12 Σεπ 2013

Πέτυχα κι εγώ πρωτογενές πλεόνασμα.


Του Στέλιου Κούλογλου
Πάντα μου άρεσαν οι μεγάλες εθνικές ιδέες. 
Η ανακατάληψη της Αγιάς Σοφιάς και η κόκκινη Μηλιά παλιότερα, το «κούρεμα» του χρέους πρόσφατα, μέχρι να απαγορεύσει το Βερολίνο στην κυβέρνηση να το εμφανίζει ως εθνικό στόχο. 
Τώρα έχουμε καινούργιο, το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Καίει» ο κατάλογος όσων ζητούν οι δανειστές


Το σχέδιο διαφυγής από τη σκληρή πραγματικότητα που προμηνύει η επιβολή νέων μέτρων, τουλάχιστον 4,5 δισ. ευρώ, αναζητεί η κυβέρνηση. 
Τις τελευταίες μέρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει επιδοθεί σε αγώνα ταχύτητας, ώστε να ετοιμάσει το φάκελο που θα πάρει μαζί του στις 17...

Η παράξενη φοβία για τις… τρύπες!


Ο ενστικτώδης φόβος στη θέα πολλών μικρών τρυπών, συγκεντρωμένων η μία δίπλα στην άλλη, η επιστημονικά λεγόμενη τρυποφοβία, αποτελεί μια από τις πιο παράξενες και άγνωστες φοβίες μεταξύ των ανθρώπων που οι περισσότεροι δεν τη συνειδητοποιούν. 
«Η τρυποφοβία είναι η πιο κοινή φοβία, που δεν...

Στα χέρια της ΕΛΑΣ ενεχυροδανειστές σε Κιάτο και Κόρινθο


Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη και τις υπεύθυνες της εταιρείας σε Κιάτο και Κόρινθο
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν χθες το πρωί στην Αθήνα και το Κιάτο Κορινθίας ένας 44χρονος που έχει επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο του ενεχυροδανεισμού καθώς και δύο υπεύθυνες υποκαταστημάτων της εταιρείας στο Κιάτο...

Ποινολόγιο-φωτιά: Αγριο κυνηγητό και πρόστιμα σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις


Σε χλωρό κλαρί δεν θα αφήσουν οι ελεγκτές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν εκδίδουν αποδείξεις για συναλλαγές έως 5.000 ευρώ αφού όπως προβλέπει από το 2014 ο Νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών έρχονται βαρύτατα πρόστιμα.