15 Οκτ 2020

Θερίζουν φτώχεια και ανεργία στην ελληνική κοινωνία...


Ιωάννα Σωτήρχου

Το τέλος της φτώχειας είναι πολιτική επιλογή: αυτό είναι το μήνυμα της απολογιστικής διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, που έδωσε το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της...

Η «μετα-αλήθεια» της εξουσίας


Γιώργος X. Παπασωτηρίου 

Τα νέα μέσα επικοινωνίας αλλάζουν τη ζωή μας. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν τη δυνατότητα ελέγχου και επιτήρησης των χρηστών. Κάποιοι μιλούν για την...

Με άλλοθι την πανδημία πολιτική σιδηράς πυγμής


Ορυμαγδός αντιλαϊκών μέτρων, τεράστιες ελλείψεις και εγκατάλειψη του ΕΣΥ, μόνο κυβερνητικό όπλο η “ατομική ευθύνη”

Απειλητικά διαγγέλματα, τρομοϋστερία, περιορισμοί, απαγορεύσεις, πρόστιμα και καταστολή, αποτελούν το μείγμα της πρωτόγνωρης

Στην «κουνελότρυπα» του «καπιταλισμού της παρακολούθησης»


Σοσάνα Ζούμποφ*

Απέναντι στις πολυεπίπεδες απειλές που διαμορφώνονται σε συνθήκες υπερσυγκέντρωσης ψηφιακής εξουσίας, η Σοσάνα Ζούμποφ προτάσσει την αξιοποίηση των ψηφιακών δυνατοτήτων για την αναβάθμιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων

Κορονοιός: Σοκ με 453 νέα κρούσματα και 13 θανάτους σε μια ημέρα - 82 οι διασωληνωμένοι


 

Ο αυξημένος αριθμός θανάτων και η ανοδική πορεία των κρουσμάτων καταδεικνύουν ότι η διασπορά του κορονοϊού στη χώρα κρατά τη δυναμική της παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε μπει ακόμη στους δύσκολους μήνες του χειμώνα. Το δεύτερο κύμα..

Η κυβέρνηση θεσμοθετεί κατώτατο μηνιαίο μισθό στα 200 ευρώ, για να τιμήσει τα 200 χρόνια από το 1821


Σάλο έχει προκαλέσει η ρύθμιση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που προβλέπει 200 ευρώ κατώτατο μηνιαίο μισθό σε μακροχρόνια άνεργους. 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πόσα χρόνια θα μείνουν πραγματικά στη φυλακή οι καταδικασθέντες

 


Το ύψος της ποινής που επιβάλλει το δικαστήριο είναι διαφορετικό με τον χρόνο εκτέλεσης. Ο τρόπος έκτισης ποινής ακολουθεί τον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα, καθώς είναι ευμενέστερες. Οι συνήγοροι των καταδικασθέντων της ΧΑ υπέβαλαν το πρωί της Πέμπτης τα επιχειρήματά τους για να αποκτήσουν ανασταλτικό..

Στη Νεμέα αύριο ο Βορίδης - Ποιες συναντήσεις θα έχει


Περιοδεία στην Κορινθία και στην Αργολίδα θα πραγματοποιήσει αύριο  Παρασκευή  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στην Κορινθία αναμένεται να επισκεφθεί στις 12.30 το φυτώριο Μπακασέτα όπου θα έχει και συνάντηση..

Το σπουδαίο ανασκαφικό έργο στη Κατουνίστρα Λουτρακίου που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου εδώ και 9 χρόνια


 Για 9η συνεχή χρονιά συνεχίζονται οι συστηματικές ανασκαφικές εργασίες στην ρωμαϊκή έπαυλη στη ‘Κατουνίστρα’ Λουτρακίου . Ένα σπουδαίο μνημείο που  κάθε χρόνο αποκαλύπτεται ακόμα περισσότερο  .Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της Ανασκαφής είναι ιδιαίτερα σημαντικά.  Δίνουν σοβαρές ενδείξεις όχι μόνο για τη σημασία...

Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας: Φέτος, όσο ποτέ,η ανάγκη του αντιγριππικού εμβολιασμού είναι καθοριστική λόγω Covid-19

 


Η ΠΡΟΛΗΨΗ αποτελεί το κύριο και ασφαλέστερο μέσο προστασίας από κάθε υγειονομικό κίνδυνο, τονίζει σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας. Η εποχική γρίπη, στην οποία κάθε χρόνο, παγκοσμίως, οφείλεται ο θάνατος περίπου 650000 συνανθρώπων μας, προλαμβάνεται με ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ, ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ. Φέτος, όσο ποτέ, η ανάγκη εμβολιασμού είναι καθοριστική λόγω της covid19.

Στο δρόμο για υγεία, εκπαίδευση και εργασία

Μεγάλη πανδημοσιοϋπαλληλική κινητοποίηση- συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε  στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που  κήρυξε το  γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Ν.Ταγαράς: Ενιαίοι και αυστηρότεροι περιβαλλοντικοί όροι για Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων

 


Με Απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, επανακατατάσσονται -δηλαδή αλλάζουν υποκατηγορία σχετικά με την περιβαλλοντική τους αδειοδότηση- οι Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) και οι Μονάδες Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων..

Δήμος Βέλου Βόχας: Aναβάθμιση της καθημερινότητας σε όλα τα επίπεδα


Συνεχίζουν τα συνεργεία του δήμου Βέλου Βόχας να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την  βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ήδη στην ατζέντα καταγράφονται  εδώ και αρκετό καιρό και αμέσως μετά την πρόσληψη του προσωπικού , επιχειρήσεις καθαρισμών  από τα συνεργεία καθαριότητας και εξωραισμών  του περιβάλλοντος από την υπηρεσία πρασίνου.Η καθαριότητα και   ο καλωπισμός έχει γίνει θέμα συζήτησης των κατοίκων που πλέον βλέπουν την διαφορά..

Ενιαίο e-pass για όλα τα διόδια από 4 Νοεμβρίου – Πώς θα λειτουργεί


Από την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 με την πλήρη εφαρμογή του νέου συστήματος διαλειτουργικότητας των ηλεκτρονικών διοδίων
, οι οδηγοί θα μπορούν να ταξιδέψουν σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας μόνο με τον πομποδέκτη που ήδη διαθέτουν. Συγκεκριμένα, στο εξής ο οδηγός θα μπορεί να χρησιμοποιεί έναν και μοναδικό πομποδέκτη..

Να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματός του ΟΤΕ στο Λουτράκι ζητά με ψήφισμά του το ΔΣ Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων


Kατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, που πραγματοποιήθηκε χθες , δια περιφοράς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας σχετικά με το κλείσιμο του καταστήματος της COSMOTE στο Λουτράκι. 

Παρουσίαση των Δράσεων για την στήριξη, την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων

 


Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου - Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, ως  Ενδιάμεσος Φορέας διαχείρισης δράσεων επιχειρηματικότητας  του Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020»,  σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση..

Τσιόδρας: Πώς θα τελειώσει η πανδημία


Με την ανοσία της αγέλης, η οποία θα επιτευχθεί με εμβολιασμό,
έκθεση στον κορωνοϊό ή συνδυασμό και των δύο, θα κλείσει ο κύκλος της πανδημίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και τον επιδημιολόγο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Θεόδωρο Λύτρα. Στο άρθρο τους, το οποίο δημοσιεύτηκε..

Πώς θα επιδοτηθούν σχεδόν τρεις δόσεις του στεγαστικού δανείου ως το τέλος του έτους


 Σχεδόν τρεις δόσεις –για την ακρίβεια 2,7 δόσεις- των στεγαστικών τους δανείων θα εισπράξουν πάνω από 150.000 δανειολήπτες μέχρι το τέλος του χρόνου υπό μορφή επιδότησης. Στο υπουργείο Οικονομικών, προσανατολίζονται να δώσουν "μαζεμένες" τις επιδοτήσεις του...

Χρυσή Αυγή: Η ώρα της φυλακής - Το σχέδιο Prison Safe


 Σχέδιο… PRISON SAFE για το "διευθυντήριο" και τα μέλη της Χρυσής Αυγής
που θα περάσουν το κατώφλι διαφόρων φυλακών της Ελλάδας. Από την στιγμή που ο Εισαγγελέας Εκτέλεσης Ποινών, υπογράψει τα έγγραφα εκτέλεσης φυλάκισης, θα ακολουθήσουν οι συλλήψεις και η μεταγωγή τους στα σωφρονιστικά καταστήματα που πληρούν..

Διπλό φονικό στο Λουτράκι – Νέες αποκαλύψεις - Τι εξετάζουν οι αρχές


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του βασικού υπόπτου
για το διπλό φονικό στο Λουτράκι, όπου βρήκαν φρικτό θάνατο μία 43χρονη και ο 42χρονος σύντροφός της. Την ίδια ώρα η μοίρα φαίνεται πως έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι στην άτυχη γυναίκα που στάθηκε μοιραίο.Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η 43χρονη μασέζ είχε δεχθεί μια πρόσκληση σε δείπνο...

Εναέριο τουρκικό «καψόνι» στον Δένδια

 


Σε πρωτοφανές και επικίνδυνο «καψόνι» προχώρησε η Τουρκία, εξαναγκάζοντας το κυβερνητικό αεροπλάνο, που μετέφερε τον Νίκο Δένδια από την Βαγδάτη στην Αθήνα, να κάνει επί αρκετή ώρα κύκλους εν πτήσει.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επέστρεφε...