέτος στις γιορτές τα Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντορήστος ετοιμάζουν για σας μόνο τα καλύτερα‼

✅Κοκόρια Ειδικής Εκτροφής

 ✅Κότες Ειδικής Εκτροφής 

✅Κοτόπουλα Γεμιστά..

Δήμος Βέλου Βόχας:Προμήθεια compact φορτω-εκσκαφέα με παρελκόμενα αξίας 85.932,00€ από το Δήμο Βέλου Βόχας


Μετά την προμήθεια του ρυμουλκούμενου κλαδοτεμαχιστή αξίας 48.608,00€
μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ παρελήφθη σήμερα νέο μηχάνημα compact φορτω-εκσκαφέας με παρελκόμενα (υδραυλική σφύρα και υδραυλικό χλοοκοπτικό βραχίονα)..

Παράταση και τροποποίηση της δράσης « Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»


Αναφορικά με τη δράση «Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
» στο πλαίσιο..

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου για τον Β. Καλλίρη: Θα λάβει τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου έστω και μετά θάνατον για την δια βίου προσφορά του

 


Στην Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Ευαγγέλου Καλλίρη, Εκκλησιαστικού Επιτρόπου του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου Κορίνθου, παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χθες Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου , στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Κόρινθο.

Μαρία Γκράτσια Κιουρί: H συναρπαστική καριέρα της διάσημης Ιταλίδας διευθύντριας του οίκου Dior που ήρθε στην Καλαμάτα


Ηρθε για την εξαιρετική συλλογή ελληνικών ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» που στεγάζεται στο ομώνυμο μουσείο για να αντλήσει έμπνευση για μία νέα κολεξιόν.Είναι καλοκαίρι του 1980..

Η χαρά των γιατρών της ΜΕΘ του νοσοκομείου Κορίνθου για την διάσωση ασθενούς μετά από 18 ημέρες στην Εντατική



 Καθημερινά διαβάζουμε και γράφουμε για κρούσματα, για διασωληνομένους, για ανθρώπους που έχασαν την μάχη για τη ζωή. Οι μάχες που διεξάγονται όλο αυτό το χρόνο στα νοσοκομεία της χώρας με το αόρατο θεριό,  είναι ανείπωτες.Την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε γνωστή μια μεγάλη νίκη ενός ανθρώπου που βγηκε μετά από 18 ημέρες από την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κορίνθου. Μια νίκη που προέρχεται από ένα αγώνα που έδωσε μαζί με τους γιατρούς του νοσοκομείου. Αυτή η φωτογραφία..

Επικοινωνία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΔΕΔΑ - Στο προσκήνιο και πάλι τα 20 εκατ. που θα διαθέσει η Περιφέρεια ενώ ακόμα ΔΕΝ τα έχει..


Κλιμάκιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε χθες Τετάρτη ,
στην Αθήνα, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ Μάριο Τσάκα, ενώ συνομιλία είχε μαζί του τηλεφωνικά και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Το κλιμάκιο που συναντήθηκε..

Αρχίζουν οι εμβολιασμοί στις 27 Δεκεμβρίου: Πρεμιέρα στα νοσοκομεία της Αθήνας - Σύσκεψη Μητσοτάκη στην Πολιτική Προστασία


 Λίγα 24ωρα πριν από την έλευση του νέου χρόνου αναμένεται να αρχίσουν ταυτόχρονα οι εμβολιασμοί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες
. Η πιθανότερη ημερομηνία είναι η 27η Δεκεμβρίου, ενώ σύμφωνα με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς η αρχή θα γίνει σε γιατρούς και..

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Απόστολο Παπαφωτίου


Στον καιρό της Πανδημίας

Ας ανάψει η εορτή των Χριστουγέννων...