6 Μαρ 2021

Το χαλί του λοκντάουν


Προσοχή, δεν λέμε το χάλι, μιλάμε για ένα χαλί (καθόλου ιπτάμενο). Το οποίο χρησιμεύει, για να σπρώχνουμε από κάτω πολλά και σοβαρά ζητήματα. Κάτω από το χαλί τα σκουπίδια, οι σκόνες, οι στάχτες, οι ευθύνες, οι υποχωρήσεις και όσα άλλα χωρέσουν.

Σύσκεψη για τις ανάγκες των νοσοκομείων της Περιφέρειας

 


Οι ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό καταγράφηκαν σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Στη συνάντηση, στην οποία μετείχαν οι διοικητές των νοσοκομείων και..

ΝΔ και επιθετικός νεοφιλελευθερισμός


Η Ν.Δ., παράλληλα με τη μονομέρεια της ενημέρωσης και ενίοτε τις δημοσκοπήσεις, χρησιμοποιεί την παραπληροφόρηση χωρίς όρια, προκειμένου να πετύχει τις μικροπολιτικές της στοχεύσεις. Δεν δίστασε μέσω της ΕΡΤ να παραποιήσει...

Αλέξης Τσίπρας / Άμεσα αποζημιώσεις, εμβολιασμός των πληγέντων και εξάμηνη φορολογική απαλλαγή


Την άμεση και ουσιαστική στήριξη των σεισμοπαθών στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας ζήτησε από την Πολιτεία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία,

11+1 προτάσεις του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το ΕΣΥ του 21ου αιώνα


Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Σαράντα χρόνια μετά τη θεμελίωσή του από το ΠΑΣΟΚ και τους Παρασκευά Αυγερινό, Ανδρέα Παπανδρέου και Γιώργο Γεννηματά, στη Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν στη σημασία της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και των ανθρώπων του, ενώ αποδομούν τους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ΕΣΥ, προβλέποντας ότι σκοπεύει να το παραδώσει σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Στα 2.301 τα νέα κρούσματα - 452 οι διασωληνωμένοι / Καλπάζει ο κορωνοϊός σε Κορινθία και Αργολίδα


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα  κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.301, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων..

Τα εμβόλια και το «αόρατο χέρι» της αγοράς...


Δημήτρης Μηλάκας

Είναι προφανής, μέχρι αυτήν τη στιγμή, η αδυναμία των δυτικών πολυεθνικών του φαρμάκου, που παρασκευάζουν τα εμβόλια κατά του κορωνοΐού SARS-CoV-2, να ανταποκριθούν σε συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.

Συνενοχές;


Γιάννης Πανούσης

Το φίδι να μας φοβηθεί κι όχι εμείς το φίδι

Κώστας Μαρδάς: Και τι είν’ ωρέ ο θάνατος μπρος στην ασυμμετρία;

Η αξία του ανθρώπου (και βέβαια η αναγνώριση και...

Η ΝΔ στήνει προβοκάτσια κατά του ΣΥΡΙΖΑ


Κατερίνα Μπρέγιαννη

Πατώντας πάνω στη σαμαρικής έμπνευσης θεωρία των δύο άκρων, η κυβέρνηση επιτίθεται στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση καλλιεργεί μεθοδικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες ένα κλίμα πόλωσης και όξυνσης, που έχει δύο κυρίως στόχους:

Δ. Καμπόσος: Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και αυτό μας κρατάει πάντα σε εγρήγορση


Μια φορά και έναν καιρό ένας επιτυχημένος και πολυταξιδεμένος επιχειρηματίας πήρε μια περίεργη απόφαση. Να αφήσει πίσω ότι έκανε και να επιδιώξει να διοικήσει την πόλη που αγαπά. Το Άργος. Ο Δημήτρης Καμπόσος το τόλμησε διότι είχε..

Το νέο lockdown...Oλες οι αλλαγές...


Mε διαφορετικό πλαίσιο θα γίνονται οι μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο μετά την ανακοίνωση του δεύτερου σκληρότερου lockdown.

Συγκεκριμένα, οι... βόλτες με το αυτοκίνητο σε άλλο δήμο από τον τόπο διαμονής πλέον δεν επιτρέπονται, ενώ ακόμα και τα ψώνια στα σούπερ...

Α. Τσελέντης: Η προσοχή στραμμένη στον Κορινθιακό

 


Στον Κορινθιακό στρέφεται η προσοχή των σεισμολόγων μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα, όπως δήλωσε ο  καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ‘Ακης Τσελέντης στην εκπομπή του Σκάι «Καλημέρα». 

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 94-79: Έκανε το αυτονόητο


Χάρης Σταύρου

Οι επτά σερί ήττες ήταν πολλές για τον Ολυμπιακό, που έπαιξε με πείσμα, έβγαλε αντίδραση και νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα (94-79) για να ανέβει στο 12-16 μετά από την 28η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague.

Π.Νίκας για κορωνοϊό: Δύσκολες καταστάσεις διαγράφονται για Κόρινθο, Άργος, Τρίπολη


 Για την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα ενημέρωσαν τους 13 περιφερειάρχες της χώρας μας το μεσημέρι -μέσω τηλεδιάσκεψης, χθες το μεσημέρι ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Στους περιφερειάρχες, μεταξύ των οποίων..