18 Οκτ 2020

Κρατούν 14χρονο μαθητή επί τέσσερις μέρες στη ΓΑΔΑ


Μαθητής 14 ετών και γραμματέας του 15μελούς στο σχολείο του κρατείται τέσσερα συνεχή βράδια στη ΓΑΔΑ, αφού συνελήφθη στο μαθητικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου. 

Νέος τουρκικός χάρτης με την «Γαλάζια πατρίδα» και αυστηρή απάντηση από την Αθήνα

Για επικίνδυνη κλιμάκωση προειδοποιεί το ελληνικό ΥΠΕΞ την Τουρκία, κάνοντας λόγο για αυθαίρετες και παράνομες κινήσεις. 

Άγγελος Τσέκερης: Επισημάνσεις


Ωραία τα πάμε στην εξωτερική μας πολιτική. Αν φτάσουμε μέχρι τη Χάγη, καλά θα είναι.

Θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές και δεν θα έχουμε τι...

Κορωνοϊός: 438 νέα κρούσματα -Στους 84 οι διασωληνωμένοι


Αυξημένα παραμένουν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας
για μια ακόμη ημέρα, μετά το αρνητικό ρεκόρ νέων διαγνώσεων την Παρασκευή, όταν και ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 508 νέες μολύνσεις.

Το Σάββατο θυμίζουμε πως καταγράφηκαν ακόμη 482..

Mέσα στον Οκτώβριο θα γίνει αξιολόγηση των ζημιών από τον Ιανό και θα καταβληθεί σημαντικού ύψους προκαταβολή στους αγρότες


Με αφορμή την επίσκεψη Βορίδη στη Νεμέα τη Παρασκευή, ενημερωθήκαμε από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρα, ότι ο κ. Βορίδης  τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου θα περάσει διάταξη-τροπολογία στην Βουλή για να ενισχυθεί ο ΕΛΓΑ με 70.000.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στο πλαίσιο αυτό και στο θέμα  των αποζημιώσεων...

Εμείς, οι απέναντι κι ο Τσίπρας


Θανάσης Καρτερός

Διαπίστωση πρώτη: Μια γρήγορη αναδρομή δείχνει το απλό, σχεδόν αυτονόητο:  Ένα κόμμα, και η παράταξη που...

Πρόωρες εκλογές: Παρά τις διαψεύσεις βρίσκονται στο τραπέζι -Από τι θα εξαρτηθούν

 


Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε πρόσφατα αρνητικά για την περίπτωση πρόωρων εκλογών. Το σενάριο αυτό όμως βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι και φαίνεται ότι θα παραμείνει. «Δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή. Ούτε μια στιγμή, γιατί να...

Π. Νίκας: Μέσα στην εβδομάδα οι προσκλήσεις για ένταξη στο ΕΣΠΑ τα έργα στον Ισθμό και οι αναπλάσεις στο Λουτράκι


Στην πρόσφατη συνέντευξή του ο Περιφερειάρχης  Π. Νίκας  γνωστοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθούν οι προσκλήσεις για ένταξη νέων έργων στο ΕΣΠΑ
-“είναι αυτά που έχουμε υποσχεθεί και στα οποία έχουμε ολοκληρώσει τις σχετικές μελέτες” σημείωσε ο Π. Νίκας και διευκρίνισε: Στην Αργολίδα το έργο της σύνδεσης Ναυπλίου και Αργους..

To μήνυμα της Γιόλας Μαστέλλου προς τους Ξυλοκαστρίτες



Με τον δικό της τρόπο η πρώην αντιδήμαρχος Γιόλα Μαστέλλου θέλει να στείλει το μήνυμα προς τους συμπολίτες της σχετικά με την προφύλαξή τους για τον Covid-19.
Τα πράγματα ομολογουμένως έχουν σοβαρέψει στην χώρα και η Κορινθία έχει υποστεί το ανάλογο τίμημα από πλευράς κρουσμάτων. Η κυρία Μαστέλλου με μια 'διαφορετική μάσκα' λέει στους Ξυλοκαστρίτες:
Αγαπώ το ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ !!!!! 
Το αποδεικνύω με 1000 τρόπους, ακόμη και με την μάσκα που είναι τόσο αναγκαία η χρήση της , αυτήν την περίοδο !!!

B. Δομετίου: Όποιος δεν συμμορφώνεται με τον κανονισμό καθαριότητας του δήμου θα του επιβάλλεται το ανάλογο πρόστιμο

 


Φαίνεται πως η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο με εκείνους που εξακολουθούν και αφήνουν τα σκουπίδια τους έξω από τους κάδους γι αυτό και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Σικυωνίων Βασίλης Δομετίου προειδοποιεί:

"Παρατηρείται τελευταία να βρίσκουμε σκουπίδια πολλά εκτός κάδων καθημερινά. Ενώ τα μαζευουμε..

Γ. Ψυχογιός: Απαιτούμε να ενταχτούν οι σχολές οδηγών στο Πρόγραμμα ενίσχυσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου


Ο αποκλεισμός ενός ολόκληρου κλάδου, αυτού των σχολών οδηγώ
ν, από τη δράση για την ενίσχυση  των Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτός από τις δικαιολογημένες..

Θέατρο Περιγιαλίου: Tελευταία παράσταση απόψε στη μνήμη του Ηλία Λέκκα


 

Την τελευταία παράσταση του "Αγαπητικού της Βοσκοπούλας" θα ανεβάσει σήμερα η Θεατρική Ομάδα Περιγιαλίου τιμώντας την μνήμη του "φίλου,συντρόφου και συνταξιδιώτη ", όπως χατρακτηριστικά αναφέρει, Ηλία Λέκκα.Στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Οι σύγχρονοι ήρωες της αλήθειας


Κώστας Αρβανίτης

Ας μιλήσουμε για ήρωες.

Άοπλους, στα πεδία των μαχών.

Απομονωμένους, στα δίκτυα των διαπλοκών.

Τουρκία: Νέα πρόκληση- Με χάρτη διεκδικεί το μισό Αιγαίο - Η απάντηση της Αθήνας

 


Η Τουρκία δεν σταματά να κλιμακώνει τις προκλήσεις της, δείχνοντας τα δόντια της σε κάθε "εχθρό" της, την ώρα που στο εσωτερικό της τα προβλήματα παραμένουν τεράστια και άλυτα. Αυτή τη φορά η πρόκληση δεν έρχεται δια στόματος Ερντογάν αλλά από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Adil Karaismailoglu στο Twitter. Ο κ. Karaismanoglou γράφει σχετικά: "Επεκτείναμε την περιοχή ευθύνης...