28 Ιαν 2021

Το ναυάγιο των εμβολιασμών


Μαρίνα Αλεξανδρή

Το μέγεθος του ευρωπαϊκού ναυαγίου στο ζήτημα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού αποτυπώνεται πλήρως στους δείκτες και τους αριθμούς, που δίνει το Bloomberg.

Προτελευταία σε δαπάνες για την Παιδεία η Ελλάδα


Διαλεκτή Αγγελή

Τη σημαντική επιδείνωση των διαχρονικών προβλημάτων της εκπαίδευσης στην Ελλάδα κατά την τελευταία δεκαετία

Το εμβόλιο είναι δημόσιο αγαθό...


Βασίλης Σκουρής 

Αδιανόητο να πεθαίνουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και κράτη και φαρμακευτικές εταιρίες να επιλέγουν τους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και τα κέρδη. Απούσα και αλλού για αλλού η ελληνική...

Κορωνοϊός: Στα 716 τα νέα κρούσματα - 18 θάνατοι/ Ανεβαίνουν τα κρούσματα και στην Κορινθία


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 716 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα..

Μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη


Μεγάλη είναι η συμμετοχή από φοιτητικούς συλλόγους, ομοσπονδίες εκπαιδευτικών και μαθητικές οργανώσεις στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχέδιου του υπουργείου Παιδείας..

Πέρασε από το Περιφ. Συμβούλιο η πρόταση για την ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και συμπληρωματική ενίσχυση των εργαζομένων


Το  Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου υιοθέτησε ομόφωνα χθές Τετάρτη 27/1/2021 την κοινή πρόταση που καταθέσαν 3 παρατάξεις  για την ενίσχυση πολύ μικρών επιχειρήσεων, η οποία είναι η εξής :..

Δίπλωμα οδήγησης στα 17 – Στο υπουργικό το νομοσχέδιο

 


Στο νέο πλαίσιο για το δίπλωμα οδήγησης που θα «δώσει το τιμόνι» στους 17άρηδες αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός..

Η κατασκευή αθλητικού κέντρου και η επισκευή του ναού των Ταξιαρχών στην Ερμιόνη στην ατζέντα της συνάντησης Νίκα - Γεωργόπουλου

 


Σειρά θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο Ερμιονίδας εξετάστηκαν στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χθες  στην..

Μητσοτάκης: Πενταετής η θητεία δημάρχων & περιφερειαρχών -Εκλογή με 43% & πλαφόν 3%

 


Στα πέντε χρόνια επιστρέφει η θητεία δημάρχων και περιφερειαρχών, οι οποίοι από το 2023 θα εκλέγονται από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 43% και θα λαμβάνουν τα 3/5 των εδρών του συμβουλίου.Αυτό ανακοίνωσε..

Προβληματισμός με την αποχή των ηλικιωμένων από τους εμβολιασμούς στην Κορινθία


Σε ικανοποιητικά επίπεδα μέχρι στιγμής κυμαίνονται τα κρούσματα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του JENNY'S WORLD στην Κορινθία. Τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σταθερός από 6 έως 10 και παρά την τελευταία εστία που παρουσιάστηκε..

Χρ. Δήμας: Ζητώ από την Περιφέρεια να κηρυχθεί η περιοχή της Διώρυγας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης


Ο υφυπουργός Τεχνολογίας και Έρευνας Χρίστος Δήμας προέβη στην ακόλουθη δήλωση που αφορά την λήψη αποφάσεων άμεσων για την Διώρυγα της Κορίνθου.Συγκεκριμένα αναφερει τα εξής: "Την προηγούμενη εβδομάδα είχα ζητήσει από τον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών..

Ερώτηση Ανδρουλάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη Λίμνη Στυμφαλία


Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης
ζητώντας ενημέρωση για τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν για την αποκατάσταση..

Ντόρα, Σαμαράς, Καραμανλής, Αβραμόπουλος εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ;


Του Νίκου Φλαούνα 

"Βροχή" οι ... σκέψεις (προ το παρόν),  απο τους πολυάριθμους συμβούλους του Μαξίμου και τους συγγενείς για τη δημιουργία  "καθαρόαιμου" Μητσοτακικού..

Και νηπιαγωγείο στη δομή ανοιχτής Φιλοξενίας μεταναστών στην Κόρινθο

 


Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χθες Τρίτη 26 Ιανουαρίου, στην Π.Ε. Κορινθίας με τον δικηγόρο Αγγελο Καραφωτιά, πρόεδρο της ανοιχτής δομής φιλοξενίας μεταναστών, στην Κόρινθο. Ο πρόεδρος της δομής ενημέρωσε τον περιφερειάρχη..

Οδηγός επιδομάτων: Πότε καταβάλλονται ποσά αναστολών, αναλογίες Δώρου Χριστουγέννων, ενίσχυση του «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

 


Ενα αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές σειράς επιδομάτων εργαζομένων εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Εργασίας Άννας Στρατινάκη, από αύριο, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου..

Κρίσιμο 48ωρο για νέα μέτρα: Στο τραπέζι η επαναφορά του clickaway -Τι θα γίνει με τα σχολεία

 


O αριθμός των κρουσμάτων το επόμενο 48ωρο θα καθορίσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η χώρα από τις 7 Ιανουαρίου προχώρησε στην πρώτη..