16 Ιουλ 2016

Τι χρειαζόμαστε σήμερα;


Του Ρούντι Ρινάλντι
Δεν μπορεί να υπάρξει ένα ικανοποιητικό σχήμα ερμηνείας όσων έγιναν στη χώρα μας, τα τελευταία 6 χρόνια, χωρίς αξιολόγηση δύο σύνθετων διαδικασιών που καθόρισαν τις εξελίξεις: 
α) η άνοδος και η φθορά, η έξαρση και...

Άμα δω λεωφορείο να καίγεται, στρίβω

  
Του Κωνσταντίνου Πουλή
Η σοφία του καφενείου έχει συνήθως ένα όριο, και αυτό είναι πως ενώ οι άνθρωποι έχουν ενδιαφέρον όταν μιλούν για τη ζωή τους, γιατί η ζωή είναι όντως μοναδική, είναι εντελώς τετριμμένα όσα λένε όταν μιλούν για τις απόψεις τους. 

Κι αυτό διότι οι απόψεις συνήθως...

Video: Να γιατί οι τουρίστες ξετρελένονται με την Θεσσαλονίκη....Απίστευτο θέαμα προσφέρεται!

Μαθήματα νεοελληνικής καφρίλας
Στη Θεσσαλονίκη το έχουν πάει ένα βήμα μπροστά το θέμα των τουριστικών ατραξιόνς...

Ανωτάτη Υποκριτική


Του Στάθη
Ακρογωνιαίος λίθος της αστικής δημοκρατίας είναι η διάκριση των εξουσιών, την οποία θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς και ιερό λίθο, αν αυτή η διάκριση δεν ήταν περισσότερο ένα (ιδανικό) πρόταγμα παρά μια πραγματικότητα.

Μας έχω σιχαθεί


by To Skouliki Tom
Διαβάζω από το πρωί αυτά που γράφονται στα social media, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια και πραγματικά δε μπορώ να πιστέψω στα μάτια μου.
Νιώθω, σαν να ζω στο Μεσαίωνα και κάποια εξωγήινα όντα να μας έχουν δώσει τα social media αλλά μόνο αυτά...

Πραξικόπημα στην Τουρκία! Ηττήθηκαν οι στασιαστές - Στους δρόμους οι Τούρκοι


Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους στον Στρατό και προφανώς έχουν συλληφθεί, 29 συνταγματάρχες και 5 στρατηγοί...

Προσοχή:Αυτές είναι οι ακατάλληλες παραλίες από Κόρινθο μέχρι Ξυλόκαστρο (λίστα)


Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων που πραγματοποίησε στις 10/7/2016 σε παραλίες από την Κόρινθο μέχρι το Ξυλόκαστρο. Από τις συνολικά 19 παραλίες οι 4 κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμβηση και οι 15 κατάλληλες...