28 Ιουν 2013

Renata Salecl: Ο καπιταλισμός είναι η νεύρωση της ανθρωπότητας


Όλοι δεν πιστεύουμε ότι η ελευθερία είναι ένα αγαθό; Όχι πάντα όμως, όπως υποστηρίζει η Renata Salecl, φιλόσοφος από τη Σλοβενία. 
Η ελευθερία να  διαλέγει κανείς  από έναν απεριόριστο αριθμό  επιλογών σταδιοδρομίας ή ακόμα και μάρκα καφέ γίνεται τελικά ένα βάρος. Η σύγχρονη καπιταλιστική μας κοινωνία κυβερνάται από μία  «τυραννία της επιλογής».

Τα όσα ακολούθησαν τον ανασχηματισμό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια τραγωδία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη...


Του Γρηγόρη Ρουμπάνη
Κάποτε ήταν η "κατάρα Μητσοτάκη», η οποία, σύμφωνα με την πολιτική μεταφυσική ευθυνόταν για κάθε μεγάλο κακό που συνέβαινε στην πατρίδα μας. Από το 1965 μέχρι τις μέρες μας. Για την ακρίβεια μέχρι τις μέρες του μνημονίου.
Αυτή η προσέγγιση όμως αποδείχθηκε λάθος.

Καταργείται το πενθήμερο στις ατομικές συμβάσεις


Έγγραφο του υπουργείου Εργασίας καταργεί την πενθήμερη εργασία στις ατομικές συμβάσεις, για τις οποίες έχει παρέλθει η μετενέργεια, ενώ οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα θα υποστούν μειώσεις έως και 20%.
 Η συγκεκριμένη εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας αφορά 600.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που έμειναν φέτος χωρίς κλαδική σύμβαση.

Ο διαχρονικός έρως των αυτοδιοικητικών με την Περιφέρεια . Της Τζένης Σουκαρά


Παρακολουθούσα χθες τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη και των δημάρχων της Κορινθίας για τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, για τους οδικούς άξονες, το Φράγμα του Ασωπού, τα σχολειά , τα εύσημα στους δημάρχους και τα ευχαριστώ εκείνων στον Περιφερειάρχη και ο νους μου γύρισε πίσω ... 
Σε ανάλογες τέτοιες συναντήσεις, πασπαλισμένες με μπόλικες φιλοφρονήσεις ....

Τα καπρίτσια των τραπεζιτών



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ
Η Ιρλανδία, η χώρα, η οποία παρουσιαζόταν ως νομιμοποιητικό παράδειγμα της ορθότητας της πολιτικής της άγριας λιτότητας, επανέρχεται στην τροχιά της ύφεσης. Για να αποδειχθεί για ακόμη μία φορά, πως η λιτότητα δεν είναι φάρμακο αλλά φαρμάκι, όχι λόγω...

Σύσκεψη για την εξέλιξη των έργων της Κορινθίας


Σύσκεψη με τους  δημάρχους της Κορινθίας είχε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο Κορίνθου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ιεραρχηθούν τα έργα που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ το επόμενο διάστημα...

Δημόσιο: απολύσεις εξπρες 6.000 συμβασιούχων... για αρχή – Μπήκαν και τα ΕΛ.ΤΑ. στο στόχαστρο


Με περίπου 1.300 απολύσεις να λείπουν από τον στόχο ως τα τέλη του 2013 μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ όλα δείχνουν ότι οι πρώτοι που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι οι συμβασιούχοι.

Ένας αριθμός 6.000 ατόμων που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο δημόσιο με διάφορες συμβάσεις θα...

Καρατζαφέρης: Οποιος πληρώνει κερδίζει στις δημοσκοπήσεις - Ετσι κόβουν τον ΣΥΡΙΖΑ


Για στημένες δημοσκοπήσεις, που διεξάγονται από ένα κλειστό κλαμπ, έκανε λόγο ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στον Antenna το πρωί της Πέμπτης.

«Οποιος πληρώνει, εμφανίζεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. «Τώρα πληρώνει η ΝΔ, εξ ου και η άνοδος....

Φωτιές ανάβει στην Ιπποκράτους η δήλωση Παπανδρέου υπέρ της Αριστερής Πρωτοβουλίας


Φωτιές στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και σκεπτικισμό στην κυβέρνηση, προκαλεί η χθεσινοβραδινή παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή την αποχώρηση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου και της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» από την Ιπποκράτους....

Ζητούν να καταθέσουν «Πόθεν Έσχες» πριν δηλώσουν … «τι Έσχες»


Προς «σιωπηρή» παράταση μέχρι μέσα Ιουλίου για 50.000 υπόχρεους
Νέες «ιστορίες τρέλας» στο υπουργείο Οικονομικών, που τη φορά αυτή ζητά από τους εφοριακούς το ακατόρθωτο: να υποβάλουν τις...

8 «αθάνατες» τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης!


Εκείνο το ρύζι με ημερομηνία παραγωγής 1982 που ξέμεινε στο ράφι της κουζίνας και θα το πετάξετε χωρίς δεύτερη σκέψη, στην πραγματικότητα αν το μαγειρέψετε θα είναι τόσο γευστικό (και ασφαλές λένε οι ειδικοί) σαν να το αγοράσατε σήμερα! 
Και δεν είναι μόνο το ρύζι. Σε μια εποχή που είμαστε πλέον απολύτως πεπεισμένοι, ότι τα πάντα γύρω μας έχουν...

Τέλος στον "ρακετοπόλεμο" στην Καλόγρια με απόφαση του ΔΣ


Μετά από αίτημα του Συλλόγου Επαγγελματιών Στούπας και του Συνδέσμου Καταλυματιών Δυτικής Μάνης, το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία την απαγόρευση του παιχνιδιού με τις ρακέτες για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. 
Αφορμή για την απόφαση ήταν ο τραυματισμός τουρίστριας, που υπέστη κάταγμα στη γνάθο.