14 Ιουν 2021

Τραγωδία στο Λουτράκι με τον θάνατο 19χρονου μετά από σφοδρή σύγκρουση

 


Υπέκυψε στα τραύματα του 19χρονος οδηγός μοτοσικλέτας που συγκρούσθηκε με ΙΧ όχημα στο Λουτράκι το απόγευμα της Δευτέρας. 

Η μηχανή στην οποία επέβαιναν δύο νεαροί..

Κύρκος Δοξιάδης: «Όραμα της ΝΔ μια κουτσουρεμένη δημοκρατία του μετεμφυλιακού κράτους»


Δύο στρατηγικές εντοπίζει στην επίθεση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ, ο καθηγητής Κοινωνικής Θεωρίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών, Κύρκος Δοξιάδης.

Η πρώτη έχει αντιαριστερό στίγμα και η δεύτερη αντιμετωπίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως έναν άλλο πόλο. Ο ίδιος εντοπίζει «μια "αγανάκτηση" στο νεοφιλελευθερισμό, σε οτιδήποτε τολμά να τον...

Ζεσταίνουν τις μηχανές τους τα συνδικάτα


Με 24ωρη απεργία απαντά στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη η ΑΔΕΔΥ. Στάση εργασίας αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΕΚΑ.

Ο αγώνας κατά του εργασιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεχίζεται. Μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις της περασμένης Πέμπτης, ομοσπονδίες, σωματεία, σύλλογοι και συνδικάτα, ζεσταίνουν...

Άλλη μια αδειοδότηση για ανεμογεννήτριες! -Της Τζένης Δημητρακοπούλου


Ακόμη ένα παιδί, μιας δυναμικής φάμπρικας, σε μια κούρσα ταχύτητας καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος, που σφύριξε πέρυσι ο Χατζηδάκης με το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο του!!!

Σας τα έλεγα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Περιφερειακής Αρχής, αλλά εσείς μου λέγατε για «Πράσινη Ανάπτυξη» που δεν έχετε οριοθετήσει τι σημαίνει, μέσα στο μυαλό σας. Κάτι τέτοια αόριστα λοιπόν λέγατε,  για να δώσετε άλλοθι στην..

Ν.Σταυρέλης: Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο Δήμο Κορινθίων


 Ποιος προστατεύει το δημοτικό συμφέρον; 

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο Δήμο Κορινθίων.

Σήμερα κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο Ανέγερσης Βρεφονηπιακού Σταθμού Αγίου Γεωργίου προϋπολογισμού 1.230.000 €, ενταγμένου στο ΕΣΠΑ, στον πρώτο μειοδότη..

Ζούμε το νέο Μνημόνιο της Ν.Δ


Διονύσης Τεμπονέρας

Το «εργασιακό» νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, συμπεριλαμβάνεται στα νομοθετήματα εκείνα, που έχουν τέτοιο κοινωνικο-οικονομικό αντίκτυπο που μετά την ψήφιση και εφαρμογή τους αλλάζει μια για πάντα το πεδίο ρύθμισης...

Ακίνητα: Οι 4 «πληγές» από τις νέες αντικειμενικές - Οι κίνδυνοι για τους φορολογούμενους


Τον κίνδυνο να επιβαρυνθούν οικονομικά αλλά και να χάσουν κοινωνικά επιδόματα, τα οποία συνδέονται με το ύψος της ακίνητης περιουσίας, καλούνται να αντιμετωπίσουν χιλιάδες φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα, λόγω...

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Έσπασε ο πάγος». Συμφωνία για αποφυγή της έντασης


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ξεκίνησε στις 5.20 μετά το...

Ο Ιούνης ο ελευθερωτής!!- Της Τζένης Σουκαρά

 


Μήνας Ιούνης ..

Αέρινος και διακριτικός. Με τακτ και ζέστη τόση όση να χαίρεσαι και δροσιά τα βράδια να ευφραίνεσαι. Πόσους Ιούνηδες χάσαμε από τη ζωή μας μετρώντας πάντα για τους Αύγουστους! 

Ο Ιούνης της άρσης μέτρων. Μας..

Γεννηματά: Η κυβέρνηση στηρίζει μόνο τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα

Νέα επίθεση κατά του νομοσχεδίου του Κ. Χατζηδάκη για τα εργασιακά εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά κατά την επίσκεψή της, σήμερα, στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, όπου...

Κορονοϊός: 472 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα, 18 νεκροί και 353 διασωληνωμένοι. Ένα κρούσμα στην ΠΕ Κορινθίας


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 472. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 18 συμπολίτες μας. Στους 353 οι διασωληνωμένοι.

Εσύ γιατί δεν έγινες ακόμη μάνα;


Βίκυ Σαμαρά

Γιατί αν σε ένα συνέδριο γονιμότητας δεν μιλήσουν ιεράρχες και πολιτικοί που φιλοδοξούν να γίνουν Τραμπ, ποιος θα μιλήσει, καμία γυναίκα;

Από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου, ήξερες, ότι σε...

Επιτίθεται στους εργαζόμενους και στην εργασία...


Γιάννης Αγουρίδης

Επίθεση στους εργαζομένους με όλους τους τρόπους εξαπολύει η κυβέρνηση της Ν.Δ. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός, ότι η κυβέρνηση αφήνει «παράθυρο», για να δουλεύουν 15,5 ώρες την ημέρα οι εργαζόμενοι...

Εμβόλιο Astrazeneca: Τέλος για τους κάτω των 60 - Η εισήγηση της Επιτροπής


Ηεπιτροπή των ειδικών εισηγείται στην κυβέρνηση να σταματήσει η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε πολίτες ηλικίας κάτω των 60 ετών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή, συνεδριάζει αυτή την ώρα με τα μέλη της να συζητούν εισήγηση να σταματήσει η χορήγηση..

Πρόγραμμα Διανομής αγαθών για τους Δικαιούχους του ΤΕΒΑ/Fead


Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κορινθίας υλοποιώντας δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/Fead) στα πλαίσια των Αποκεντρωμένων προμηθειών, καλεί..

Δεν μπορεί, κάποιος εδώ "τρολάρει"!

 


Δεν μπορεί, το έχω ξαναγράψει..Ή ο Περιφερειάρχης "τρολάρει" την κυβέρνηση ή η ΝΔ του Μαξίμου "πλάκα μας κάνει". Εδώ αφήνουμε έξω την Πελοπόννησο γιατί ούτως ή άλλως βουλευτές και υπουργοί είναι στα μαχαίρια με την Περιφέρεια και αυτό το διαπιστώσαμε ακόμα μια φορά στο θέμα του φυσικού αερίου. 

Αλλά ας σταθούμε σε ανακοίνωση της Περιφέρειας για την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Μαξίμου για να συναντήσει τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, κ. Λιβάνιο :

"Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Παρασκευή 11 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μαξίμου..

Γ. Ψυχογιός: Αναγκαία η αναβάθμιση του ρόλου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας


 Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ημέρα τιμής για την προσφορά του ανώνυμου εθελοντή αιμοδότη.

Αυτή η προσφορά είναι μία σημαντική πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης, που συμβάλλει στη διασφάλιση ενός δημόσιου αγαθού και ενός πολύτιμου δώρου ζωής, και οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να στηρίξουμε.

Στην Κορινθία, άλλωστε, το γνωρίζουμε καλά..

Πανελλήνιες 2021: Αυτό είναι το ποίημα του Νίκου Γκάτσου που έπεσε στις εξετάσεις - Η μελοποίηση από τον Χαζηδάκι


 Ο Μάνος Χατζηδάκις είχε χαρακτηρίσει την ποιητική συλλογή "Αμοργός" του Νίκου Γκάτσου "μνημειώδες έργο του νεοελληνικού ποιητικού λόγου.

Από αυτό το σπουδαίο έργο, η Επιτροπή των Πανελληνίων Εξετάσεων άντλησε το..

Τέλος στη χρηματοδότηση νέων έργων φυσικού αερίου – Για ποιο πράγμα μιλούν εδώ στην Πελοπόννησο;


 Μετά από αρκετές συζητήσεις και κοινοποιήσεις ήρθαν και οι τίτλοι τέλους για το φυσικό αέριο.
Οι υφιστάμενες υποδομές θα μπορούν να τυγχάνουν ακόμα υλοποίησης εφόσον έχουν αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας, καταλήγουν σε αποθήκευση και υδρογόνο και δεν αφορούν θέρμανση κατοικιών (όπως θα..

Εργασιακό νομοσχέδιο: Όλες οι αλλαγές στις γονικές άδειες- Η άδεια πατρότητας


Μεγάλες αλλαγές στις γονικές άδειες φέρνει το εργασιακό νομοσχέδιο η συζήτηση του οποίου ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουνίου, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το εργασιακό νομοσχέδιο προβλέπει,  άδεια πατρότητας 14 ημερών με αποδοχές που θα δίνεται κοντά στην ημερομηνία γέννησης του..

Προνόμια εμβολιασμένων: Έρχεται η νομοθετική ρύθμιση για τις διευκολύνσεις


Με νομοθετική ρύθμιση θα θεσπιστούν διευκολύνσεις τις επόμενες ημέρες για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και εφόσον δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Ήδη όπως αναφέρουν πηγές  η σχετική νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζεται από την κυβέρνηση και μάλιστα..

Κορονοϊός: Προήλθε από εργαστήριο, νυχτερίδες ή ορυχείο; - Τα τρία σενάρια


Η συζήτηση για το αν ο κορoνοϊός SARS-CoV-2 διέφυγε από εργαστήριο έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, συμπίπτοντας χρονικά με την ετήσια Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, στην οποία συμμετέχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) μαζί με..

Πανελλαδικές 2021: Με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία άνοιξε η «αυλαία» – Όλες οι αλλαγές που ισχύουν φέτος - Τι πρέπει να προσέχουν οι μαθητές

 

 Η κατάθεση δυο μηχανογραφικών, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε κάποιες σχολές, η μείωση σε άλλες, η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS, αποτελούν κάποιες από τις αλλαγές του υπουργείου. Ξεκίνησαν σήμερα στις 8.30 οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για πάνω από 100.000 υποψήφιους όλων των..

Νεμέα: Το πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να ζητήσετε δωρεάν τηλεοπτική κάλυψη

 


 Σε κάποια δημοσιογραφικά μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης έχει αναγραφεί  , από λάθος προφανώς  , εσφαλμένα η ηλεκτρονική διεύθυνση που μπορεί να αιτηθεί ο πολίτης την πρόσβασή του για δωρεάν τηλεοπτική κάλυψη της περιοχής του, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Νεμέας.