9 Φεβ 2011

Νέος γύρος αντιπαράθεσης για το νερό!! της Τζένης Σουκαρά


Έναρξη νέου γύρου «στο ρινγκ» για το θέμα της υδροδότησης του δήμου Κορινθίων από τις πηγές της Δρίζας, μετά την απάντηση του υπουργείου Υγείας στην ερώτηση του βουλευτή Κώστα Κόλλια.

Εκείνο που μου έκανε εντύπωση, είναι... πως, παρότι, εκκρεμούν απαντήσεις για το ίδιο θέμα  και από τα άλλα δυο συναρμόδια υπουργεία, ώστε να διεξαχθεί ένα σαφές συμπέρασμα για το τι ακριβώς πραγματικά  συμβαίνει , ο βουλευτής αποφαίνεται πως είχε πανηγυρικά δίκιο για  όσα ανησυχούσε την εποχή της προεκλογικής περιόδου!

 Τι απάντηση έδωσε όμως το υπουργείο Υγείας ;


Ακριβώς το έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας του στη ΝΑ Κορινθίας , το οποίο και είχε επικαλεστεί  ο βουλευτής στην ερώτησή του ..

Το μόνο νέο στοιχείο  που δίνει η απάντηση του υπουργείου, είναι πως αρμόδια για την ασφάλεια των πηγών είναι Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης του Δήμου και δευτερευόντως η διεύθυνση υγείας.

Προσέξτε! Η ουσία της απάντησης του κυρίου Κόλλια βρίσκεται σε δυο γραμμές …

«Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι το νερό της βρύσης είναι ακατάλληλο. Θεωρώ, όμως, αυτονόητο ότι η ποιότητα του νερού πρέπει να ελέγχεται και να διασφαλίζεται από τις πηγές μέχρι τη βρύση και να μην επαφίεται στο σύστημα καθαρισμού και επεξεργασίας.»… «Θα επανέλθω στο θέμα μόλις λάβω απάντηση από τα δύο άλλα Υπουργεία.»

Στο θέμα της υδροδότησης όλα αυτά τα χρόνια  ,είναι αξιοθαύμαστο πόσο εύκολα βγαίνουν τα συμπεράσματα και  διαμορφώνονται οι  εντυπώσεις , καθώς επίσης είναι εντυπωσιακό και πόσο ανεύθυνα διοχετεύονται πληροφορίες που στόχο έχουν, ουσιαστικά, να πλήξουν την ψυχολογία των πολιτών και να εμψυχώσουν την ανασφάλειά τους..
Θυμίζουμε και πάλι την προεκλογική περίοδο ,όταν ο δήμαρχος της πόλης πολλές φορές κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα « τι νερό πίνουν οι Κορίνθιοι»…

Παρακολουθούμε επίσης και όλα αυτά που ακολούθησαν την απάντηση του υπουργείου..

Τονίζει ο δήμαρχος Κορινθίων  σε δηλώσεις του :«Οι καταγγελίες, σε ότι έχει να κάνει με την υδροδότηση της Κορίνθου, γίνονται για 30  μέτρα ανοιχτής πηγής στη Στυμφαλία από όπου και υδροδοτείται η πόλη!Στην υδροδότηση της Αθήνας που υπάρχουν ανοιχτοί αγωγοί 100 χιλιομέτρων, το νερό εκεί δεν είναι πόσιμο; Γιατί κανένας δεν μιλάει εκεί και κάποιοι «κόλλησαν» για τα 30 μέτρα στις πηγές της Στυμφαλίας»;

Εύλογο το ερώτημα του δημάρχου και αναμενόμενο!

Συγνώμη, δήμαρχέ μου, αλλά αν το όλο θέμα αφορά 30 μέτρα ,όπως τονίζεις ,θα έπρεπε να είχες  κάνει τα απαραίτητα έργα που  διασφαλίζουν την καθαρότητα των πηγών της Δρίζας από «ΧΘΕΣ»!

Ακόμη, ένα μεγάλο ερώτημα που τίθεται, είναι ο βαθμός χλωρίωσης του νερού που πίνουμε. Επομένως, όλοι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που γίνονται, θα πρέπει επιτέλους να βγαίνουν στο διαδίκτυο με ευθύνη της ΔΕΥΑΚ ,ώστε ο κόσμος να μπορεί να πίνει άφοβα νερό, χωρίς να γίνεται έρμαιο των φημών και των κάθε λογής σκοπιμοτήτων.

Το θέμα θα έλθει και στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο !

Αυτό μας γνωστοποίησε ο κύριος Κώστας Γιώτης ..Οπωσδήποτε εμείς θα περιμένουμε τις θέσεις της αντιπολίτευσης κι όχι τις κραυγές της!
Όλοι οφείλουν, προπάντων, να σεβαστούν τους Κορίνθιους, που τους μήνες της προεκλογικής περιόδου ταλαιπώρησαν κι εξανάγκασαν να αγοράζουν εμφιαλωμένα, από τον φόβο μήπως αρρωστήσουν από τις τόσες ασθένειες που « κυλούσαν από τα ορεινά μέσω των νερών των μολυσμένων πηγών»!


Επίσης …
Θα προσθέσουμε και  το νέο δεδομένο που έρχεται από τα γραφόμενα και δείχνει, δυστυχώς, πως κάποιοι «χάρηκαν»  ακόμα και με το ενδεχόμενο ο νέος δήμαρχος Σικυωνίων να θέσει θέμα για την υδροδότηση της Κορίνθου  ..
Εμείς θα τους δώσουμε μια συμβουλή : «Ας είμαστε ψύχραιμοι ! Επιτέλους σε μια εποχή πραγματικά δύσκολη ας πάψουμε να παίζουμε στα ζάρια τις τύχες των Κορινθίων για να κάνουμε τον δικό μας  γνωστό χαβαλέ!»