27 Σεπ 2013

Λεξικόν της νέας ελληνικής (πραγματικότητας)


Η στήλη σήμερα είναι στην ευχάριστη θέση να αποκαλύψει πρώτη, τις αλλαγές που προωθούνται, στα ελληνικά λεξικά, λόγω των αλλαγών που έχουν προηγηθεί στην ελληνική πραγματικότητα. Ξεκινάμε με αποσπάσματα από το γράμμα Ε και σύντομα θα ακολουθήσουν συνταρακτικές αποκαλύψεις και για άλλα γράμματα.

Ουτοπία


Ουτοπία είναι ο μη τόπος. Ο τόπος που δεν υπήρξε ποτέ. Ουτοπία είναι η ιδανική κοινωνία. Που δεν υπάρχει. Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει, ότι δεν θα υπάρξει κάποτε. Σήμερα μάλιστα υπάρχουν πολλά σημάδια, ότι μπορεί να υπάρξει. 
Σήμερα ζούμε την ουτοπία.

Εισαγγελική παρέμβαση για τα κλειστά πανεπιστήμια - Παράταση στις εγγραφές πρωτοετών


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

Αφορμή για την εισαγγελική εντολή αποτέλεσε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο αρμόδιος...

Eπίσκεψη του ASSOCIATED PRESS στον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γ. Δέδε


Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, υποδέχτηκε στο Γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, τον δημοσιογράφο κ. Ντέρεκ Γατόπουλο, του έγκριτου ειδησεογραφικού πρακτορείου των ΗΠΑ, Associated Press. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του κ. Δέδε στον Ελληνοσκωτζέζο δημοσιογράφο.

Οι λευκές μάσκες των διαθέσιμων – απολυμένων του ΕΜΠ


Σιωπηρές αλυσίδες ανθρώπων με λευκές μάσκες παρατάσσονται μπροστά στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια μπροστά από την ιστορική πύλη της Πατησίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι οι 399 διοικητικοί υπάλλήλοι του ιδρύματος που έχουν τεθεί σε...

Η ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε. συμμετέχει ως Χορηγός & Εκθέτης στην 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2013 (φωτογραφίες )


Η εταιρεία ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε., συμμετέχει για πέμπτη χρονιά στην 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2013», η οποία πραγματοποιείται στην Κόρινθο από τις 25 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Θ και υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Κορινθίας. 
Η ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε. είναι για άλλη μια φορά Χορηγός της Έκθεσης, πιστή..

«Πολλοί από τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του 21ου αιώνα θα διεξαχθούν για το νερό»


Του δρος ΚΩΝ/ΝΟΥ ΧΑΡΤΖΟΥΛΑΚΗ, γεωπόνου- ερευνητή
Σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον στο οποίο όλα αλλάζουν με επιταχυνόμενους ρυθμούς, το νερό, η βασική πηγή ζωής, φαίνεται ότι θα αποτελέσει στοιχείο ανταγωνισμού και περιοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη στις επόμενες δεκαετίες.
Η ποσότητα του νερού που έχουμε, παραμένει σταθερή για χιλιάδες...

Πώς φεύγουν άμεσα από το Δημόσιο 60.000 υπάλληλοι


Πάνω από 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και μπορούν άμεσα να ανοίξουν την πόρτα εξόδου. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι έχουν συμπληρώσει 25ετή υπηρεσία μέχρι το τέλος του 2012 και επομένως διασώζονται από τις αλλαγές στο...

Εκλογές το Νοέμβριο με λίστα... αν παραιτηθεί η Χρυσή Αυγή


Ιδού η Ρόδος, λένε στελέχη της ΝΔ ακούγοντας τις δηλώσεις Μιχαλολιάκου που έμοιαζε να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών για την πρόκληση εκλογών. Αν και τα στελέχη της ΝΔ διχάζονται όλα δείχνουν ότι αντί τοπικών εκλογών η επιλογή μάλλον...

Έφτιαξαν καινούργια μύτη στο μέτωπο άνδρα, για να κάνουν μεταμόσχευση


Κινέζοι γιατροί κατάφεραν να δημιουργήσουν μια νέα "τεχνητή" μύτη στο μέτωπο νεαρού άνδρα. 
Ο 22χρονος Xiaolian είχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα το περασμένο έτος, για την ακρίβεια, τον Αύγουστο του 2012.
Μετά το ατύχημα υπέστη μόλυνση του...