14 Οκτ 2013

Κέντρο κράτησης μεταναστών Κορίνθου – Το success story της ντροπής


1050 μέχρι στιγμής μετανάστες χωρίς διοικητικά έγραφα, έγκλειστοι μέχρι και 18 μήνες σε τέσσερις σφιχτά περιφραγμένους λόχους του πρώην 6ου ΣΠ Κορίνθου, υπό άθλιες συνθήκες, με κάτι παραπάνω από μια ώρα προαυλισμού την ήμερα ανά θάλαμο, σε μερικά μόλις τετραγωνικά μέτρα αυλής......

58 προσωπικότητες με μανιφέστο ζητούν νέα Κεντροαριστερά και νέο αρχηγό


Σε μία προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς μέσα από τη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα που θα συσταθεί μέσα στους επόμενους μήνες και θα οδηγήσει στην κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές, χωρίς τη διάλυση των υπαρχόντων κομμάτων.

Η Δρ. Χαρά Νικολακοπούλου, η Πελοποννήσια ερευνήτρια που υπόσχεται λύση για τον καρκίνο, στο συνέδριο «Μια Περιφέρεια, Ένας Πλανήτης»


Η σπουδαία Ελληνίδα ερευνήτρια Δρ. Χαρά Νικολακοπούλου, η οποία τιμήθηκε με το βραβείο του Καλύτερου Νέου Ερευνητή, στο πλαίσιο του δέκατου Παγκοσμίου Συνεδρίου της Διεθνούς Κοινότητας για τη Μελέτη των Λιπαρών Οξέων και Λιπιδίων (International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids – ISSFAL, θα βρίσκεται...

Ομόφωνη στήριξη των αντιπεριφερειαρχών στον Τατούλη για το έργο της διαχείρισης των απορριμάτων μέσω ΣΔΙΙΤ


Ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στη διευρυμένη σύνθεσή της με τη συμμετοχή όλων των Αντιπεριφερειαρχών, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και το Εκτελεστικού Γραμματέα, αποφάσισε:
 «Επαναλαμβάνει την απόλυτη προσήλωσή της στην επίτευξη του στόχου της άμεσης και οριστικής...

Καλή μου Τρόικα, κράτησέ με ζεστόν...


«Η Τρόικα δεν θα φύγει ποτέ!»
Το είπε αυτό o Στουρνάρας; Δεν το είπε ο Στουρνάρας; 
Τί σημασία έχει τί λέει ο Στουρνάρας;
Θα έχουμε Μνημόνιο (α) ως το 2022; Ή μήπως ως το 2060; Θα επιμηκυνθεί το χρέος για άλλα 50 χρόνια ή

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Συρίγος

  
Την τελευταία του πνοή άφησε αργά το βράδυ της Κυριακής ο Φίλιππος Συρίγος, ένας από τους πλέον έμπειρους δημοσιογράφους του αθλητικού χώρου.
Το όνομα του είχε ταυτιστεί με το μπάσκετ και η καριέρα του στη δημοσιογραφία ξεκίνησε, τη χρονιά που...

«Πράσινο κίνημα» 800 στελεχών αμφισβητούν τον Βενιζέλο και του δείχνουν την έξοδο


Ένα κείμενο – βόμβα της κίνησης των 75 του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνυπογράφουν 800 στελέχη από όλη την Ελλάδα, αμφισβητεί ευθέως την πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος όσον αφορά τη συγκυβέρνηση με τη Nέα Δημοκρατία. 

Πουλί προσγειώνεται κάθε έξι μήνες!


Πολλοί υποψιάζονταν ότι ο σκεπαρνάς, ένα πτηνό που θυμίζει πετροχελίδονο και απαντάται και στην Ελλάδα, περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στον αέρα. Μελέτη στην Ελβετία, η οποία παρακολούθησε πτηνά με συσκευές καταγραφής δεδομένων, επιβεβαιώνει τώρα, ότι ο μετρ των αιθέρων περνά τουλάχιστον 200 μέρες εν πτήσει σε κάθε του εξόρμηση.

Οι 22 αλλαγές στο ασφαλιστικό σε συντάξεις, όρια ηλικίας και εφάπαξ


Αλλαγές με 22 τουλάχιστον ρυθμίσεις που επηρεάζουν συντάξεις, όρια ηλικίας, επιδόματα ανεργίας, εφάπαξ, ασφαλιστικές κρατήσεις αλλά και τους μισθούς 3 εκατ. εργαζομένων φέρνει η εφαρμογή ψηφισμένων διατάξεων, που μπαίνουν σε ισχύ από την 1/1/2014, αλλά και μια σειρά νέων παρεμβάσεων που...

Έxτισαν πολυκατοικία στη μέση αυτοκινητόδρομου!


Αυτά δεν συμβαίνουν(;) ούτε στην Ελλάδα… 
Στην επαρχία Σαανκσί στη Δυτική Κίνα, οι αξιωματούχοι αναγκάστηκαν να κόψουν ένα αυτοκινητόδρομο στη… μέση, για να παρακάμπτει μια πολυκατοικία που έκτισαν κατά λάθος, καθώς συνειδητοποίησαν, ότι θα κοστίσει