15 Φεβ 2020

Δεν είναι ο Βαρουφάκης, είναι ο τότε υπουργός Οικονομικών (ή Ποιος έλεγε «τσου»)


του Θάνου Καμήλαλη
Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, προσπάθησε να καταθέσει στη Βουλή τις ηχογραφήσεις των Eurogroup του πρώτου εξαμήνου του 2015, επικαλούμενος και μία απόφαση του Αρείου Πάγου από το 2014, που, όπως υποστήριξε, τις καθιστά νόμιμες. Ο Πρόεδρος της Βουλής, Τασούλας, χωρίς να επικαλεστεί κάποιο συγκεκριμένο...

Αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου της Κομοτηνής

Την υλοποίηση των σχεδίων της για την ιδιωτικοποίηση του κρίσιμου τομέα της δημόσιας υγείας έβαλε μπροστά η κυβέρνηση, αφού πριν δυο ημέρες και...

Το μήνυμα Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή: Διεύρυνση, ανασυγκρότηση, μετασχηματισμός


Ιστορική και συμβολική στιγμή χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας την σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του, διότι αφορά τον απολογισμό μιας μακράς και εξαιρετικά πυκνής περιόδου, στη βάση ενός κειμένου που ξεκινά από το 2012, που ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αξιωματική αντιπολίτευση και φτάνει ως τον Ιούλιο του 2019. 

Η Γιάννα Αγγελοπούλου στο Ναύπλιο - Μπερδεύτηκαν τα νοήματα με τους εορτασμούς


Ξεκίνησε η Γιάννα Αγγελοπούλου την περιοδεία της στην Πελοπόννησο  από το Ναύπλιο, την πόλη που “κάθε σημείο της έχει αναφορά στην Επανάσταση” του 1821. 

Από το κράτος πρόνοιας στο κράτος φιλανθρωπίας.


Των Ρομπόλη-Μπέτση

Δύο κεντρικά ζητήματα απασχολούν στις μέρες μας τον διεθνή και ευρωπαϊκό πολιτική, οικονομική και κοινωνική συζήτηση και αντιπαράθεση: οι ανισότητες και η κλιματική αλλαγή. 

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Σε λίγο θα μαθαίνουμε τα νέα σας από το TripAdvisor


Άγγελος Προβολισιάνος

Με δηκτικό τρόπο επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας, να καταρρίψει τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού περί ραγδαίας βελτίωσης του οικονομικού κλίματος της χώρας, τονίζοντας πως στις γιορτές των Χριστουγέννων που προηγήθηκαν, ο τζίρος των επιχειρήσεων έπεσε κατά 30%.

Η απάντηση Βαρουφάκη στον Κουτσούμπα


Η πρωτοβουλία, που ανέλαβε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων εκφράστηκε με επιστολή, που απεύθυνε στους Αλέξη Τσίπρα, Φώφη Γεννηματά και Δημήτρη Κουτσούμπα, καλώντας τους «σε ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο». Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, απέρριψε την πρόταση...

Δεν άκουσα. Πώς είπατε; Ορίστε;...


Γ. Λακόπουλος
Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;...

Κακά τα ψέματα: στις μέρες μας το αρκτικόλεκτο ΓΣΕΕ είναι ανέκδοτο. Όποιος το ακούει σήμερα ρωτάει: τι είναι αυτό; Εδώ και χρόνια δεν είναι ούτε «Γενική», ούτε «Συνομοσπονδία», ούτε «Εργατών», ούτε...«Ελλάδας». 
Δέκα χρόνια Μνημόνιο θα ήταν πεδίο δράσης για το συνδικαλιστικό κίνημα...

Κυβέρνηση ατζέντηδων


Έχεις έναν πρωθυπουργό που καμαρώνει μπροστά στα νέα αεροσκάφη μιας ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας, λες και τα αγόρασε το Ελληνικό Δημόσιο και θα αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του λαού.