4 Ιουν 2013

Δημοσιονομικά βιβλία διπλής ανάγνωσης


Στα …διπλά δημοσιονομικά βιβλία επέστρεψε η Ελλάδα, καθώς οι παρενέργειες του προγράμματος προσαρμογής, οδηγούν σε διόγκωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού, την οποία παραβλέπει η τρόικα, αλλά όχι η Eurostat, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ασφαλώς και συντάσσεται με την τρόικα.

"Γιατί τραπεζίτες και πολιτικοί προσπαθούν να πείσουν, ότι η «ξοφλημένη» Ελλάδα έχει ανανήψει;"


Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ GUARDIAN ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΗ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΑ

«Εδώ και μερικές εβδομάδες ανώτεροι αξιωματούχοι της Αθήνας προσπαθούν επισταμένως να πείσουν τον κόσμο, ότι ήρθαν και πάλι οι ευτυχισμένες μέρες.

H Λυκοσυμμαχία των Επιόρκων


Ενθυμείστε τον αρχικό αριθμό των «επιόρκων»; 
Οταν «έσκασε» το θέμα, ορισμένοι ομιλούσαν για 10-12-15.000! Κάποιοι πιο μετριοπαθείς και για να γίνεται το θέμα πιο πιστευτό, μέτραγαν τα δάκτυλά τους κι έβγαζαν τους επίορκους 8.000! 
Η συζήτηση του θέματος κράτησε μήνες, ώσπου ο αποστακτήρας να μετρήσει 5.000 επίορκα σταγονίδια στο ελληνικό Δημόσιο και με...

Επιστήμη και απόλυτες αλήθειες - Του Γιάννη Πανούση


Η επιστήμη δεν έχει, και ιδίως σε ορισμένους κοινωνικούς τομείς, δεν μπορεί να έχει απόλυτη αξία. Οι απόλυτες αλήθειες ανήκουν στις θρησκείες και όχι στις επιστημονικές αναζητήσεις που συχνά η κάθε μεταγενέστερη θεωρία ανατρέπει τις προγενέστερες.......

Άνοιξε θέμα άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών στα ακίνητα


Τους προβληματισμούς για τις συνθήκες που δημιουργεί το παρατεταμένο «πάγωμα» των πλειστηριασμών στην αγορά των ακινήτων εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, θέτοντας εμμέσως  -για πρώτη φορά – ζήτημα άρσης του συγκεκριμένου μέτρου....

Νάνος Βαλαωρίτης: Βολεμένοι και εγωιστές οι διανοούμενοι της Ελλάδας


Είναι ίσως ο μοναδικός έλληνας διανοούμενος που επιμένει τις τελευταίες ημέρες να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου μπροστά στα φαινόμενα ρατσισμού, που ολοένα και πληθαίνουν στην χώρα μας. Ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης βλέποντας...

Αντικαταστάθηκαν οι σχάρες στα φρεάτια της Μπαθαρίστρας


Με άμεση  παρέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Κορινθίων, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου,   αντικαταστάθηκαν οι  κλαπείσες σχάρες  από τα φρεάτια  που ευρίσκονται στην υπόγεια διάβαση στην περιοχή της Μπαθαρίστρας.
Με αυτό τον τρόπο αποκαταστάθηκε μια σημαντική ζημιά που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα...

Κόρινθος : Κεντρικός Δημόσιος Χώρος Περιβολάκια


Τόσο το γαλάζιο της θάλασσας όσο και η υπέροχη πράσινη φύση που περιτριγυρίζουν την πόλη της Κορίνθου, κάνουν ακόμα πιο έντονη την πρώτη διαπίστωση που μπορεί να κάνει κάποιος απλός παρατηρητής που βλέπει την εικόνα της πόλης από ψηλά και που είναι, δυστυχώς, ένας όγκος γκρίζου...

Aπίστευτη αγγελία - Δώστε μας το σπίτι σας δίχως ενοίκιο και θα σας πληρώνουμε τα έξοδα!


 
 
Η απίστευτη αγγελία  είναι πέρα για πέρα αληθινή, δημοσιεύτηκε στη Χρυσή Ευκαιρία την περασμένη Κυριακή 2, Ιουνίου, 2013 και ήδη την έχουν διαβάσει 309 άτομα.
Καταχωρήθηκε από γραφείο συμβούλων εναλλακτικών τύπων παραχώρησης ακινήτων οι οποίοι αποσαφηνιζουν πως δε ζητούν αμοιβή....

Στίγκλιτς: H παγκοσμιοποίηση δεν αφορά μόνο τα κέρδη αλλά και τους φόρους


Ο κόσμος κοιτούσε άφωνος τον Τιμ Κουκ (Tim Cook), τον επικεφαλής της «απλ» να ισχυρίζεται, πως η εταιρεία του κατέβαλε όλους τους φόρους που χρωστάει - εννοώντας προφανώς όλους τους φόρους που θα 'πρεπε να πληρώσει. 
Αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο. 
Δεν είναι παράξενο μια εταιρεία με τα κέρδη και την...

Οκτώ άξονες για την αντιμετώπιση της φτώχειας από τον Τσίπρα


Πλαίσιο άμεσων προτάσεων και έκτακτων παρεμβάσεων κοινωνικής προστασίας παρουσίασε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση στη Δραπετσώνα. 
Το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της φτώχειας στηρίζεται πάνω σε οκτώ άξονες.

Μεγάλο κούρεμα των συντάξεων από το 2015


Με μεικτό σύστημα βασικής και αναλογικής σύνταξης, το οποίο θα οδηγήσει στη μείωση των παροχών, ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων στα κύρια ταμεία ασφάλισης στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στο Δημόσιο.

Πρόκειται, σύμφωνα με "Τα Νέα", για τον νόμο...

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Αττική


Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 το πρωί στην Αττική (4.56 ώρα Ελλάδας).
Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 4,4 Ρίχτερ.

Χάρυ Κλυνν: "Οι αλαζόνες πολιτικοί αν πέσουν στα χέρια του λαού θα τους βγάλουν λουρίδες"


Με πολύ σκληρές εκφράσεις, ο ηθοποιός Χάρυ Κλυνν, επιτέθηκε στους πολιτικούς της χώρας και ιδιαίτερα σε αυτούς που συναίνεσαν ή συναινούν στα μνημόνιο της τρόικας .
Μ΄ένα σκληρό λεξιλόγιο  και με χαρακτηρισμούς όπως "καθίκια" "ολετήρες¨και "βιαστές της Ελλάδας", ο ηθοποιός εύχεται  αυτοί οι πολιτικοί να πάνε φυλακή  και να μην πέσουν στα χέρια του λαού.