6 Φεβ 2018

Το χρέος ως εργαλείο μεταμνημονιακής επιτήρησης


Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου 

Οι σχεδιασμοί των δανειστών για μηχανισμό «αστυνόμευσης» της ανάπτυξης σε συνάρτηση με την ελάφρυνση του χρέους – Σενάρια για τον μελλοντικό ρόλο του ESM
Με το «μακεδονικό» να απειλεί να απορροφήσει όλη την ικμάδα του πολιτικού...

Επαναλαμβάνεται το συλλαλητήριο της Αθήνας, για να μετρηθούν σωστά οι διαδηλωτές


Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει η είδηση, πως θα επαναληφθεί το συλλαλητήριο της Αθήνας για το Μακεδονικό την επόμενη Κυριακή, ώστε να μετρηθούν ξανά οι διαδηλωτές.

Η αιτία για την επανάληψη του συλλαλητηρίου είναι ότι υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες για τον αριθμό των διαδηλωτών ανάμεσα στην Αστυνομία, τους διοργανωτές, τους πολιτικούς και χιλιάδες πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά τον πόλεμο που ξέσπασε (με άλλους να λένε πως οι...

Κατάρρευση στα διεθνή χρηματιστήρια: Χάθηκαν 4 τρισεκατομμύρια δολάρια


Τα παγκόσμια χρηματιστήρια έκαναν βουτιά σήμερα, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, εξαλείφοντας 4 τρισ. δολάρια από τις αποτιμήσεις - ρεκόρ που είχαν σημειωθεί μόλις οκτώ ημέρες πριν.

Τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν με απώλειες 3%, μην αφήνοντας στους επενδυτές άλλες επιλογές από το...

Amazon Go: Ένα μέλλον χωρίς εργαζόμενους;


Ένα supermarket χωρίς ταμίες, χωρίς ουρές, χωρίς μετρητά. 
Κάμερες σας παρακολουθούν την ώρα που ψωνίζετε, αισθητήρες καταγράφουν ποια προϊόντα έχετε πάρει από το ράφι και σας χρεώνουν αυτομάτως την ώρα που βγαίνετε με αυτά από το κατάστημα.

Επομένως δεν χρειάζεται να κρατάτε...

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη


Θύμιος Καλαμούκης

Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί μέσα από τα τραγούδια του έμαθα για τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες. Για το πείσμα των ανταρτών στο βουνό, για την θυσία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις πέτρες της Μακρονήσου, για τον Ωρωπό, για την Γυάρο, την Ικαρία, την όμορφη πόλη. Για τους καημούς της ξενιτιάς.