22 Ιαν 2016

Οι χορτάτοι μιλούν για τους πεινασμένους


Του Παύλου Δερμενάκη*

Κάθε χρόνο, τον Ιανουάριο, γίνεται στα σαλέ του Νταβός της Ελβετίας το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum -WEF). Ξεκίνησε το 1971 με πρωτοβουλία του καθηγητή Klaus Schwab ως...

Ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις και οι αγρότες της Κορινθίας - Αύριο μπλόκο στον Ισθμό




 Ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Κορινθίας σημερα το πρωί έκλεισαν την παλαιά οδό Κορίνθου -Πατρών και  αυριο οδεύουν στον Ισθμό.

Μπλόκο και στον υφ. Κοινωνικής Ασφάλισης -Δεν τον άφησαν να μιλήσει στην Πάτρα


Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε εκδήλωση στην Πάτρα, αλλά δεν τα κατάφερε. Υπό το φόβο να υπάρξουν διαμαρτυρίες, επεισόδια , ακόμα και συνθήκες πολιορκίας...

Από το δεξιό “success story” στο… αριστερό “surprise”!


Του  Νίκου Μπογιόπουλου 

Μετά τον Ιππόδρομο, μετά τα 14 αεροδρόμια, τώρα ξεπουλάνε με τρόπο ολοκληρωτικό και το λιμάνι του Πειραιά. 
Η διαφορά με το παρελθόν είναι ότι σήμερα, στα θεωρεία του ξεπουλήματος το σφυρί της εκποίησης το κρατάει η «πρώτη φορά Αριστερά»…

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ

       
Των ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ, ΖΩΗ ΧΑΣΙΟΥΡΑ*

Το Τρίτο Μνημόνιο της κυβέρνησης Τσίπρα θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τον αγροτικό τομέα. Δεν υπάρχουν «ισοδύναμα», ούτε παράλληλο πρόγραμμα». Το Μνημόνιο δένει τη χώρα χειροπόδαρα και προκαλεί όλεθρο στα μικρομεσαία αγροτικά στρώματα.

Και ένατος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα;

  
Κι όμως! Ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, με άρθρο τους στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Astronomical Journal, υποστηρίζουν, ότι εντόπισαν στοιχεία, που υποδεικνύουν την ύπαρξη ακόμα ενός πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα.

Υπομονή


Φίλε Πιτσιρίκο,
Διαβάζω, πως θέλεις να αλλάξεις υπηκοότητα. Φυσικά μπορείς να πας –σχεδόν– όπου θες και όσο μακριά επιθυμείς από την Ελλάδα, όμως υπηκοότητα δεν πρόκειται να σου προσφέρουν πουθενά.

Η υπηκοότητα δεν προσφέρεται. Η υπηκοότητα αγοράζεται.
Επειδή το έχω ψάξει το ζήτημα, να σου πω, ότι υπάρχουν κάποια μαγευτικά –και πάμπτωχα– νησιωτικά κράτη στην Καραϊβική, όπου μπορείς να αγοράσεις την υπηκοότητα, αρκεί να έχεις 200 με 300 χιλιάδες δολάρια να επενδύσεις εκεί.

Σούρουπο στις μεγαλουπόλεις του κόσμου!


Ο ήλιος χαμηλώνει, ο ορίζοντας βάφεται κόκκινος και το σούρουπο είναι γεγονός. Μια μοναδικής ομορφιάς στιγμή της καθημερινότητας, έτσι όπως την απαθανάτισε ο φωτογράφος σε διάφορα σημεία του κόσμου. 
Το χρυσοκόκκινο ηλιοβασίλεμα απλώνεται πάνω από πόλεις ή χρωματίζει το τοπίο στη φύση και κερδίζει τις εντυπώσεις.

Οι πάγοι θα λιώσουν αλλά η Ελλάδα θα… επιπλέει!


Ακόμα και όταν λιώσουν όλοι οι πάγοι της Γης, που υπολογίζονται σε πέντε εκατομμύρια κυβικά μίλια, και ολόκληρες περιοχές της Γης σκεπαστούν από θάλασσα, η Ελλάδα θα επιπλέει! 
Βέβαια, θα χρειαζόταν 5.000 χρόνια για να λιώσουν...